Ki lehet gyógyulni a homoszexualitásból?
Figyelt kérdés
2018. nov. 22. 07:56
41/50 anonim válasza:
#35 most akkor Isten megbocsájtó, vagy nem?:) Vagy az öszvérnek nem bocsájt meg, mert se nem ló, se nem szamár, még akkor se, ha nem tehet róla?
Fura egy vallás akkor ez.
42/50 anonim válasza:
29es: Nagymennyiségű pénzbe mernék fogadni hogy Tanú vagy. Én tanú családba születtem, a csaladom nagyon szeretem ezt a vallást egy cseppet sem. Hetente többször hallgatom végig a kifacsart logikázgatást és a pofátlan demagógiát,de eltűröm hogy az olyan nagyszerű személyek mint te ne nézzék ki a szüleim(ha kiderülne hogy meleg vagyok), na meg azért se mondok semmit mert ismerem a fanatizmust ami úgy terjeng szervezeten belül mint a pestis. A legjobb az egészben, hogy elhiszed hogy te mekkora jól csinálod a dolgokat, és ha más nem csinálja úgy ahogy te, akkor odadobsz pár agyon csámcsogott bibliaverset (amik persze minden 2. nyilvánoson elhangzanak) hogy "nesze- nekem mindegy- Istennek nem engedelmeskedsz". Így aztán minden emberi felelősséget ledobsz magadról. De ezt a a kardozást bárki meg tudja csinálni a Bibliából: remélem akkor te szakállas vagy, a 3Mózes 13:29 leirja hogy férfi ne vágja a szakállát. Ha nő vagy van egy rossz hírem: a Bibliában elfogadott a poligámia. Az ószövetségnél maradva 5Mózes 24:1,2 a férjnek joga van elválni a feleségétől, annak viszont ilyen joga nincs. Továbbá a férj szabadon semlegesíthette a feleség döntéseit, ha az nem tetszett neki. Szóval akkor remélem így viselkedsz. Vagy most az jön, hogy a Krisztusi törvény felváltotta az ószövetséget, így ezeket a dolgokat nyugodtan nem kell betartanod (mert hát azért az már kényelmetlen lenne mi)? Hm érdekes lássuk csak mit ír a Máté 5:17, ja itt egy ez egybe az van hogy Jézus NEM megsemmisiteni jött a törvényt és a prófétákat. Persze tudom, biztos lesz valami kifacsart ellenérv. Visszatérve az eredeti témához, mit is írt Pál kerek perec? 1Kor 13:13 - a hit remény és szeretetből a legfontosabb a szeretet. A szeretet legalapvetőbb formája mások ELDOGADÁSA, nem csak megtűrése. Ezek alapján az általad leírt hosszas szabályzatot egyszerűen tromfolja hogy a szeretet a lényeg, nem a hittételek szabályszerű kikényszerítése. Látod, nem olyan nehéz a Bibliából kikeresni valamit és alátámasztani a tetteimet(garantálom bármilyen Biblia verssel jössz fogok tudni neked idézni egy másikat amivel rád tudok cáfolni, és te ugyanazt meg tudod tenni - ezért abban hiszel amiben akarsz és nem abban aminek értelme van, ez a fanatizmus). Ezt bárki megtudja aki kicsit foglalkozik vele. És te mást se csinálsz csak próbálod magad igazolni a Bibliával. Nevetséges. De nyugi, idővel az öncsalás is visszaüt, és nagyon rossz lesz. Lehet majd csak ha meg kell halni és rájössz hogy nincsen itt ám megmentés meg egyéb lámpafényes gyermekálom. És ha valahogy mégis van, Isten nem lehet olyan egyszerű hogy fekete fehérben gondolkodjon, mint te. Ez az egy nyugtat, hogy bármennyit szívok is az elvadult dogmák miatt a végén tök mindegy.
43/50 anonim válasza:
Kedves Kérdező! (Az vagyok akinek a kommentedben írtál) neked mindkét választás nehéz. Egyszer letetted a voksodat egy vallás mellett. Az ember általában nem a fizikai igényei miatt változtatja meg a világnézetét. Én nem tudom, hogy a te vallásod e az igazi, de abban biztos vagyok, hogy erős jellemű ember úgy mérlegel, ahogy most te. Nem pedig eldobja, amiben addig hitt, csak mert valamit kíván éppen. Döntened kell, hogy miről mondasz le, a szerelemről, vagy a vallásodról. Ha pedig döntesz, az legyen fix döntés, mert ha megmaradsz valami köztes állapotban, úgy nem nyersz lelki bèkét. Akkor leszel boldog, ha teljesen elengeded azt, amiről lemondtál.
44/50 anonim válasza:
Mivel nem egy betegség ezért nem
45/50 anonim válasza:
Nem! Magam is homoszexuális vagyok, és egy boldog párkapcsolatban élek több mint 5 éve! Ezzel nincs is semmi baj! Nem mutogatom magam az utcán a párommal, a négy fal között intézem a dolgaim, ahogyan azt a mai magyar társadalom elvárja (sajnos). Akik pedig itt Istenről és a Tanúkról tesznek megjegyzéseket, ajánlom, hogy nézzék meg a Vidám Vasárnap egyik részét! :-)
46/50 Ask Me válasza:
Nem, mert ez nem is betegség.
Így nincs miből kigyógyúlni.
47/50 Alex Fly válasza:
Elméletileg igen, a gyakorlatban viszont nem létezik rá biztos módszer. Millióból talán egy esetben érhető el a kívánt eredmény; ezzel szemben rengeteg kárral járhat.
Szóval gyakorlatilag gyógyíthatatlannak mondanám...
48/50 SIDLER22 válasza:
Az ember nem azért lesz homoszexuális mert az akar lenni. Azért lesz olyan mert az anyaméhben kevesebb tesztosztern éri mint kéne ezért máshogy fog működni az agya. Nem tudom, hogy ezen mit olyan nehéz megérteni. Egyébként egypetéjű ikreken vizsgálták akik ugyanolyan neveltetésben voltak és genetikailag is ugyanaz a két tag. Mégis az egyik homo a másik meg nem.
49/50 anonim válasza:
"Nem mutogatom magam az utcán a párommal, a négy fal között intézem a dolgaim, ahogyan azt a mai magyar társadalom elvárja (sajnos)."
Mi ebben a sajnos? Ennek semmi köze a melegekhez egyébként: a heterók se a tereken élnek nemi életet, hanem a négy fal között.
50/50 anonim válasza:
Nem tudom de én úgy döntöttem hogy rossznak minősìtem és elutasítom azt a befolyást ami el akarja érni hogy tartsam rossznak és bánjam meg. Amugy én biszex vagyok bár ez pont lényegtelen a kérdés szęmpontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!