Ki lehet gyógyulni a homoszexualitásból?
Igen, minden fejben dől el.
Aki szeretne Istennek tetsző életet élni, annak semmi sem lehetetlen.
Jézus az egyik legkiemelkedőbb példa arra, hogy hajlandó volt mindenről lemondani, csak hogy az Atyja nevét megszentelje, és igazolja szuverenítását, illetve bizonyítsa, még a legnagyobb nehézségek, vagy a halál sem hűti ki Isten iránt érzett szeretetét, háláját.
Pál apostol írta a következőt, aki maga is sok szenvedést élt át, Isten szolgálata miatt:
(Róma 8:37–39) . . .. 38 Mert meg vagyok győződve róla, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem kormányzatok, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, 39 sem magasság, sem mélység, sem semmi más a teremtésből nem lesz képes elválasztani minket az Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van.
Az első században is voltak ilyen életet élők, akik változtattak az életükön, mert akartak helyesen élni, s ha nekik sikerült, akkor másnak is.
Az elsőhöz hasonló, végtelenül intelligens emberek ölték meg pl. Alan Turinget, aki köztudottan egy gyenge elméjű, a társadalomra káros ember volt. Örök hála a Jézus szeretetének nevében másokat elítélő, mások életét tönkretevő, szentéletű, mindent jobban tudó embertársainknak. Nélkületek most nem tartanánk itt.
Aki változtatni szeretne az életén, annak Isten a szellemével segítséget nyújt. Csodát nem tesz az tény, viszont megáld minden olyan tettet, ami összhangban van az Ő erkölcsre vonatkozó elveivel.
Ahogy másoknak sikerült a megrögzött lopást, paráznaságot, harcolást, etnikai gyűlöltséget levetni, illetve túl jutni ezeken, akkor minden egyébben is lelehet vetkőzni ezeket.
De ez egy folyamat, nem egyből fog sikerülni. DE nem szabad feladni.
sokan akik gyógyulni akarnak tudják, hogy sok sok kezelés kell ahhoz, hogy Pl újra lábra álljanak. De végig csinálják. Mert akarnak járni, újra teljes élette élni.
(Kolosszé 3:9, 10) . . .Vetkőzzétek le a régi egyéniséget a cselekedeteivel együtt, 10 és öltsétek magatokra az új egyéniséget, amely pontos ismeret által újjátétetik Annak képmása szerint, aki teremtette.
(Efézus 4:22–24) 22 hogy le kell vetnetek a régi egyéniséget, amely korábbi viselkedésmódotokhoz igazodik, és amely megromlik megtévesztő kívánságai szerint; 23 meg kell pedig újulnotok az elméteket mozgató erőben, 24 és fel kell öltenetek az új egyéniséget, amely Isten akarata szerint teremtetett igazi igazságosságban és lojalitásban.
Ahhoz hogy ez sikerüljön, rendszeres Biblia olvasás, az azon való elmélkedés, gyülekezetbe járás, stb szükséges.
Olyan életet kell kialakítani, ami más mint az addig élt életforma. S olyan közösségbe ahol buzdítást bátorítást és segítséget kap az aki valamilyen helytelenségben élt.
&3
Már ne haragudj, de szó sincs arról, hogy a Tanúknak ehhez köze volna. Ha olvastad a cikket, akkor ott írva van kik tették azt, amiért ilyen helyzetbe került.
Jehova Tanúi senkit nem kasztrálnak, természet ellenes.
Nem egy olyan hajlammal élő van a Tanúk között, akik mamár tudják kezelni a helyzetüket, és nem lettek öngyilkosok. Boldog életet élnek. Sőt vannak akik már feleséggel és gyermekkel is rendelkeznek.
Jehova Tanúi egyébként sem foglalnak állást semmilyen világi törekvésbe, ami nem egyezik Isten nézetével.
Felőlem mindenki úgy él ahogy akar. Isten se kötelez senkit a változtatásra, ha az nem akarja.
"Igen, minden fejben dől el."
Mondja ezt mindenki aki a büdös életben nem látott még homoszexuálist; nem beszélt egyel sem.
A homoszexualitás NEM gyógyítható. Egyrészt azért nem mert NEM betegség (definíció szerint a betegség: " A testi – lelki – szellemi egyensúly felborulása, amely akadályozza a beteg élőlény életfolyamatait, mindennapos tevékenységét és a társadalmi életben való részvételét." Ez a homoszexualitásra egyáltalán nem igaz. A homoszexuálisok életét egyetlen egy dolog befolyásolja károsan: Az a környezet aki képtelen elfogadni őket.)
Másrészt azért mert a nemi identitást semmilyen eszközzel nem lehet megváltoztatni. Elnyomni, elfojtani kondicionálni lehet (vallásos kondicionálással, pszichoterápiával, pszichoaktív gyógyszerekkel, és akár elektrosokkal is) csak azt felejtik el megemlíteni, hogy az ilyen "gyógyult" személyeknél rövid időn belül pszichoszomatikus betegségek egész skálája alakul ki. De ugye ez nem számít mert Önök megmutatták az utat az illető csak nem képes azon járni.
És mindez miért? Azért, mert a szeretet nevében egyesek jogot formálnak arra, hogy mások személyes boldogságáról ítélkezzenek.
#"Minden fejben dől el" Még a dominó is?
Amúgy nem tudom miért vallási kategóriában van a kérdés.
Szerintem:
1, Van aki eleve annak született, rajta nem lehet és nem is kell változtatni.
2, Van aki környezetének nyomására, hatására, vagy érdeklődésből kipróbált dolgokat és ott ragadt.
3, Van aki meg nem érzi úgy, hogy a szerelem nemhez kötődő lenne.
Szerintem egyiket se kell zaklatni.
A jogok igénylése viszont kérdéses.
Mint pl: örökbe fogadás.
Nem tudom mi a jó, mert egyrészről ugye nincs anyja a gyereknek (férfi pár esetén), de akkor mi van azokkal az apákkal, akik egyedül nevelik a gyereket?
Másrészt ha az egyik férfi a női szerepet veszi fel, akkor ez most hogy hat a gyerekre.
A másik kérdés pl: mesterségesen előállított utód két férfitól (biztos lesz ilyen is,ha még nincs)
Itt plusz kérdés, hogy normál esetben nem is lehetne gyereke a párnak, viszont akkor mi van azokkal, akik bár nem homoszexuálisok, de mégse lehet gyerekük?
"Ki lehet gyógyulni a homoszexualitásból?"
Persze, mivel pszichés betegség. Ha jól tudom, már csak keresztény pszichológusok foglalkoznak ezzel
&7
"Mondja ezt mindenki aki a büdös életben nem látott még homoszexuálist; nem beszélt egyel sem."
Hát most hatalmasat tévedtél. Nem csak hogy láttam, de többször is beszélgettem ilyen Fiúval, aki a Szandra nevet használta, bár eredetileg Józsi a neve.
Sőt a barátai akivel együtt szaladgál, azokkal is volt lehetőségem beszélgetni a szolgálatom során.
S képzeld az egyikőjük már felhagyott ezzel az élettel, és nem lett belőle Tanú, de másként éli az életét, és dolgozik is, amit addig nem csinált. Hajléktalanként élt az utcán.
Én többször találkozok ilyen életü emberrel mint TE, az nyugodtan kimerem jelenteni, még a hajléktalanok körében is sokan jönnek beszélgetni hozzánk, akivel Te szóba sem állnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!