Ki lehet gyógyulni a homoszexualitásból?
Nem, az elektroterápia sem megoldás. NINCS olyan módszer amivel a homoszexuális vagy biszexuális személy varázsütésre heteroszexuális lesz.
Az elektroterápiát elsősorban olyan mentális betegségek esetében alkalmazzák mint pl a bipoláris zavarok (bipolar disorder, vagy mániás depresszió). Itt is csak a legvégső esetben amikor a gyógyszeres kezelés sem hoz eredményt. Érdekes, hogy egy homoszexuális személyt ugyan azzal a "terápiával" akarnak kezelni mint egy ön és közveszélyes mentálisan súlyosan beteg embert. (sok pszichiáter egyáltalán nem hajlandó semmilyen esetben sem alkalmazni ezt az eljárást)
Az elektrosokk terápia lényege egyébiránt, hogy elektromos áram segítségével súlyos epilepsziás rohamot idéznek elő a "beteg" agyában. Hétköznapian fogalmazva ez nem gyógyít semmit csak lenullázza az agy adott központjait. A homoszexuális ember nem lesz tőle heteroszexuális. Maximum aszexuális (tehát egyáltalán nem érez semmilyen vágyat senki iránt. Csak az üresség marad, semmi más). Kérdés, hogy ezt gyógymódnak tekinthetjük-e olyan esetben amikor egyébként a társadalomra teljesen veszélytelen, teljes mértékben funkcionális, mentálisan és fizikálisan egészséges emberek ilyen irányú kezeléséről beszélünk. És hozzá tartozik az igazsághoz, hogy nagyon sok esetben teljesen hatástalan az eljárás, viszont mentális és egészségügyi kockázatai igenis megvannak (extrém esetben halált is okozhat).
Pár évvel volt egy nagy per egy kínai úriember kapcsán aki maradandó egészségkárosodást szenvedett egy önként vállalt elektrosokk kezelés kapcsán. Sajnos a per eredményét nem ismerem, de azt tudom, hogy 2001 óta már a kommunista Kína sem jegyzi mentális betegségként a homoszexualitást.
"Jézus az egyik legkiemelkedőbb példa arra, hogy hajlandó volt mindenről lemondani"
A bármiről való lemondás nem egyenlő a "kigyógyulással".
Tudod kedves Zsuzsi, sokszor a pozitív gondolkodás, és az elhatározás, ami hozzá segít valakit, a hamarabb "gyógyulásra"
Ha lehetetlen volna, hidd el, Isten nem irta volna, hogy változzanak, mert tisztában van az ember anatómiájával, Ő aki létrehozta azt. Többeknek sikerült, biztos is másoknak is sikerülne, minden az egyén döntése.
Miért ne lehetne megérteni egy bajban levő embert?
A megfelelő hozzáállás, és ésszerű segítség nyújtás biztos siker, ha az egyén hozzá járul.
Egyébként pedig nem velem vitatkozol, hanem azzal, aki leíratta, hogy akik élni szeretnének, azoknak elkell hagyniuk bizonyos életstílust. Akár Prostituált, akár tolvaj, vagy részeges....
Egyet jól jegyezz meg kedves Barátom, aki szereti az Istent és az megváltóját, az mindenre képes, mert kap erőt hozzá.
(Filippi 4:13) 13 Mindenre megvan az erőm annak köszönhetően, aki erőt ad nekem.
Megrögzött gyilkosok, Bandavezérek Kábtószercsempészek, stb, tudtak változtatni, ami nem volt könnyű.
Tudod miért, mert akartak változni.
"Isten nem irta volna, hogy változzanak"
Sehol sem írta Isten, hogy az embernek testben kell változnia. Ez olyan, mintha azt várná el, hogy holnaptól ne kék, hanem barna szemű legyél.
22% ! Azt ugye érzed, hogy a szexuális orientáció nem olyan mint a dohányzás, vagy az, hogy valaki lop/gyilkol? Bár abból amit írsz egyértelműen látszik, hogy szerinted a kettő egy és ugyan az. Ebből is látszik, hogy semmi fogalmad az egészről. Ez olyan mintha ezt mondanád, hogy ha eléggé hiszel benne akkor holnaptól a nap nyugaton kel és keleten nyugszik. Ez NEM ÍGY MŰKÖDIK! Hidd el tudom. Nekem 20 évem ment el erre az egész "gyógyuljunk meg" dologra. Nálam jobban SENKI sem akarta. Minden szalmaszálba belekapaszkodtam és tudod mi lett a vége? Semmi. Sokkal rosszabbul voltam mint az elején. És tudod amikor már ott tartasz, hogy a halál és az örök kárhozat is vonzóbb mint még egy nap ezen az átkozott világon, ahol mindenki olyan miatt gyűlöl amiről nem tehetsz és amin nem tudsz változtatni, ott már nincs miről beszélni. Akkor vagy elfogadod, és megtanulsz vele együtt élni vagy pontot teszel a végére és vihetnek hűteni. Könnyen beszélsz ott ahonnan csak az észt kell osztani, meg idézgetni. De Te nem tudod miről beszélsz; el sem tudod képzelni milyen ezt átélni!
És mondhatsz akár mit, gondolhatsz rólam (rólunk) akár mit, nem érdekel, mert hiszek benne, hogy Isten mindenkit szeret, még a melegeket is. Hisz mi senkinek sem ártunk! És ha majd előtte állok hiszek benne, hogy nem ítél el, mert Ő tudja, hogy mindent tőlem telhetőt megtettem.
Nem hiszem, hogy valaha is tudni fogja mit él át egy meleg. Ez az önmegtagadás, amit ilyenkor várnak szánalmas.
Senki sem akar divatból meleg lenni, ez egy hatalmas teher az illetőnek, megspékelve a társadalom előítéletességével. Aki igy van kódolva sosem fog valtozni e téren.
"Sehol sem írta Isten, hogy az embernek testben kell változnia."
Nem?
Bizony ha méltó akar lenni Istenhez, akkor
(1Korintusz 9:27) 27 hanem megöklözöm testemet, és rabszolgává teszem, hogy miután másoknak prédikáltam, én magam valamiképpen alkalmatlanná ne váljak. . .
(Máté 5:29, 30) 29 Ha pedig a jobb szemed botlásba visz téged, vájd ki, és dobd el magadtól. Mert jobb neked, hogy egy vesszen el tagjaid közül, mint hogy egész testedet a gyehennába vessék. 30 Ugyanígy, ha a jobb kezed visz botlásba, vágd le, és dobd el magadtól. Mert jobb neked, hogy egy vesszen el tagjaid közül, mint hogy egész tested a gyehennába jusson.
Bizony tudni kell lemondani a Testi kívánságokról. nem véletlen írja a test cselekedeteihez:
(Galácia 5:19–21) 19 A test cselekedetei pedig nyilvánvalók, és ezek azok: paráznaság, tisztátalanság, gátlástalan viselkedés, 20 bálványimádás, spiritizmus gyakorlása, ellenségeskedések, viszálykodás, féltékenység, haragkitörések, perlekedések, meghasonlások, szekták, 21 irigykedések, italozós tivornyázások, dorbézolások és effélék. Ami ezeket illeti, előre figyelmeztetlek titeket, mint ahogy figyelmeztettelek is előre, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, nem öröklik Isten királyságát.
De bizony írja, ha ez nem tetszik sokaknak, akkor is. Ezzel hordozza a saját oszlopát, vagy "keresztjét", hogy részese legyen Isten országának.
&27
Hidd el, Én nem gondolok Rólad semmit. Az az, hogy egy dolgot tudok. Nem Isten erkölcsre vonatkozó elvei szerint élsz. Ezt pedig Isten soha semmilyen korban nem fogja tolerálni, ellenben nem fektette volna le a szavában.
Ha rám halgatsz, úgy élsz, ahogy neked tetszik. Azonban egyet tudj kedves Barátom, nem haragszom sem Rád, sem senkire, mindössze elmondtam Isten nézőpontját ezekről a dolgokról.
Mindenki maga fog a saját tetteiről számot adni, nem a másikéról.
Mindössze azt a tiszemet tettem meg a hozzászólásomban, hogy Isten nem fogadja el ezt az életstílust, mint ahogy mást sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!