Jehova Tanúi, a János 1,18-ban milyen megfontolásból írtátok Istent kis i-vel?
"Istent egy ember sem látta soha.+ Az egyszülött isten,+ aki az Atya oldalán* van,+ az szolgált felőle magyarázattal.+"
Újvilág fordítás
Bocs az offért, de akkor ezek szerint a Tanúk többistenhívők? Van egy Legfelségesebb istenük meg a másik isten?
Vasárnapi időtöltés
Reggel 8 óra gyk
Fél 9 gyk
9:10 pisi
9:45 reggeli
10:15 gyk
11:00 gyk
12:30 gyk
14:00 gyk
14:14 pisi
15:00 gyk
Ez komoly?
10-es válaszoló, te Tanú vagy?
Mit értetek azalatt, hogy "egyszülött isten"?
Mit jelent?
Itt isten nem az egyetlen Isten nevére értik, hanem úgy mint pl:
Allah az arabok istene.
Vagy pl: a görögöknek sok istenük van.
A magyarok istenének a neve: Isten.
(Ezért is van ez a kis tévedés/ összezavarodás.)
Tudom hülye a magyarázatom, de szerintem érted.
Köszi, hogy próbálod magyarázni, és szeretném is megérteni de nem értem.
Az, hogy a görögöknél több isten van/volt az egy dolog. De a Biblia miért írna több istenről? Ezek szerint a Biblia is támogatja a többisten hitet?
Tényleg nem értem, hova akarsz kilyukadni.
Sok isten és sok úr van, de csak egyetlen isten van, akit imádunk, az pedig a teremtő Isten, az Atya, akit Jehovának hívnak.
I. Kor. 8: 5-6
Mert ha vannak is úgynevezett istenek akár az égben, akár a földön, a minthogy van sok isten és sok úr;
Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, a kitől van a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, a ki által van a mindenség, mi is ő általa.
A biblia soha nem tagadta, hogy több isten van.
Azt mondja: egy igaz isten van.
szeretném is megérteni de nem értem.
Nem komolyan szeretnéd, mert ha komolyan szeretnéd, netán utána néznél a JW.org-honlapon, mit jelent az isten szó, ehelyett itten kérdezgeted a laikusokat, akik majd a sült galambot a szádba viszik. Sok antikaliberű kérdezősködik itt össze-vissza szórakozásból, de a komoly kutatásra nem hajlandók. A hit és az ismeret nem ez a reklámokra specializálódott fórumon van, vagy gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!