Az 1 János 4:18 szerint még soha nem voltam igazán szerelmes?
Akár melyik lány tetszett soha nem volt nagy bátorságom oda menni hozzá.
Sőt! Inkább csak a szerencse miatt ismertem meg őket.
Kb. 20-ból 3-at.
1 János 4:18: A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: a ki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.
Mos ez akkor azt jelenti, hogy egyik lányt sem szerettem igazán?
Nagyon kedves kérdező.... 25/F-ként válaszolok. Ebben az igeszakaszban Isten szeretetéről van szó... mint ahogy az egész Biblia (többnyire az Újszövetség) arról szól....
Ha Isten szeretete él a szívedben, együtt élve Ő-vele, akkor nem a félelem, hanem a magabiztosság fog téged vezérelni szeretetben, és ez a fajta fog egyetlen lányhoz vezetni majd életed során, akivel együtt le is élheted majd az életed...
Amúgy, kerek 10 igeszakasszal ezelőtt említi János is, hogy "Az Isten a szeretet" (1 János 4,8).
Nem az a szeretet, hogy te szeretsz lányokat meg szerelmes vagy beléjük... Isten a szeretet.
A gonosz emberek is szeretik egymást, a paráznák is, mindenki szeret valakit ebben a sötét világban... de lehet, hogy a Biblia egy kicsit másabb fajta szeretetről beszél, ezen érdemes lenne elgondolkodnunk szerintem...
Szerintem összekevered a szeretetet a szerelemmel. A kettőnek egymáshoz semmi köze.
A párválasztás inkább karmikus(sorsvonal) szokott lenni, amely a tanuláshoz, fejlődéshez nagyon is szükséges. A házasság célja pedig az, hogy egymást Istenhez segítsük, és nem az, hogy a boldogság utáni vágyunkat ki elégítse. Ha nem ezt a célt szolgálja, akkor üzembiztosan csalódás lesz a következménye.
" "A szerelem csak Bennem azonos a szeretetemmel. Teremtményeimben a szerelem nem más, mint olyan pszichikai esemény, melynek forrása egy külső lény által meggyújtott belső ideál. Ez az ideál aztán annyira tud lángolni belül, hogy kifelé is valóságnak tűnik annak szemében, akiben ez az ideál meggyulladt. De csak annak szemében, akiben meggyulladt. Mivel e lángot szintén nem lehet konzerválni, ezért a csalódás előbb-utóbb automatikusan bekövetkezik. Nem változik át szeretetté. Csupán arról lehet szó, hogy már kezdetben is jelen volt az a szeretet, mely később, miután a szerelmi kábulat megszűnt, szerephez juthat. A szerelem, amennyiben a fent leírt módon, tehát külső teremtmény részéről gyulladt ki valakiben, inkább elnyomja a szeretetet, semmint segítené azt. Boldog ember az, aki a Tőlem kapott szeretet által úrrá tud lenni a szívében kigyulladt szerelem felett. De jaj annak, aki a benne kigyulladt szerelem áldozatává válik. Sem Isten, sem ember rajta segíteni nem tud. Családi tragédiák számtalan tömege tanúsítja ezt. Ó, hányan botránkoztak meg azon, és dobták félre azt a kijelentésemet, melyben elmondtam, hogy aki jobban szereti apját, anyját, házastársát, tehát bárkit, mint Engem, az nem méltó Hozzám! Bizony, a helyes szeretés az nagyon komoly életállapot, mely az önlegyőzés által tisztul, és érlelődik véget nem érő boldogsággá. A szerelmeseknek mondom: Ne egymástól várják saját boldogságukat, hanem Tőlem várja mindegyik, akkor meg fogják találni egymásban azt. De ha egymástól várják, akkor pokollá teszik egymás életét.
... Én igaz szerelemmel szeretlek. Erre egyedül Én vagyok képes. Ez életetek mulandóságában föl nem fogható, csupán elhihető. Boldog, aki elhiszi ezt. Minden vágyam afelé irányul veled kapcsolatban, hogy elhidd ezt Nekem. Olyan boldogságra teremtettelek, melyet meg is tudok adni. Csak Én tudom ezt megadni."
Jézus - A Hang: 6/448"
valoban ne keverd a szeretet es a szerelmet
szeretni tudodna szerelmed de mast is
szeretetbol jovo szerelmet se keverd a osztonbol, vagybol jovovel
persze van atfedes de gondolod el gyermeked nem hasonloan szereted?
"ez az en szerelmes fiam akiben gyonyorkodom" van ilyen forditasa is annak amikor Jezust megkerezstelte Janos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!