Ti melyik vallásban és miért hisztek?
Katolikus iskolába járok,el kell járnom misékre,megbérmáltak,elsőáldozó is voltam,de gyónni például két éve gyóntam utoljára.
Amikor kicsi voltam,kb 3 éves,anyukám mindig ugyanakkor fektetett le aludni,és percre pontosan tudta,hogy mikor fogok sírva felkelni az ágyból..Elvitt egy fantasztikus természetgyógyász/táltoshoz,aki "szeretetmasszázst" csinált rajtam,és kb 2 alkalom után rendbe jöttem. A férje azt mondta,hogy nyitva van még a harmadik szemem és látom a szellemeket,ezért félek. Nyilván én erre már nem emlékszem..Viszont fogalmam sincs,hogy mit higyjek a halálról. Voltak,akik írták,hogy utána jön a fény,szeretet stb volt aki állítólag beszélt Istennel,van,aki szerint nincs pokol,csak egy másik létsík..Ti miben és miért hisztek?
"Az emberek mindig abban hisznek amit a kultúrkörük sugall nekik." Ma már lehetőségünk van megismerni más vallásokat, gondolkodásmódokat is, ott a könyvtár, internet. Összehasonlíthatjuk őket.
Buddha, Mohamed, Lao Ce,sose állította magáról, hogy ők többek egyszerű embereknél! Jézus viszont azt mondta, Ő maga az Igazság. És volt is mire ilyeneket állítania. Feltámadt a halálból.
Pl. a bíróságok nem az alapján ítélnek, hogy ott voltak és láttak egy setet, hanem a szemtanúk bizonyságtétele alapján.
Ad 2. Jézus olyan ószövetségi próféciákat teljesített be, mlyeket évszázadokkal előtte írtak meg.
Pl. születésének helyéről, idejéről, küldetéséről.
Mikeás
„5,2 De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az Izráelen; a kinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van.”
Jézus fellépésének és halálának idejéről
Tudom, hogy valaki itt nem szerei ha idézek, de annyira jól leírja egy hitvédlmi könyv, amit ajánlok egyébként.
Josh McDowell: Válaszok a keresztyén hitet vizsgáló nehéz kérdésekre
Bizonyítható-e a kereszténység igazsága?
„Ha az igazságról, különösen a vallás igazságáról esik szó, gyakran megkérdezik: „Be tudod bizonyítani, hogy a kereszténység tanítása igaz?” Általában azonban így fogalmazzák meg a kérdést: „Állíthatod-e száz százalékos biztonsággal, hogy a kereszténység tanítása igaz?”
Az első kérdésre ez a válasz: „Igen, be lehet bizonyítani, hogy a kereszténység tanítása igaz.” Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindenki elfogadja a bizonyítékot, akármilyen szilárd bizonyíték is az. A második kérdésre azonban az a válasz, hogy „nem, száz százalékos biztonsággal nem”.
Egyesek úgy érzik, hogy ez a „nem” őket igazolja. A baj csak az, hogy félreértik a bizonyíték természetét. Nem a tökéletes vagy abszolút bizonyosság jelenti a megoldást, ahogyan egyesek hiszik, hanem az a bizonyíték, amely az emberek közös véleménye szerint bizonyosságot ad, vagy ésszerű kétely nélkül elfogadható.
A történelem folyamán ezt tekintették a bizonyítás mércéjének a bíróságokon. Ha a bíró döntésre szólítja fel az esküdteket, akkor nem a bizonyosság, hanem a valószínűség alapján kell dönteniük, ami a feltárt bizonyítékokra épül, nem pedig a bűntény végignézésének bizonyosságára. Ha az esküdtek csak száz százalékos bizonyosság esetén döntenének, akkor sohasem hoznának ítéletet.”
Ugyanezt a jogi érveléses módszert alkalmazza alábbi írás is:
Ruff Tibor: Az evangéliumok történelmi hitelessége
#47, nem én találtam ki, hogy Jézus az egyetlen, hanem Ő maga lépett fel a kizárólagosság igényével, mint fentebb már idéztem tőle többször.
Ez természetesen "felháborító" igény, ezért is mondta:
"És boldog, aki én bennem meg nem botránkozik".
Te még mindig nem fogod fel?
Ugyanazt csinálod mint annak idején az inkvizítorok.Úgy csűröd-csavarod Jézus szavait(már ha tényleg mondott ilyet),hogy neked legyen igazad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!