Mit jelent az hogy lélek és szellem? És honnan tudjuk hogy ezek léteznek?
#30 valasz utaniakat nem olvastam
Biblia nem foglalkozik a lelki es szellemi rendszerrel, meghatarozzassal, felepitessel, strukturaval, hierarchiaval
ezekkel a keleti vallasok, filozofiak foglalkoznak legmelyrehatobban, nyugat is ezeket vette at (a regi gorogok is)
ezek ismerete nem szukseges ahhoz hogy Istennek tetszoen elhes, eppen ugy ahogy nem szukseges ismerned a szervezeted teljes mukodeset ettol meg elsz es donteskepes vagy, ezek megismerese konnyen tevutra vihet, olyan mintha az orvoslast akarnad informacio darabkakbol onmagad osszeollozva megtanulni, elsajatitani (egy rendszerezett iras, vagy egy bolcs tanito nelkul)
nagyon hosszu lenne ezt leirni hogy valoban megertodjon
de roviden megprobalom, általanosan filozofiailag hogyan gondolj ra:
Lélek: Éltetö (Változatlan Én)
Szellem: Lélek által Éltetett (VáltozatlanaBB - Kevésbé-Változó Én)
Test: Lelkes-Szellem által Éltetett (Változó(BB) "Én")
a Lelkes-Szellem önmagaban nem él "csak" Létezik
nem kepes életre, valtozasra csak Test-ben
semmelyik helyes Uton jaro vallas nem veti meg a testet, csak "hatterbe szoritja" mivel a testbol bunos, osztonos vágyak erednek, ezeket kell a szellemmel legyozni, ha megvaltoztatod szellemi gondolkodasmodod akkor tested is megvaltozik, a bunos vágyak elvesztik addigi dominans hatalmukat, de evilagon megmaradnak, mivel evilag tokeletlen es mulando
(máskent:
Lélek - Valodi Én
Szellem - Belsö "Én"
Test - Külsö "Én")
(tovabba fö strukturakban:
a szellemet még haromfelé bontják ebbol egyiket még kétfelé
a testet kétfelé bar itt valoszinu atfedes van az elobbi szellemi ketfelé bontott egyikével)
alatamasztasnak olvasd el elsonek a
"Bhagavad Gita"-t
majd folytatasnak WikiPedia Hinduizmus cikkét
Védikus vallasrol, irodalomrol, filozofiarol rengeteg mu van
az "Örök Törvény"-nyel erdemes kezdened pl.
ezenkivul ha a judaizmus oldalarol kozelitened meg akkor reszlet letoltheto a "Zohár a Ragyogás Könyve"-bol valahonnan, de a teljes magyar forditas megveheto konyvben, ez is mélyebben foglalkozik a lelek, szellem, test dolgaival
de azert erdekelne miert is lesz jo neked? kozelebb kerulsz ezekkel Istenhez szerinted?
pl. biologiaban is elmelyedhetnel mert igy ugyvelned helyeseben fogsz elni, etkezni, mozogni stb.
(az emberek onmaguk nem szokták a helyeset kovetni mégha masoknak ezt is tanitjak, barmilyen "szakmára" (élethelyzetre) gondolhatsz)
egy hivö a TúlVilági Örök Életre Remél FelTámadni (ezen nem valtoztatna semmit ha lelekrol, szellemrol egy szot se ismernének - nem szolna roluk semmilyen tanitas)
ismered azt az igét hogy:
kb. "aki lelkét menti elveszti, aki elengedi az megmenti"?
azt jelenti hogy nem helyezheted elobbre onmagad masoknal es Istennél
konnyen sajat lelked, szellemed rabjava valhatsz es okkultista onmegmentesben ringathatod magadat
"nincs szuksegem Istenre es massokkal sem kell foglalkoznom csak befelé fordulnom"
(pontosan: sajnos az atesita materialista tudomany az okkultizmussal kacerkodik, eppen ugy hogy ellene is van, ellenben egy hetkoznapi ember az ezoteriahoz nagyon vonzodik mivel varazsolni szeretne, hogy kepzelete valossaga valjon "magátol", ketkezi nehez fizikai, rendezett-szellemi munka nelkul - á biztos nincs lustaság emögött...)
Xy4
31 Oldalakat írhatsz, csak éppen semmi értelme nincs, mert annyira távol vagy Istentől, amennyire távol csak lehetsz.
Mi köze Istennek az ezoteriához? Semmi. Mert számára kár és szemét. Te pedig ezt a szemetet hirdeted.
#31 valaszom (utaniakat nem olvastam)
nem szeretnék mar a kerdessel foglalkozni netan ha valami nagyon lenyegesre kellene reagalnom, de inkabb privatban irjon (aki ezen mostani valaszomig még nem irt kerdeshez miattam)
csak ennyit javitanák ki:
"nyugat is ezeket vette at (a regi gorogok is)"
van amit atvett persze, de mindenki Istentol "azonos" (lenyegeben, alapjaiban) Tanitast kapott
ramragatt ez a helytelen atesita "szolam" (az "atvett"), ezzel csak tul tomoren es roviden azt akartam kifejezni hogy nem kulonbozik az ("antik, hellenisztikus filozofia") a keletiektol es itt elsosorban Vedikus Hinduizmusra erdemes tamaszkodni es epp erre gondoltam hogy a nyugati "gorog" filozofia helyes megertesehez, rendszerezesehez, atlatasahoz is
de ha valaki számara jobb megkozelites ez, akkor teheti, de ugy vettem eszre hogy jobban el van tolodva a szemelytelenség felé, es az elmateriazalodas felé, es olyan, jol ertheto es atlathato "kivonatokat" se lattam eddig amit keletiektol latni
.
Bíráskodva, Ítélkezve irok altalaban mindeg, de a bünt itelem el nem a bunost, nem kell magadra venned reszben sem, csak ugy latom hogy erdemes figyelmeztetni az embereket, mivel az ateizmustol is sokkal erosebb minden koron az okkult ezoteria
Xy4
#32 gondolkodj kicsit el azon mi Helyes es mi Helytelen Isten szerint
amiben nincs Szeretet es Önzetlenség, te is igy latod nem? mindegy mit neveznek masok ezoterianak, es hogy valaki magat ezoterikusnak nevezi, ez nem von automatikus Iteletet ra, es bunt sem jelent feltetlen
probald osszekapcsolni a benned levo ellentetet ha te vagy az a karizmatikus aki sokfele csodas kepeseget lenyegesnek tartja, hagoztassa hogy Jezus nem a Gonosz altal gyogyitott
de emelett az "ezoteria" ellen kuzd
minden Helytelen es rossz ami a Gonosztol Satantol szarmazik
amiben Önzes van es nincs benne Szeretet
Szerinted? maskepp van? (ha nem te lenel az)
Xy4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!