Miért tanítják olyan sokan azt, hogy benne kell maradni egy fizikai bántalmazó kapcsolatban?
Több tanítást is olvastam hallottam erről és mind azt mondta, felekezettől függetlenül, hogy Istenre kell bízni és hogy a bántalmazott félnek meg kell bocsátani a verést, meg azt is, hogy a válás nem megoldás és a többi. Felháborító szerintem.
Lehetőleg keresztények válaszát várom, jehova tanúi se ide ne írjanak, se privát ne zaklassanak! Sajnálatos, hogy már idáig fajult a zaklatásuk, hogy így ki kell írni.
Nem tudom mit hadoválsz össze-vissza. Még csak hasonlókat sem írtam, mint amiket megpróbálsz számba adni. Sose szerettem az ilyen aljas rágalmazást alattomos stílusban.
Egyszerűen csak arra céloztam, hogy egyházjogilag nincs válás, mivel tiltja a Szentírás. Viszont lehet érvénytelenítni a házasságot, ami egy jogi procedúra. Ha ez sikerült, akkor újra lehet házasodni.
"Én rágalmazok...?"
Nem, te csak olvasni és értelmezni nem vagy képes. A hozzászólás elején lévő "#7" arra utal, hogy a 7. hozzászólásra adott válasz volt, a 7. hozzászólást történetesen nem te írtad, szóval lehűtheted magad.
"A Biblia azt is írja, hogy Máriához Jézus születése után nyúlt csak József férjként, mégis el van ferdítve."
Az biztos, hogy most te ferdítettél rajta egyet, mert ilyet nem ír. Helyette azt írja, hogy:
"József erre fölébredt álmából és úgy tett, ahogy az Úr angyala parancsolta. Magához vette feleségét, de nem ismerte meg, míg világra nem hozta fiát, akinek a Jézus nevet adta."
Ez csak egy ténymegállapítás, hogy Jézus nem Józseftől származik. Ebből a megállapításból nem következik sem az, hogy később házas életet éltek, sem az, hogy nem éltek házas életet.
"merev, katolikus emberek által kitalált tanítást követtek?"
Amennyiben Jézus katolikus volt, igazad van.
"Igazából szeretném, ha mindazok akik ezt vallják, kerüljenek ilyen helyzetbe."
Te egy rendkívül rendes és kedves ember vagy. Én ellenben veled nem szeretném, hogy bárkivel erőszakos legyen házastársa, szeretném, ha minden házaspár valódi szeretetben élne.
Az újraházasodás tiltása csak Katolikus értelmezése a Szentírásnak.
A házassági kötelék ilyenkor ténylegesen felbontható, hiszen a megintett és folyamatosan vétkező fél hitetlennek számít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!