Miért vannak sokan a hám ellen? Mi ez a tévhit a hámokkal kapcsolatban?
Nézegettem itt a kérdéseket hám vs nyakörv témában, főleg kistestű kutyáknál. Mindenki azt mondja, hogy a nyakörv a jó, mert a hám az munkához van, meg nem lehet benne normálisan megtanítani sétálni, húzni fog a kutya stb.
Hát szerintem ez nagy hülyeség, úgy ahogy van... Kistestű kutyatartóként mondom. Miért ne tudna hámban húzás nélkül sétálni? Ugyanúgy lehet korrigálni hámban a kutyát mint nyakörvben... Enyém is hámban tanult meg laza pórázon sétálni. Korrigálva lett mindig. Nem egy bernáthegyiről van szó. Nevelés nélkül nyakörvben is húzni fog, csak még fojtja is magát. Naponta találkozom ilyenekkel, a kutya szuszog, köhög, de nem lassít a tempón, mert nincs rászólva. Ahogy olvasom sokak szerint hám = húzás...
Ma is találkoztam egy tacskó kölyökkel (8 hónapos) aki nyakörvben volt. Végig húzott és fulladt... Rossz volt nézni.
(Kérdésem elsősorban kistestű kutyásokhoz szól.)
A hám arra lett kitalálva, hogy húzzon benne a kutya. Azért próbálj meg korrigálni hámban egy nj-t vagy egy bull típusút, ha elkezd húzni!
Ha a kutya tud normálisan sétálni, édes mindegy mit raksz rá. De ha húzás problémája van (és ilyenkor mindig kiderül, hogy nem csak ez az egy gond van a kutyával), ne a hámot javasoljuk már!
Nekem van 2 kistestű kutyám és egy beagle-németjuhász mixem
Az egyik kicsit hámba sétáltatom mert abban jobban érzi magát nyakkörvbe fullad (tacsi-csivava mix) a másik kicsit meg nyakkörvbe mivel nem szereti ha van a testén bármi a hámba folyton lefeküdt,fel venni is alig akarta
A nagyobb kutyámat nyakkörvel sétáltatam de abba nagyon húzott nem régibenn váltottam hámra és ebbe visszatudtam fogni,korrigálni most már nem húzz és nála továbbra is a hámot használom
Én kistestűknél inkább hámpárti vagyok minthogy tönkre tegye a nyakát
Nekem 15 kilós a kutyám, menhelyi keverék. A menhelyen a nyakörvet szokta meg, amikor örökbe fogadtuk mi is azzal sétáltattuk, így az maradt. Most viszont, hogy már idősebb lett, sokszor köhög, ha hirtelen vmiért megrántom(idegen kutya szalad felénk, vagy vmit fel akar kapni a földről, szóval ilyen reflexek), ezért vettem neki egy bélelt, kényelmes, nagyon puha hámot és nagyon jól érzi magát benne, hamar megszokta.
Én úgy vagyok vele, hogy semmilyen esetben sem jó, ha húz a kutya, de idős/kölyök állatokra én nem tennék nyakörvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!