Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen érvekkel állsz egy kan...

Milyen érvekkel állsz egy kan kutya ivartalanítása mellett és ellen?

Figyelt kérdés
2018. júl. 14. 11:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
mindenekelőtt fontos a kutya fajfenntartó ösztönét figyelembe venni. ha folyamat szagolgat, pisire akttog, akkor mindenképpen érdemes, és akkor nagy az esélye a prosztata megbetegedésének, de ha pl észre sem veszi, hogy egy időben levő tüzelő szuka ugrál előtte, akkor teljesen felesleges.
2018. júl. 14. 12:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
jav: kattog
2018. júl. 14. 12:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én minimum 13 évre tervezek a kutyámmal, nem hianyzik hogy 10+ évesen here/prosztata daganata legyen, esteleg májsejtes bazidiómája.
2018. júl. 14. 13:22
 4/6 anonim válasza:
3%

Mellette:

-a kutya nem fog elszökni, ha eljön a tüzelés ideje

-nem látod, hogy lógna neki :)

-nem fogja megcélozni a lábad és azon kiélni magát

Ellene:

-ha úgy gondolnád később ajánlanád fedeztetésre, akkor nem tehetnéd már meg

Más hátrány szerintem nincs.

2018. júl. 14. 13:41
 5/6 anonim ***** válasza:
72%

Mi egy hete ivartalanítottuk.

Mellette: ne kapjon prosztata rákot, és egyéb betegségek elkerülése. Inkább most, mint idős korban esetleg heredaganattal műtsék.

Ellene: nincs rossz tapasztalatom, csak az a pár nap, amíg a kutyát az ugrabugrától vissza kell fogni, ő meg menne. Annyira rutin, hogy a gazdi sokkal jobban túlfélti a kedvencét, mint kellene. Bevallom, én is tiszta ideg voltam, de onnantól, hogy felébredt, és kiszaladt elém egy percig sem bántam meg.

2018. júl. 14. 13:57
 6/6 anonim ***** válasza:
26%
Minek? 15 évig élt az ivaros kanom,kertben volt tartva,sétáltatva csak pórázon.Ha figyel rá az ember akkor nem fogja felcsinálni senki kutyáját. (Mondjuk az is hülye aki tüzeléskor elengedi a pórázról a szukáját.) Ha ivartalanítod azzal kb. kinyírod a személyiségét. Lusta lesz,unott és kövér (A mostani kutyám menhelyről van,ivartalanított,hát komolyan mondom én még ennyire lusta és motiválhatatlan állatot nem láttam (nem öreg,becslés szerint 4-5éves lehet). Olyan szinten "nem agresszív" amivel az ivartalanítás pártiak szoktak érvelni,hogy nem ugat,nem ugrál,nem szalad,még labda után se,csak körbe körbe ballag a kertben komótosan és alszik egész nap,sétánál 10-15p után lefekszik és nem megy tovább) Az előző kutyámmal kilómétereket lehetett túrázni,futott bicikli mellett,még a gyerek szánkóját is elhúzta télen. A mostani kutyám meg kb. egy nyugdíjas bácsika 5évesen.
2018. júl. 15. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!