Mi hatásos kullancs ellen? 4 hónap alatt 2 kutyából 926 db, Scalibor mellett!
Jézusom! Hol a fenében élsz, hogy ennyi a kullancs? :o
Fogalmam nincs amúgy, amiket leírtál, azok közül ajánlottam volna egy párat, de így tényleg nem tudom!
Próbáljátok ki a Foresto nyakörvet + biztos, ami biztos, Neostomosan-os oldatot is fújnék rájuk 2-3 naponta.
Mi amúgy ezt használjuk most: (Még nem sok tapasztalatom van vele, így addig nem is reklámozom, de egy nagyon jó állatorvos fejlesztette ki és csak nála lehet kapni!)
Esetleg egy próbát megér.
zöld szinű, és erős szaga van, ezt Sebacilnak hivják, és általában sertéseknél alkalmazzák tetvesség megszüntetésére.
Egyébként tényleg nagyon hatásos, és jó. Kutyáknál is beválik.
Én a kutya védelme mellett javasolnám az udvar kullancsmentesítését is. Mi is hasonló problémákkal küszködtünk, ráadásul rettegtünk, mert mindkét kutyám volt már babéziás ami borzasztó. Hiába minden, akkor is ment beléjük kullancs, volt hogy ki sem mentünk az udvarról (erdő szélén lakunk) és egynap 5 kullancsot szedtünk le a kutyáról.
Aztán rájöttünk, hogy amellett, hogy az erdő miatt alapból vannak kullancsaink (tűrhető mennyiségben), a szomszéd fával tüzel és akkor szaporodnak meg nagyon az udvarban, amikor hozzá fa érkezik. És ez komoly!
Az állatorvos fű alatt ajánlott egy szert, amivel le lehet permetezni körbe az egész udvart. Nem teljesen szabályos, mert minden apró rovart megöl, de úgy döntöttünk nincs más választási lehetőségünk. Kutyákra nézve nem ártalmas, de permetezés után 1 napig nem engedjük őket az udvarba. Évente kétszer megismételjük és azóta az udvarban egyetlen kullancs sem került beléjük. (persze spot-ont attól még kapnak)
Sajnos a nevét nem tudom megmondani, kérdezz rá te is állatorvosnál, mert ennyi kullancs azért nem normális!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!