Kutyakaki szedés ellen vagy mellett?
Ti melyiket tàmogatjàtok? A kaka szedést? Vagy inkabb otthagyjatok?
En a kutyakaka szedés ellen vagyok, mert mi értelme van bezacskózni, aztàn mégegy műanyag zacsiba tenni? Környezetszennyezés... Viszont a natur kakit a környezet fel tudja hasznàlni, nem? Mit mondtok?
Szerintem meg undorító otthagyni, hiszen én sem szeretek belelépni, mindig felszedem.
Egyébként pont az okból amivel érvelsz, általában papírzsepivel szedem fel, kivéve ha nem elég kemény hozzá, vagy nincs a közelben szemetes. De általában van, mert mindig séta elején kakik és itt a környéken 20 méterenként van egy szemetes. :)
Nem kell belelépni, egyszerű.
Egy erdő tele van állattal, mégse lépek bele semmibe amikor ott sétálok. Ha nem lennének úgy bekorlátozva az állatok akkor olyan helyen végeznék a dolgukat ahol mi nem nagyon mászkálunk. Ott meg szépen eltűnik.
1. vagyok.
Hát erdőben én sem szedném fel, ha csak nem a turista útvonal közepére csinál. De városban mindenképp szükséges. Az egy dolog ha belelépünk, bajunk nem lesz tőle, de a parkokban gyerekek is játszanak, rájuk is gondolni kell. Plusz vannak olyan kutyák, amik szeretik felenni, ha ilyen kutyám lenne, idegbajt kapnék.
A környéken nálunk elég jó arányban szedik, alig van kaka, pedig rengeteg a kutya. Ha senki nem szedné, undorító lenne az egész környék.
Egy két szitu:
-Sétálsz a parkban, vagy valakivel vagy..hopp belelépsz.. gondolom nem az az első gondolatod hogy "jajj de jó úgy is lebomlik idővel.."
- Haverokkal kiültök egy parkba sörözni mondjuk este..amikor ugye alapjáraton kevésbé veszed észre a kutya kakkancsokat...de beletalálsz egybe.. ugyancsak nem az fut át az agyadon, hogy "majd lebomlik, meg egyébként engem nem zavar hogy olyan a cipőm, se a szaga"
- hasra esel a járdán biztosan kellemes ha felfogja az esésed egy kupac kutya végtermék
- vendégségbe indulsz, szórakozó helyre, buszhoz, vonathoz.. ugye ilyenkor akkor nyilván téged nem érdekel hogy tiszta retyó a cipőd (vagy épp ha szandálban vagy papucsban vagy akkor a lábad is), meg az sem ciki hogy az egész helység ez miatt bűzlik.
- ha sétáltatod a kutyád pláne ha hosszú szőrű és nem figyel rá (az enyém figyel hogy ne lépjen bele:) szépen össze keni magát, csuda jó érzés letakarítani
- ráadásként elég sok kutya (hiába nevelt kutya) bele-bele kóstol.. bármit össze szedhet belőle, de éppen az ember is..
Akkor már inkább felszedem zacskóval és kész. Utána meg azt csinálnak vele amit akarnak. De ha "CSAK" ennyi lenne a környezet szennyezés össze tehetnék az emberek a kezüket.
De ha téged ez zavar a legjobban, hogy környezetszennyezés összeszedni, akkor ne szedd össze, de azért naponta egy kupacba lépj már bele légyszíves! Lehet megváltozna a véleményed idővel! ;)
Mellett.
Ha új kutyás jön a társaságba - aki nem szedi - akkor neki is adunk zacsit, hogy ezzel is igyekezzünk a 'jó' irányba terelni. Kőkeményen büntetném azt, aki városban otthagyja.
Erdőben, réten nem szedem fel, bár általában vagyok olyan 'szerencsés', hogy az útra piszkítsanak, így ott is kénytelen vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!