Mi tortenik ha megunom az orok eletet?
Úgy tudtam, egy kereszténynek a Biblia a hite alapja. Amit igaz, nem mostanság olvastam, de anno az biztos hogy Jézust elég egyértelműen megnevezte Istennek több helyen is.
Végül is a te dolgod, csak azért fura hogy a kereszténységgel kapcsolatban érvelsz, de alap keresztény tanokat nem fogadsz el...
Egyébként ha igaz amit írsz, akkor a mennyország a legtöbb ember számára nem igazán lenne se jó, se boldog. Van akinek azon múlik a boldogság hogy minél több időt tölthet a családjával, van akit a kutyái tesznek boldoggá, van akit az hogy megtervez és felhúz egy saját házat, van akit az hogy egy maga által épített autóban élvezheti a sebességet, vagy nyit egy sikeres éttermet, stb. Erre teszsm azt, meghalok jó keresztényként, a vén szakállas meg jól megszivat azzal hogy minden boldogságot jelentő dolog helyett kertészkedjek...
Ennek eleve értelme sincs, ha annyira akar egy bolygó méretű kertet, miért nem teremtett egyet?
Sajnos nem értettél.
Azt nem mondtam, hogy az embernek nem lehetnek hobbijai.
De ahhoz hogy az életet kezd valaki az alapoknál kezdi
Először is tedd rendbe a környezetedet. Az embernek először a környezetét kell rendbe tenni, és utána jöhet a többi.
Gondolom, ha valaki éttermet nyit, nem a "disznó ól" között teszi.
(Ézsaiás 65:21, 22) 21 Házakat építenek majd, és bennük laknak, szőlőskerteket ültetnek, és eszik azok gyümölcsét. 22 Nem úgy építenek, hogy más lakjon ott, nem úgy ültetnek, hogy más egye azt. . . .
" egy kereszténynek a Biblia a hite alapja"
Bizony.
Viszont azt más nagyon sokan tudják, hogy a Bibliában, nincsenek olyan tanítások, amit Ma annak fogadnak, vagy tekintenek, mert a hatalomra jutott "egyházak" ezt mondják.
Miközben azért elismerik, hogy nincs Bibliai alapja.
"Először is tedd rendbe a környezetedet. Az embernek először a környezetét kell rendbe tenni, és utána jöhet a többi."
Nem arról volt szó, hogy Isten eredetileg jó világot akart teremteni, meg hogy a feltámadás után is azt fog?
Na most ha ezen a világon neked, egy embernek bármit is rendbe kell tenni, ezzel az istened munkáját hazudtolod meg, hiszen azt bizonyítod hogy mégsem volt jó amit teremtett.
Úgy látom ez nehezen megy neked. de sebaj, még egy kisérlet:
Akik túl élik azt a napot, ami a jelenések könyvében Armageddon najának hívnak, Rendbe kell tenni a környezetüket. sok sok halott lesz, és romok minden felé.
Az tény, hogy Jehova is segt majd, az Ő részéről, de nekünk is lesz bőven feladatunk. Talán így már érthető?
s ez folyamatosan fog történni, ahogy a feltámadás is.
Isten nem fog helyetted is dolgozni. Ahogy Ádámra az egész bolygó rendezése várt az utódaival.
"Akik túl élik azt a napot, ami a jelenések könyvében Armageddon najának hívnak, Rendbe kell tenni a környezetüket. sok sok halott lesz, és romok minden felé."
Az aztán igen! Mivel hű követőm voltál, gyermekem, jutalomból temetheted a hullákat a dögvészes, bűzös, romos földön. Az istened aztán tud dícsérni...
" Isten nem fog helyetted is dolgozni. Ahogy Ádámra az egész bolygó rendezése várt az utódaival"
Pont ezt mondom, hogy ez marhaság. Ha az istened megteremt egy világot amit aztán az embereknek rendbe kell tenni, akkor ez az isten egy ritka pocsék világot teremtett, nem jót.
És eleve minek ehhez az ember? Ha egy mindenható istennek lenne egy kis sütnivalója, és akar egy rendezett világot, akkor teremt egy rendezett világot, és kész.
Már ne haragudj, de az örök életben van elég idő mindenre.
Hova sietsz?
S ahogy mondtam, a nagyobb rész Isten fogja elvégezni. De lesz feladata az embernek is. Mindjárt beleűlnél a készbe, Mi?
Ádám sem kapta meg a teljes földet készen. csak egy részét, mintának. Persze, neked mindent a szádba fog tenni, megrágni ne rágja meg helyetted?
Komolyan némelyek pincérnek, nézik Istent, meg kötelességének tekintik az ember kiszolgálására.
Az embert munkabírással teremtette, nem lustálkodásra.
S amíg értelmes feladata van, addig sem unatkozik, és nem ér rá hülyeségekkel foglalkozni, mint sok ma Élő fiatal.
Ahogy elnézem némelyiket, annyira pihe súlyúak, hogy ha egy szatyrot fel kellene emelni, abba is belehalna.
Egy kis kert ásást, vagy kaszálást edzésként kiprobálhatnának. annyira nem nehéz.
"Már ne haragudj, de az örök életben van elég idő mindenre"
Nem változtat a tényen, hogy ha valaki felültet egy hullákkal teli szemétdombra, az nem jutalom. Eleve sok emberben maradandó lelki törést okozna egy ilyen látvány, és onnantól elvileg örökké is él, azaz jutalmul soha el nem múló pszichés gondokat kapott az ember az istenedtől. A szeretet jegyében...
"Ádám sem kapta meg a teljes földet készen. csak egy részét, mintának. Persze, neked mindent a szádba fog tenni, megrágni ne rágja meg helyetted?"
Nekem ugyan nem, de ha valaki elémrak egy félkész valamit, ne hazudja már azt, hogy az jó.
Plusz az étel az nekem kell, de az egész földet beborító kertre semmi szükségem. Lehet hogy én jobban szeretem a természetes erdőket, mezőket. Tehát miért is kéne nekem bármit is tennem azért amit eleve nem is én akarok, csak a teremtőnek nem sikerült olyat alkotnia amit ő szeretett volna?
Nem szeretek se kertészkedni, se építkezni.
Akkor majd unatkozom, amíg ti olyan munkát csináltok, amit más egy csettintéssel elintézhetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!