Mi tortenik ha megunom az orok eletet?
Nekem alapból nincs bajom a vallásos válaszokkal, de ez most tényleg nagyon gyatrára sikeredett...
Ha ennyire nincs fogalmunk a túlvilági létről, akkor miért törekszünk annyira oda? Csak mert félünk a haláltól, és úgy gondoljuk, hogy annál bármi jobb?
"Ha rá jössz milyen céllal teremtette az embert az élet forrása, akkor tudni fogod"
Hát milyen céllal teremtette? A Szentháromságban még unatkozott?
Isten azt ígérte, hogy a menny olyan lesz, hogy azt nem tudjuk itt, a Földön elképzelni. Az unalom nem jó, az unatkozó ember nem érzi jól magát. De Isten azt ígéri, hogy jól fogjuk tudni érezni magunkat.
Nem a felhőkön fogunk ülni, hanem új, más világban élni, akár sok bolygót is be lehet lakni. Mindenki úgy képzeli el, hogy fogja ott tudni csinálni azt, amit szeret. Ha szeret kertészkedni, akkor kertészkedni fog, ha festeni, akkor festeni fog, ha matekozni, akkor az Infinitezimális Könyvet nézegetni, ha kirándulni, akkor kirándulni fog, és sosem fárad el.
Én szeretek kirándulás, túrázás közben elfáradni.
Jó érzéssel tölt el.
"Mindenki úgy képzeli el, hogy fogja ott tudni csinálni azt, amit szeret"
Aha. És majd játszhatok a kislányommal ott? Ihatok sok sört meg Unicumot? Lehet ott marhapörköltet főzni? Nyáron a tengerben fürdeni és úzót inni?
Az egy eltérő létállapot a legtöbb vallásban, magyarán nem lehet ebben a jelenlegi állapotodban következtetni rá. Nem úgy kell elképzelni, mint egy végtelenül elnyújtott LSD trippet vagy a földi élet szép oldalának meghosszabbítását.
Eltérő létállapot... vajon a csecsemő nem unja kilenc hónapig az anyaméhben?
@22
" A Szentháromságban még unatkozott?"
Nincs szentháromság. És nem unatkozott.
Igen lehet túrázni, felfedezni ismeretlen tájakat, tanulmányozni az állatvilágot, hiszen még ma sem mondhatjuk, hogy ismerünk mindent a Földön.
Az alkohol fogyasztással pedig sosem volt baj addig, míg az ember túl lépte az ésszerű fogyasztást.
"marhapörkölt"
Hú az finom, szeretem.
azt nem tudjuk, hogy ott lehet-e levágni az állatokat élelem céljából s ha igen meddig. De szerintem az a fontosabb, hogy egyáltalán ott legyünk.
"Nincs szentháromság"
Bocs, azt hittem keresztény vagy. Mindegy, akkor akárki is a te istened, mégis mi célja volt az emberrel?
DE keresztény vagyok, mert Jézust tartom megváltómnak, és az Ő királyságának szeretnék a várományosa lenni.
Az Istenem pedig Jézus Istene is, akit a Biblia Jehovának nevez.
A Biblia nem tanítja a háromságot, ezt az egyházak találták ki, A szentírásban, sem a Héberek idejében, sem a keresztények idejében nem voltak háromságot értelmezők. Maga Jézus is egyedülinek nevezte Istenét.
Persze azt fogadod el, amit jónak látsz.
Mi volt a célja?
A Bibliában írva van. Isten nem csak angyalokat, vagy is szellemi lényeket alkotott, hanem fizikai élőlényeket is, amihez a földet teremtette nekik lakásúl, ezért nem az égben lakunk. Ádámnak ezt mondta?
"tegyék kert szerűvé az egész földet, hasonlóvá, mint amilyenbe helyezte Őket. Valamint utódokkal is törltsék be azt, vagy is a földet birtokba vehetik, hogy élvezzék, és fedezzék fel annak szépségeit.
Ez sajnos egy időre részben meghiúsult. De a szándék maradt, hogy egy igazságos békés emberi társadalom is éljen, így az engyalok és az emberek egy családként hálával Isten előtt éljenek örökké.
Hogy későbbiekben milyen további célt szeretett volna az örök élet alatt, azt még nem tudjuk, mert az első szándéka még várat magára. De azt akkor fogjuk, vagy fogják megtudni akik ott lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!