Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt a példabeszédet hogy kell...

Ezt a példabeszédet hogy kell érteni?

Figyelt kérdés

János (apostol) így szólt Jézushoz: „Mester, láttunk valakit, aki a te nevedben ördögöket űz ki, de nem tart velünk. Megtiltottuk neki, mert nem követ minket.” Jézus ezt válaszolta: „Ne tiltsátok meg neki! Aki a nevemben csodát tesz, nem fog egykönnyen szidalmazni engem. Aki nincs ellenünk, velünk van. Aki inni ad nektek akár csak egy pohár vizet is az én nevemben, – azért, mert Krisztuséi vagytok, – bizony, mondom nektek, nem marad jutalom nélkül. De aki megbotránkoztat egyet is e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb volna annak, ha malomkövet kötnének a nyakára, és a tengerbe dobnák.

tehát amikor Németh Sándort szidják az ilyenek miatt:

https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc

akkor az is bűn?

2018. szept. 30. 13:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Csak hogy tisztázzuk: ha Németh Sándort egy lapon említed Jézussal, akkor ot több beszédnek helye nincs.

János apostolnak fogalma sincs a lényegről. Aki Jézus nevében azt teszi, amire Jézus képes (és más nem nagyon), akkor az Jézust segíti, akár vele tart, akár nem. Ezt nem volt képes felfogni János, és erre intette Jézus.

A lényeg. Ha én teszek valamit, amit jónak ítélek, akkor az egy ember tette egy jó cél érdekében. Ha még valaki teszi ugyanezt a nevemben, akkor már ketten vagyunk. HA viszont valaki azt teszi, amit én nem teszek mert rossznak tartom, akkor az az ember ellenem dolgozik, az én eredményeimet rontja. Ezt meg kell akadályozni (tengerbe azért ekkor se ölném - szerintem a példabeszéd ebben alaposan téved. Kizárt, hogy Jézus ilyent mondjon, hiszen ekkor önmaga rombolja saját céljait).

2018. szept. 30. 18:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Attól függ. Kérdés, hogy a videón valóban csoda történik, vagy egy pszichológiával jól leírható jelenetet látunk. Ugye a példabeszédben ördögűzés szerepel, a videón elvileg a Szentlélek kiáradása. Vizsgáljuk meg, hogy a videón látható esemény mennyire hasonlít a Bibliában leírtakra.

Például amikor Jézus az apostolokra tette kezét és mondta, hogy vegyék a Szentlelket, akkor a beszámoló ír olyanról, hogy elkezdtek rángatózni és földhöz vágták magukat? Amikor Pünkösdkor kiárad a Szentlélek, akkor írja, hogy vonaglottak, rángatóztak az apostolok, vagy a többiek a teremben? Nem. Helyette Péter úgy beszélt, hogy minden nyelven értették a szavát.

Szerintem az ilyen eseteket érdemes mindig összevetni a Szentírással, mert az az etalon, a viszonyítási alap. A látott esemény már ezen az első próbán elhasal.

2018. szept. 30. 19:18
 3/6 KZitus ***** válasza:

Szia

Itt olvashatsz bővebben az általad idézett bibliai részről:

[link]

Nen tudom hogyan hoztad össze ezt Németh Sándorral?

2018. szept. 30. 20:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Csak hogy akkor még nem alakult meg az első gyülekezet.

De amikor megalakult, már nem lehetett "magánakcióra" hivatkozni.Egyébként pedig nem sértegetés, vagy szidalmazás miatt mondom:

Az utolsó apostol halálával, és a teljes írás elkészültével, Isten megszüntette a "csoda dolgokat".

Ebbe a nyelveken szólás, vagy a gyógyítás ajándéka is értendő.

Egyébként is amikor Isten kitöltötte a szellemét, akkor nem rángatóztak az emberek, sőt azt írja, hogy maga a hely ahol voltak az rázkódott meg. Hiszen Isten ereje, nem kis pályás dolog.

Más részt a halottak, vagy a betegek sem remegtek, meg estek hanyatt, ilyet sehol nem ír Isten szava.

Aki pedig démonos volt, az sem a szellemtől rázkódott, hanem a démontól, aki nehezen, de kénytelen volt elhagyni a megszokott "testet".

2018. szept. 30. 20:59
 5/6 anonim ***** válasza:

Az "egy testté lesznek" nem az egyenjogúságot jelenti, Isten teokratikus elrendezésében, sem a Borda felhasználása.

Jézus azt mondta, hogy a hazásságot Isten hozta létre, így nem lehet minden okkal elválni, vagy is ember nem választhatja el Őket semmilyen okot kitalálva. Ez a szövetség örökké tartó, a két ember között, és nem az egyenjogúságot érti ez alatt.

Ha megfigyeled, Jézust nem az egyenjoguság kérdése miatt kérdezték, hanem a válások miatt, amit a Zsidók kiforgattak, mondván ellehet válni. Jézus az egynejűséget hangsúlyozta ezzel, nem az egyenjogúságot.

Többé nem a barátok vagy a családtagok élveznek elsőbbséget, mert ez az új család rovására menne.

Egyébként pedig az Izraeliták többsége, a vallás vezetők hagyományai miatt Isten szavát, Jézus szavai szerint is kiforgatták.Ennél fogva nem csodálkozom, hogy ma is ugyan úgy félre magyaráznak mindent.

2018. szept. 30. 23:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Bocsánat, az előző hozzá szólásomat nem ide szerettem volna írni.
2018. szept. 30. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!