Jehova tanúi, férjek! Imádkoztok együtt a feleségetekkel?
"Igen, a keresztény asszonyoknak, nőknek, az a kiváltságuk, hogy jó példát mutathatnak angyalok millióinak, akik lojálisan alávetik magukat Jehovának."
Mi van???
Már az angyalok is rólad vesznek példát? Ekkora egoizmust ritkán látni.
"Igen, a keresztény asszonyoknak, nőknek, az a kiváltságuk, hogy jó példát mutathatnak angyalok millióinak, akik lojálisan alávetik magukat Jehovának."
Tegyék azt! De ugyan ez igaz a férfi hívőkre is, így nem kiváltsága egyetlen nőnek sem.
Vagy a férfiak nem vetik alá magukat?
"Az hűséges angyalok se lázadoznak az elrendezések ellen. Akkor Mi miért?"
Hát nem érted? Honnét veszed hogy speciel neked vagy bármelyik másik nőnek lázadnia kell bármi ellen is? Miért akarnál lázadozni? Egyáltalán ki mondta vagy írta hogy lázadni kell? Miért kell idekeverned ezt a dolgot? Ezzel azoknak hozakodj elő akik ilyesmivel megszólítanak téged. És nem tettem te írtál az én kérdésemhez választ. Figyelj jobban arra hogy mit csinálsz vagy pedig ne keverj bele olyan dolgot ami csak a te feltételezésed és nincs semmiféle alapja!
"Ez nem foszt meg senkit a méltóságától. Csak akik hasonló gondolkodással élnek, mint aki nem értett egyet ezekkel."
Mi a méltóság? Mi a tisztelet? Lehet hogy a férj a családfő de a feleség nem a tulajdona! Így tiszteletlenség azt feltételezni hogy egy nő imája nem egyenértékű egy férfiéval. Nem a férj az ima meghallgatója! (remélem legalább ezzel tisztában vagy) Nem a férj a megváltó hiszen a férj is áron vétetett meg! Kifejthetem neked ha esetleg nem értenéd. Amire nagy esélyt látok az eddigiek alapján!
"Férjem mond vagy kér, azzal mint a felesége egyetértek."
Miért kiállította hogy nem értesz vele egyet? Ez eleve neked jutott eszedbe mert csak abban tudsz gondolkodni hogy lázadásról van szó. Pedig erről szó sincs!
"S az nem passzivitás, mert nem beszélek bele, vagy nem Én imádkozom. Akkor vagyok passzív, ha nem veszek részt vele amikor imát mond."
Ne legyél már ennyire értetlen! Honnét veszed ezt a teljesen ésszerűtlen és logikátlan ötletet? Értelmes ember számára teljesen világos hogy egymás után mondják el az imáikat és nem akkor kezd bele amikor a másik még be sem fejezte! Ha nem imádkozol akkor te nem imádkozol együtt a férjeddel. Az egy másik kérdés hogy egyet értesz-e az imával és áment mondasz-e rá. De az együtt imádkozni az pont azt jelenti hogy te is mint nő és egyben feleség is te is mondasz egy imát a férjed után.
"A családi elrendezésben Jehova a férjet jelölte ki a nő fejének. Amennyiben egy nő nem ismeri el kellőképpen a férje hatalmát, megszégyeníti a férjét azzal, ha olyan felelősségeket lát el, melyekkel Jehova a férjét bízta meg."
Akkor újra kérdezem! Attól hogy a férj a családfő a feleség miért nem mondhat imát?
Pontosan mi is van megtiltva a nőnek? Az hogy tanítson de az hol van megtiltva hogy nem imádkozhat? Ilyen nincs! Sőt!
Ezt kifejezetten az ÚVF-ból vettem!
Cselekedetek 1:14 Ezek mindannyian egy célból gyűltek össze, és rendületlenül imádkoztak néhány asszonnyal+, Jézus testvéreivel+ és az anyjával, Máriával együtt.
1Korintus 11:4-13
1Korintus 11:13 Magatokban ítéljétek meg: Illik-e az asszonynak fedetlen fővel imádkozni Istenhez?
Ez alapján kérdezem hogy te, amikor imádkozol egyedül, akkor befeded-e a fejedet?
De itt sem tiltja azt hogy az asszony imádkozzon a férje jelenlétében. Csak azt hogy ha imádkozik akkor azt ne fedetlen fővel tegye!
"Az angyalok érdeklődéssel figyelik, hogy Jehova szervezetében – égen és földön – miként ismerik el Isten hatalmát."
Akkor a kérdés már csak az hogy mit is figyelnek az angyalok. Mert ha nő nem imádkozhat nem hogy a gyülekezetben de még a férjével kettesben sem, akkor nem nagyon van mit figyelni. Maximum azokat az eseményeket ahol csak nők vannak, de ilyen esemény a szervezeten belül nem elképzelhető.
A nő nem imádkozhat, otthon is csak akkor ha a férje nincs jelen. Egyáltalán imádkoznak azok a nők akik Jehova tanúi? Mert most már kezdem kétségbe vonni ezt a dolgot.
"Abból is hasznot merítenek, ha megfigyelik a tökéletlen emberek példáját ezen a téren."
Ezt honnét veszed?
"Egy keresztény feleség rendes körülmények között nem imádkozik hangosan a hívő férje jelenlétében, kivéve szokatlan körülmények között, például ha a férje egy betegség következtében megnémul."
Miért nem imádkozik/imádkozhat? Mi a bibliai alapja ennek? Mert hogy nem a főség az biztos. Mert az nincs benne a főségben hogy csak és kizárólag a férj imádkozhat az Istenhez! Olyan sincs hogy nők nem imádkozhatnak Istenhez!
"Mindenáron felül akarod írni, az Isten által hozott elrendezést."
Ez valami tévképzet lehet! Mivel én nem vontam kétségbe a főséget de te folyamatosan arról írsz. De én nem arról kérdeztem.
Az imádkozásról tettem fel kérdést! "Jehova tanúi, férjek! Imádkoztok együtt a feleségetekkel?"
"Ha nincs a Férjem mellettem, mert dolgozik, vagy máshol van, akkor igen magam mondom az imát."
Nem ez volt az alapkérdés. Kösz hogy leírtad de nem ezt kérdeztem.
"Az Asszony a Férje jelenlétében nem imátkozik."
Elképesztő! És megszületett a válasz a kérdésemre! Végre! És ez mindössze 10 válaszodba került. Egy dolog biztos hogy Jehova tanúi iszonyúan túlbonyolítanak dolgokat. Az hogy eljussunk a konkrét válaszig sokáig tartott! De megszületett nagyon ügyes vagy hogy végre sikerült!
#32, nekem is ez jutott eszembe. Az angyaloknak kell példát venni az emberekről? Mivaan?
" Ezért kell az asszonynak hatalmi jelet viselnie a fején az angyalok miatt."
Te nem is jehova tanúja vagy, hanem egy muszlim troll, igaz?
Tudod mit, tegyél amit szeretnél. Te dolgod, szuverén jogod van hozzá.
Nem vagyok muszlim, A Biblia Istenét, Jehovát képviselem.
És képzeld Nőnek születtem,
S azzal, hogy hogy a férj imádkozik, még nem jelenti, hogy a Tulajdona lettél, mint írtam a kiegészítője vagy, nem a vetélytársa.
Hogy némely helyeken ezt nem a Biblia alapján alkalmazzák, és a Nőket elnyomják, sajnos rossz értelmet kapott ez az elrendezés, s ebből van több.
De mind Jehova, mind pedig Jézus példát muatott abban, hogy miként viselkedik azokkal akik alárendeltségben vannak hozzájuk képest.
S nem érezték elnyomva magukat.
Jó lehet bizonyos értelemben Isten tulajdona vagyunk, de Ő nem él vissza vele. Legfeljebb nem vagy méltó hogy élj.
S azt tesztek, amit jónak láttok...
Válaszoltam, lehet, hogy elsiklottál felette.
Isten családjában elrendezések vannak, amit Hierarhiának, illetve teokratikus elrendezésnek nevezünk.
Mindenkinek meg van a szerepe a feladata, és ez így volt kezdetben is, és Jehova nem is gondolta másként, a jövőben, Krisztus királyságában sem. Hát igen ehhez nagy alázat kell. Sátán nem volt elégedett ezzel.
Ami a Férfi feladata, azt csak akkor teheti egy Nő, ha olyan körülmények adódnak, és ilyenkor kell a fejet bekötni. Ezért is van, hogy soha nem lehettek Női tanítók, léviták, papok, stb.
Gondolj bele, még a Jehova által kinevezett király sem tehette, hogy egy arra kijelölt pap helyett áldozatot mutasson be Jehovának. Történt ilyen, a Bibliában írva van. Hatalmas bűntetést vont maga után a lázadásáért.
Jehova így rendezte, így kérte. Ezért. Ha ez neked nem elegendő, tegyél belátásod szerint.
(1Timóteusz 2:13, 14) 13 Mert Ádám formáltatott meg először, azután Éva. 14 Azonkívül Ádámot nem vezették félre, de az asszonyt alaposan félrevezették, és törvényszegésbe esett.
(1Korintusz 11:8, 9) 8 Mert nem a férfi van az asszonyból, hanem az asszony a férfiból; 9 s mi több, nem a férfi teremtetett az asszonyért, hanem az asszony a férfiért.
(1Mózes 2:18) . . .Nem jó az embernek egyedül, alkotok neki segítőt, mintegy kiegészítőt.”
"Nem vagyok muszlim, A Biblia Istenét, Jehovát képviselem.
És képzeld Nőnek születtem"
Akkor őszintén szívből remélem, hogy csak azért írod ezeket, hogy megfelelj az elvárásoknak, de a lelked mélyen érzed, hogy ez nem helyes. Hallgass a lelkiismeretedre, és ne engedd, hogy a lányod (ha van, vagy lesz) ugyanebben nőjön fel.
'S azzal, hogy hogy a férj imádkozik, még nem jelenti, hogy a Tulajdona lettél, mint írtam a kiegészítője vagy, nem a vetélytársa"
Persze, hogy nem a vetélytársa, de nem is a kiegeszítője (bocs de erről a szóról az jut eszembe, hogy olyan, mint egy karóra, nyakkendő, vagy ékszer) hanem a segítőtársa és az egyenlő társa. Nem hiszem el, hogy képtelenek vagytok megérteni, hogy létezik olyan dolog, hogy egyenlőség.
"remélem, hogy csak azért írod ezeket, hogy megfelelj az elvárásoknak"
Azért is írom, hiszen Jehova mindenben engedelmességet vár el, nem csak ebben. S a lelkem mélyén nem érzem, hogy ez helytelen , mert amit Jehova elrendezett, az úgy működik jól, és helyesen.
A Biblia versek pedig bizony ezt erősítik. Csak azok írnak ellene akik lázadoznak. A lelkiismeretem tiszta, igyekszem edzetten tartani. S bizony van gyermekem és lépzeld hogy lány.
S ebben kezdtem el nevelni, az már más téma, hogy neki a vadvilág erkölcstelensége tetszik, és azt választotta.
Nem azért, mert az asszonynak más kötelezettségei vannak, mint a Férjnek. Egyébként, ennek ellenére, engedelmes az élettársának, akivel sajnos házasság nélkül él együtt.
Talán még annyit: Ha nem az "elvárásoknak" megfelelően állnék a dolgokhoz, akkor a házasságom áldatlan lenne, mert Isten nem áldja meg azokat, akik nem szeretik Őt.
Nem emberek elvárásai ezek, hanem Istené. Sok olyan embert ismerek, akik Tanúként élnek, és harciasak, na a boldogság, nem tartozik az életükhöz. Pedig, magam sem vagyok egy kispályás, alamuszi. De az alázat, és a szerénység az, amit Isten az asszonyoktól is elvár, az Ő helyzetükben.
(Példabeszédek 31:10) 10 Derék feleséget ki találhat? Értéke jóval felülmúlja a korallokét.
(Példabeszédek 31:23) 23 Urát ismerik a kapukban, mikor leül az ország véneivel.
(Példabeszédek 31:28) 28 Felkelnek az ő fiai, és boldognak mondják; ura is felkel, és dicséri őt:
(Példabeszédek 31:30) 30 Csalárd lehet a báj, és hiábavaló lehet a szépség; amely asszony azonban féli Jehovát, az szerez dicséretet magának.
Bizony, az Ilyen feleség, nagy érték, Isten előtt is.
S a vers szerint a Férjet, Urának hívja. Sára, Ábrahám felesége is így élt, és így hívta a férjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!