Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi, férjek! Imádkozt...

Jehova tanúi, férjek! Imádkoztok együtt a feleségetekkel?

Figyelt kérdés
Vagy feleségek a férjeitekkel?
2018. szept. 30. 09:49
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
90%

Erre azt fogják felelni, hogy igen, de ezt úgy kell érteni, hogy a férj imádkozik hangosan, a neje meg rámondja az áment. Többet nem mondhat a férje jelenlétében.

Sőt, jobbat mondok: ha egy anyának van egy 10 éves fia, akit már megkereszteltek, akkor onnantól fogva már ő sem imádkozhat hangosan a fa jelenlétében, mert a megkeresztelt kisfiú is magasabb rendű, mint az édesanyja.

Jó kis vallás, nem is értem, miért nem csatlakoztam idáig.

2018. szept. 30. 10:15
 2/48 anonim ***** válasza:
Szerintem is érthetetlen. Ha gondolod, akkor jövök veled házalni!
2018. szept. 30. 10:55
 3/48 anonim ***** válasza:
79%
#1, hát ezt nem is tudtam, mekkora gáz már. :o Azt tudtam, hogy ott másodrendű a nő, de azt nem, hogy ennyire. Most komolyan a feleség nem imádkozhat a férje jelenlétében hangosan? 😲 Ez milyen undorító már. Nem akarom elhinni, hogy ez a jt nőknek így tényleg jó. Milyen példát mutatnak így a gyerekeiknek? Egy kisfiúban nyilván az fog tudatosulni, hogy na, akkor ő többet ér, esetlegesen nem fogja elégge tisztelni az anyukáját, és majd a feleségét, egy kislányban meg az, hogy ő csak egy másodrendű szar. Pedig nagyon fontos lenne a házastársak egysége az imában. Ez az ő szeretetkapcsolatukat és az Istennel való kapcsolatukat is erősíti. Ebben így nincs egység. Fogalmuk sincs, mitől fosztják meg magukat, arról nem is beszélve, hogy milyen beteg és torz, cseppet sem biblikus családmodellt örökítenek át generációkon keresztül. Mondjuk azok, akik nem értik a Szentháromság egységét, hogyan is érthetnék meg a család, a házasság egységét... ez tök szomorú, tényleg. :(
2018. szept. 30. 11:25
 4/48 anonim ***** válasza:
0%
Hol lehet ide beiratkozni, vagy jelentkezni?
2018. szept. 30. 11:26
 5/48 anonim ***** válasza:
0%
1Korinthus 11:3-10
2018. szept. 30. 12:09
 6/48 anonim ***** válasza:
0%

"Mondjuk azok, akik nem értik a Szentháromság egységét, hogyan is érthetnék meg a család, a házasság egységét... ez tök szomorú, tényleg. :("

Ezeknek közük sincs egymáshoz, meg az egyházhoz. Mi a túró az a "Szentháromság egysége?"

2018. szept. 30. 12:25
 7/48 anonim ***** válasza:
100%
#5, az 1Kor 11,3-10-ből hogy következik, hogy nem imádkozhat az asszony a férje jelenlétében? Pont arról szól az adott ige, hogy a nők prófétálhattak és imádkozhattak nyilvánosan. Hogy amikor ezt teszik, szemérmetesség miatt viseljenek kendőt. De tudtommal a jt nők nem viselnek kendőt (vagy igen?)
2018. szept. 30. 12:38
 8/48 anonim ***** válasza:
100%

#6:

"Mi a túró az a "Szentháromság egysége?""

Az, hogy az Atya, a Fiú, és a Szentlélek egyenlő. Na ők nem értik meg, hogy Isten hogyan lehetne három személyben mégis egy. Nem értik, hogyan lehetnek ezek egyenlőek. Már többször olvastam itt az értetlenkedéseiket ezzel kapcsolatban.

Nyilvan a házasok egyenlőséget nem csak így lehet megérteni, de a Szentháromság egy jó példa arra, hogy lehet anélkül szeretetközösségben lenni, hogy az egyik fél leuralná a másikat (sőt, miféle szeretetközösség az olyan, ami az alá-fölérendeltségre épül?)

2018. szept. 30. 12:43
 9/48 anonim ***** válasza:
69%

Hogy ne lenne köze... talán nem ártana, ha elkezdenéd olvasni a Szentírást. De úgy rendesen, elejétől a végéig, nem csak azokat a részleteket, amiket az őrtorony újság kiemel.

2018. szept. 30. 12:44
 10/48 A kérdező kommentje:

Oleksandr!

Elmagyaráznád hogy a 1Korinthus 11:3-10 hogyan vonatkozik az imádságra?

Illetve miért nem imádkozhat együtt egy házaspár?

2018. szept. 30. 15:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!