Ki az aki nem materialista életszemléletű? Kérem árulja el miben nyilvánul ez meg.
"ÉN fakasszak nektek vizet? szólt a hibás mondat mózes szájából.
2korintusz 4:7 "ez a kincsünk azonban cserépedényekben van, hogy a szokásosnál nagyobb erő az Istené legyen, és ne magunkból való""
Jézus mintha azt mondta volna, hogy az Atya bennünk van, s mi az Atyában? tehát az erő magunkból való, Istenből. :)
köszi. :)
Kedves válaszoló, azt hiszem félreértesz...
Isten mindenben ott van, nem csak az emberben, de az ember van olyan "evolúciós" szinten, hogy ezt képes legyen felismerni.
S ne haragudj meg rám, csupán észrevétel, de mintha te meggyanúsítanál engem, azzal, hogy sátáni háttere van az "erőmnek"...
nem érzem úgy, hogy kértem volna bármit is tőled, sőt nem is várok el semmit. csupán segíteni akarok, de természetesen nem erőszak a disznótor.
Még1 észrevétel...ha jól emlékszem Isten saját képére teremtett minket, sőt amikor eltéríti Ádámot és Évát a kígyó...
"És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közűlünk egy, jót és gonoszt tudván."
ez nekem úgy tűnik, hogy Isten magához hasonlítja az embert, hiába vétkezett...sőt ezzel lesz lehetősége megismerni teljesen az Atyát, saját bőrén megtapasztalva...
köszi a válaszod egyébként.
de nem gondolod, hogy kötelező volt megismerni a rosszat, hogy tanulhasson belőle az ember, ezáltal totálisan önzetlenné, jóvá válva, s így az Úr kegyeit elnyerve?
Mit tudnál te a jóról, ha nem tudnád valamihez viszonyítani?
A kontraszt miatt van szükség a rossz tudására.
Isten pedig a tudást "tartotta" vissza Ádámtól és Évától, a történet alapján valószínűleg azért, mert nem akarta látni őket szenvedni...de ez történet, és szerintem kötelező volt megismerni jót is rosszat is, hiszen az adja meg az igazi értelmét az életnek. Hogy felismerhessük az igazi szeretetet, és eggyé válhassunk azzal.
Ha nincs kontraszt, nincs fogalmad...attól ismersz valamit, mert az különbözik valami mástól. Jó és rossz kérdésénél, nincs harmadik. :)
köszi a válaszod.
Elnézést, de az ember olyan lett mint közülünk egy, nem Isten és sátán között zajlik. Isten azért beszél többes számban a teremtés alatt is, mert Krisztus és a Szent Szellem már akkor is vele volt. (a háromarcú isten, innen a szentháromság tana.)No meg az angyalok is persze, de a közülünk egy nem feltétlenül a sátánra vonatkozik. Ne keverjük Madáchtól Az ember tragédiáját a valós teremtéstörténettel.
Kedves kérdező, én ajánlottam Balog Bélát (és rajta keresztül Schrödert a figyelmedbe, érdekelne az általad olvasott könyvnek amiről beszéltél az írója címe.)Válaszolva a kérdésedre, nem tartom magam materialista szemléletűnek, mert nemcsak hogy szerintem az anyag mint olyan nem is létezik és Isten (az energia) mindenben jelen van, hanem nem hiszek abban, hogy a látható (az anyag) fontosabb, vagy elsőbbséget élvez a láthatatlannal szemben. (szellem)
13:45.
Köszönöm a válaszod, de igazából én úgy gondolom, hogy az anyag, legalábbis amit mi annak hiszünk(kivételeknek tisztelet) nem külső dolog, nem egy rajtunk kívül levő valamit képzünk le magunkban, amikor észlelünk bármit is. Én azt gondolom, hogy ami van az minden gondolat, szellemi termék, idea. Lásd álom, ott sincs anyag, de még is minden kézzelfogható, sőt még érzelmeket is kivált...vagy a hallucináció, ahol szintén ez a helyzet. Mély alvásnál, meg semmi sincs számunkra egyáltalán, de még személyiségünk sem. Nem tudom, te hogy értetted azt, hogy "szellem", kérlek fejtsd ki nekem. Tehát ha minden gondolat, akkor a világ bennünk van, Istennel együtt. Isten olyan közelségben van, amilyen közelségben nem is lehetne jobban. A világegyetem azért létezik, amikor alszunk, azaz nem gondolunk rá, mert Isten meggondolja azt folyamatosan.
ui.: a kérdésemet tulajdonképpen azért írtam ki, hogy találjak mást, akinek a nézete az enyémmel azonos, s hátha felnyithatom azok szemét, kik az ellenkezővel rendelkeznek. Ugyanis tényleg csak kétféle lehetséges. materiális, vagy mentális, az egyiknek ismerjük a hatásait...:)
itt van akkor a cím és a szerző. :D
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége.
üdv és köszönöm a válaszodat.
Kedves LastOne.Left!
Nem nekem írtad, de válaszolnák pár mondanivalódra.
"de nem gondolod, hogy kötelező volt megismerni a rosszat, hogy tanulhasson belőle az ember, ezáltal totálisan önzetlenné, jóvá válva, s így az Úr kegyeit elnyerve?"
Nem kellett, mivel ilyen mércére nem volt szükség. A rossz, ne feledd, a Sátán tevékenysége a mi döntéseink bűnnel kompromisszumokon illetve bűn jóváhagyásán keresztül. A bűnt a Sátánon keresztül ismerte meg az embert, akinek már rég semmivé kellett volna válnia, ha Isten "nem dobta volna le" a Földre.
------
"Mit tudnál te a jóról, ha nem tudnád valamihez viszonyítani?"
A teremtés célja kezdetben a szeretet volt, hogy lássa a teremtményeit Isten boldogoknak látni. De az ember elszakadt tőle ezért meghalt, múlandóvá vált, nem akarta Istent. A rossz alapvetően az Isten nélküliség. Egy hiány, amely egyszerű logikai relációval rossznak tapasztalata nélkül is fel lehet fogni. A sötétség sem egy fénnyel ellentétes elem, hanem a fény hiánya. Ld. az angyalok Isten nélkül semmibe foszlanak.
-------
"A kontraszt miatt van szükség a rossz tudására.
Isten pedig a tudást "tartotta" vissza Ádámtól és Évától, a történet alapján valószínűleg azért, mert nem akarta látni őket szenvedni..."
Nem kellett nekik szenvedniük, hiszen nem kellett fejlődniük. Teljesek voltak, akár az Úr. :)
----------------------------------------------------------
de ez történet, és szerintem kötelező volt megismerni jót is rosszat is, hiszen az adja meg az igazi értelmét az életnek. Hogy felismerhessük az igazi szeretetet, és eggyé válhassunk azzal."
Hol volt akkor az életnek értelme? Istennel együtt éltek boldogak voltak, és örökké éltek. Ez volt az Isten terve, és ez is lesz majd a világvége után. A szeretet nem mérhető, mindegyik szeretet ugyanannyit ér, mert akkor önzés lenne belőle. A szeretet ugyanannyiban nyilvánult meg, mintha nagyobbnak éreznénk egy másikat. Mert a szeretet nyilvánító ember nem nézi a méreteket, nagyságokat. Onnantól kezdve önzés.
-----------------------------------
Ha nincs kontraszt, nincs fogalmad...attól ismersz valamit, mert az különbözik valami mástól. Jó és rossz kérdésénél, nincs harmadik. :)
-----------------------------
Nem is kellett, hogy tudjuk. Az élet értelme most is ugyanez: az örök, másik élet.
Üdv. Téosz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!