31/35 anonim válasza:
Én azon lepődtem meg, hogy amíg felszínesen voltam kereszteny, szép életem volt. Mindenem megvolt. Aztán jött egy csapás, ami után elkezdtem szívből- lélekből hinni benne. Azóta valami miatt nem bír. Csak úgy zuditja rám a rosszat. Talán ha visszatérek felszínének, újból megkedvel.
32/35 anonim válasza:
31-nek üzeni Ady Endre:
Az Úr Illésként elviszi mind,
Kiket nagyon sujt és szeret:
Tüzes, gyors sziveket ad nekik,
Ezek a tüzes szekerek.
Az Illés-nép Ég felé rohan
S megáll ott, hol a tél örök,
A Himaláják jégcsucsain
Porzik szekerük és zörög.
Ég s Föld között, bús-hazátlanul
Hajtja őket a Sors szele.
Gonosz, hűvös szépségek felé
Száguld az Illés szekere.
Szivük izzik, agyuk jégcsapos,
A Föld reájuk fölkacag
S jég-útjukat szánva szórja be
Hideg gyémántporral a Nap.
33/35 anonim válasza:
szép verseket írt Ady, de a sorainál mindig észben kell tartani hogy nem tudhatod milyen állapotában fogalmazta meg, hogy kezeld. ha lehet hinni olyanoknak hogy tényleg a végefelé egy nap "4-5 liter bort ivott, és 120 szál cigarettát szívott" és még a nyugtatókat sem vetette meg, nem lehetett egy tiszta pillanata szegénynek
34/35 anonim válasza:
33 nem értek egyet - egy verset olvasni kell - és nem kell észben tartani semmilyen adatot - ha a vers ihletett állapotban született, az hat, katarzist hoz létre a lélekben és betölti feladatát. Nem vonom el a figyelmemet életrajzi adatokkal sem egyébbel. A vers maga, a ritmusa, a zenéje, a szépsége fontos számomra és ihletetten kell olvasni.
35/35 anonim válasza:
Tovább folytatnám az ádáz istenkáromlást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!