Ha kiderülne hogy léteznek földönkívüliek az azt jelentené hogy Isten nem létezik?
A kereszténység pl azt mondja a Világot Isten teremtett. Ebből nekem az következik, hogy akkor az idegeneket is :)
A többi vallás nemtom hogy vélekedik erről, csak lesz valaki aki megírja ...
Nem.
Egy kicsit módosítani kellene ugyan némelyik dogmán, de megoldanák...
Több vallásos ismerősöm is azt mondta hogy a földönkívüliek létezése cáfolná Istent mivel a Biblia nem beszél róluk. És ha nem teremtés által jöttek létre akkor evolúció történt.
De szerintem sem jelentené a létezésük azt hogy Isten nem létezik!
A Biblia (és minden régi vallásos irat) csomó mindenről nem ír amiről már tudjuk, hogy létezik. Rengeteg olyan dolog van amiről a Biblia keletkezése idején azt sem tudták, hogy eszik e vagy isszák. Szerintem pont hogy nem kell szó szerint venni őket mivel nem tudományos okfejtések, hanem vallásos iratok.
Az evolúcióról meg csak egy példát mondanék:
Képzelj el egy szobrászt, aki nekiáll egy szobrot készíteni. Időnként otthagyja és mással foglalkozik. Te meg ilyenkor benézel az ablakon, hogy lásd épp hol tart. A szobrászt nem látod csak az épp készülő művet ami egyre inkább tökéletesedik, egyre kiforrottabb és összetettebb lesz.
Én valahogy így képzelem el az evolúció és a teremtés "kapcsolatát". Persze a példa nem pontos bele lehet kötni több mindenbe, de nekem valami ilyesmi elképzelésem van a dologról. Persze ezzel most nem akarok vitát indítani azok közt akik az evolúcióban vagy a teremtésben hisznek. Csak azt mondom, hogy szerintem a kettő nem zárja ki egymást.
"egyre inkább tökéletesedik, egyre kiforrottabb és összetettebb lesz."
Ezzel csak az a gond, hogy nem igaz. A "mű" nem tökéletesedik, csak alkalmazkodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!