Keresztényeknek szabad szerencsejátékot játszani vagy sem?
Amellett, hogy atisztességes munkát nem vetem meg, bizony többször előfordult már, hogy sportfogadáson jó pénz csináltam, pl. 500 Ft-ból 21 000 Ft-ot.
Az ilyen fizetéskiegészítések mindig jól jönnek. Vagy esetleg meg is lehet ebből gazdagodni.
Keresztények hogy vannak ezzel?
"8+ Kérdező, neked mindegy lenne, hogy egy gyilkostól, vagy egy normális becsületes embertől kapsz pénzt?"
Mármint ezzel azt akarod mondani, hogy a szerencsejátek rt. dolgozóit a gyilkosokhoz hasonlítod?
Jehova tanújának:
Nem érdekel Jézus, bocs. Te elítéled tehát azt, aki neha vesz egy lottót, de egyetértesz Jézussal, aki a Jel. könyvében megígérte, hogy a felhalmozott bűnök miatt betegágyba veti az ellenségeit és megöli azoknak gyerekeit.
Egyébként leszarom, amit a hívők mondanak, csak kíváncsi voltam, hogy általános dogma-e nálatok, hogy lottószelvény kitöltése bűn-e.
Egyébként csak annyit, hogy ha jól emlékszem, volt idő, amikor anyagilag annyira padlón voltam, hogy a szerencsejátékon nyert pénzből éltem. Leszarom, hogy bűn volt-e vagy sem. Isten nem segített, ahogyan azoknak a gyerekeknek sem segít, akik Afrikában éhen halnak. De ha rád hallgattam volna, éhen lehettem volna kb. 1 hétig.
Ha nem válsz függővé, akkor lehet. Egy esetben tiltja a Szentírás; ha ezzel a szerencse pogány istenének áldozol. De kétlem, hogy a legtöbb ember esetén erről lenne szó.
Illetve érdekes kérdés, hogy mi számít szerencsejátéknak. Ha kitöltesz egy lottót? Ha vásárlás végén bedobod a blokkot a dobozba, amivel nyerhetsz? Ha barátaiddal, testvéreddel kártyázol? Ha a bulvárszennylapon lekaparod a mezőt, amivel nyerhetsz?
Tehát elég széleskörűen is értelmezhető.
Kb. azok számítanak szerencsejátéknak, amit az előbb írtál.
Most komolyan: a szerencsejáték függőség elég gáz, de nem vallási okok miatt, hanem mert az ember jár rosszul.
Viszont ha valaki mondjuk kitölt egy 5-ös lottót... basszus, egyesek szerint már ez is bűn. 🤣
Olyan messzire menekülök a vallástól, amennyire csak lehet. Egyesek nem normálisak. Minden bűűűűn már.
"Viszont ha valaki mondjuk kitölt egy 5-ös lottót... basszus, egyesek szerint már ez is bűn."
Nem értelek. Azt kérdezted, hogy a kereszténység szerint bűn-e. Én válaszoltam, hogy ez önmagában nem bűn. Akkor mi is a problémád?
Hárman írtak előttem, abból két szektás szerint bűn. Az első hozzászóló jól összefoglalta; "mindent szabad csak semminek se legy rabja".
Egyébként ha jól emlékszem, akkor Pál apostol egyik levelére hivatkozott ezzel.
S ha megfigyeled, a nyeremény, egy burkolt lopás, hiszen amit mások befizettek ezért, azt a nyerő teszi zsebre.
Azt az pénzt hasonló emberek adták össze önként. A Szerencsejáték Zrt. senkit sem kötelez arra, hogy adja oda a pénzét a győztesnek, ha nem akarja.
Az pedig, hogy a Szerencsejáték Zrt.-t nem angyalok üzemeltetik, az nem érv. Ezzel az erővel ne vásárolj semmit, sőt ne dolgozz másoknak, mivel azzal is bűnös embereket szolgálsz, munkaadód kapzsiságát támogatod burkoltan a munkáddal, hiszen annak ellenértékét, az általad megtermelt jövedelmet nem fizeti vissza neked teljes mértékben.
A Szerencsejáték Zrt. szokott jótékonykodni is, de ez nem számít semmit a tulajdonosainak és alkalmazottainak bűnei miatt.
Lehet tudni, hogy a Szerencsejáték Zrt. körülbelül a befizetett pénz felét teszi el. A legtöbb munkaadónál ezt nem lehet tudni.
Kedves kérdező, a kereszténység maga nem tiltja a szerencsejátékot. A régebbi tiltó rendelkezések a szenvedélybetegség megelőzését szolgálták. Ha szenvedélybeteg leszel öt számtól, akkor ne lottózz, egyébként szabad. És mihez kezdesz a nyereménnyel?
Katolikus vagyok.
"Jehova tanújának:
Nem érdekel Jézus, bocs. Te elítéled tehát azt, aki neha vesz egy lottót, de egyetértesz Jézussal, aki a Jel. könyvében megígérte, hogy a felhalmozott bűnök miatt betegágyba veti az ellenségeit és megöli azoknak gyerekeit."
Kedves Kérdező.
Hol olvastad, hogy ezért ítélet alá vonlak? Ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz. Mindössze arra válaszoltam, hogy mi Isten nézőpontja ebben a kérdésben.
Jézus pedig mindenkiért, így te érted is meghalt, az már más téma, hogy ez téged hidegen hagy.
Az pedig, az ismereted hiányosságaira utal, hogy a szenvedőkről beszélsz, amit Isten előre leíratott, hogy milyen siralmas állapotok fognak uralkodni a Földön mindenütt, nem csak Afrikában.
S erről az emberek életének módja, a Politikai vezetőik irányításának következménye, és nem Isten akarata.
Hogy megengedi, az azért van, hogy lássák, és bizonyítékot kapjanak az emberek, akik ellene lázadnak, mit érnek az Ő vezetése nélkül.
Zárás kép pedig elmondom, hogy akik Isten támogatása alatt élnek, azok között egyetlen éhező, vagy fedél nélküli nincs, mert Ő betartja az ígéretét.
(Máté 6:31–33) 31 Soha ne aggódjatok hát, és ne mondjátok: »Mit fogunk enni?«, vagy: »Mit fogunk inni?«, vagy: »Mit fogunk felvenni?« 32 Mert mindezekért a nemzetek törik magukat. Hisz tudja a ti égi Atyátok, hogy szükségetek van mindezekre. 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát, és ezek az egyéb dolgok mind megadatnak nektek ráadásként.
akik szívükön viselik Isten szándékát, és a vezetése, és erkölcsi elvei alatt élnek, azok ha nem is luxusban, de az alapvető élethez szükséges dolgokban nem szenvednek hiányt.
(Zsoltárok 37:25) 25 Ifjú voltam, meg is öregedtem, De nem láttam az igazságost teljesen elhagyatva, Sem utódját kenyeret kéregetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!