Keresztényeknek szabad szerencsejátékot játszani vagy sem?
Amellett, hogy atisztességes munkát nem vetem meg, bizony többször előfordult már, hogy sportfogadáson jó pénz csináltam, pl. 500 Ft-ból 21 000 Ft-ot.
Az ilyen fizetéskiegészítések mindig jól jönnek. Vagy esetleg meg is lehet ebből gazdagodni.
Keresztények hogy vannak ezzel?
mindent szabad csak semminek se legy rabja
a minden valoszinu egy nagyon szuk kategoriat takar (?)
Úgyértem, hogy ha egy keresztény egy éven mondjuk 1- alkalommal vesz egy lottót az bűnnek tekintik?
Van olyan vélemény, ami igen. Minden keresztény ezt gondolja?
Nem lehet. Egy keresztény becsületes úton dolgozik a megélhetéséért.
S ha megfigyeled, a nyeremény, egy burkolt lopás, hiszen amit mások befizettek ezért, azt a nyerő teszi zsebre.
Ennélfogva, aki ilyet tesz, az két dologra számít: Vagy veszít, és mások kapják meg a pénzt amit kiadott érte, vagy fordítva, Ő kapja a mások által kiadott pénzt.
Evvel az erővel,akár oda lehetne menni egy idegenhez, és a zsebébe lehet tenni azt az összeget, amit a szelvényért adna ki.
Egy keresztény aki szereti a felebarátját, még gondolatban sem szeretne ilyet tenni.
A The New Encyclopœdia Britannica megjegyzi: „A szerencsejátékot jellemző tünetek sokasága az üzemeltetők becstelenségéből ered.” Mind a legális, mind az illegális szerencsejáték-tevékenység a szervezett bűnözéssel kapcsolódik ösze.
Szándékában állhat-e egy kereszténynek az ilyen ipar támogatása, akárcsak közvetve is?
Már az ókorban is a szerencsejátékosok évszázadokon át buzgón esedeztek a Szerencse Asszonyának kegyéért. A rómaiak Fortunának nevezték és Rómában legalább 26 templomot emeltek a tiszteletére.
(Ézsaiás 65:11) 11 De ti azok vagytok, akik elhagyjátok Jehovát, akik elfelejtitek szent hegyemet, akik asztalt terítetek a jó szerencse istenének, és akik kevert bort töltötök színültig a sors istenének.
Ésaiás próféta utalt egy hasonló istenségre, név szerint gadh-ra, akit a hitehagyott izraeliták imádtak.
Az év utolsó napján szokás volt a Jószerencse istenének különféle ételekkel megrakott asztalt teríteni. Az akkori időkben élők azt remélték, hogy ezzel biztosítják maguknak a jó szerencsét a következő évre.
A nyeremény semmiképpen sem lopás, hiszen a játékosok önként fizettek azzal a tudattal, hogy a pénzt el is veszíthetik.
Egyébként poénból mondhatom, hogy a sportfogadáshoz pl. ész és tapasztalat is kell, es nem kevés "munkám" volt abban, hogy ma tudok nyerni. Rengeteg meccset és statisztikát néztem át, szóval "megdolgoztam" a pénzért. 😂
Amúgy az én ex-gyülekezetem is részben ilyen "jehovatanús" volt. Ott sem nézték jó szemmel, ha valaki pénz csinál a szerencsejátekból.
4-es:
Ez már nagyon belemagyarázás a dolgokba, amit írsz (pontosabban másolsz a jw.org-ról).
Ennyi erővel remélem Nike sapkát sem veszel fel, ugyanis a márka neve eredetileg Nikéről, a győzelem pogány istennőjétől kapta a nevét. Így tehát ha a sportszergyártó cég terméket hordod, akkor az olyan, mintha a fejeden egy pogány isten neve virítana.
Nem.
Mert Mammont szolgálja, és sátáni a forrása.
8+ Kérdező, neked mindegy lenne, hogy egy gyilkostól, vagy egy normális becsületes embertől kapsz pénzt?
Tedd fel a kérdést, csak magadnak. Ha mindegy, akkor nyugodtan használd.. meg a "nyereményedet" is. Hisz mindenki azt csinál amit akar, a szabad akarat alapján és "gyümölcsözik" annak utána.
"Jehova Tanús válasz"
Kérdezd meg magadtól, hogyan ismered Jézust mint személyt, és megváltó királyodat, vajon Ő játszott volna-e olyan játékkal, ami mások önkéntes pénzét tette volna zsebre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!