Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme van a házasság...

Mi értelme van a házasság előtti tisztaságnak, ha már egyikünk sem szűz?

Figyelt kérdés
Valaki elmagyarázná, hogy ha már beleestünk ebbe a hibába, miért kell úgy tenni mégis, mint aki szűz? Nekem is, és a barátnőmnek is volt előző kapcsolata, és mindketten túlestünk már több szexen is, de ő ragaszkodik ahhoz, hogy velem "tisztán" akar az oltár elé állni. Én is vallásos vagyok, de akkor már nem tökmindegy, ha már mással amúgyis megtörtént korábban? Hogyan magyarázzam el ezt neki?

2018. szept. 14. 18:39
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
88%

"elvagyok képede, hogy a szexualitást, amit Isten a házasoknak hozott létre, némelyeknek mit jelent.... :("

Hát akkor reklamálhatsz Istennél. Miután olvasgattál kicsit az emberek szexuális preferenciáiról.

2018. szept. 15. 19:31
 32/42 anonim ***** válasza:
50%
Bírom, hogy a világi, éppen népszerű szexuális ideológiákkal próbálnak egyesek választ adni egy tisztán hitbeli kérdésre. A kocsmában nyugodtan hangoztathatjátok ezeket, de ebben a témában senkit sem érdekel.
2018. szept. 15. 22:00
 33/42 A kérdező kommentje:

Oke igazatok van. Legyen akkor ez. Szex az bűn, engem csak megtévesztett a 21. Század gondolkodása.

Egy jó keresztény nem is akar szexelni, sem házasság előtt, sem utána, nekünk nincsenek vagyaink, mint a többieknek, mi nem eszünk, nem iszunk, szórakozni sem szoktunk, ezek mind világi dolgok.

Miért is gondoltam, hogy 26 évesen le akarok feküdni a barátnőmmel, amikor már lassan 2 éve nem voltam nővel, és ahogy latszik, meg egypár évig nem is leszek. Micsoda beteg gondolat volt, mert nekünk keresztényeknek nincsenek vagyaink,nem is tudom miért tettem fel ezt a kérdést.

Komolyan, én vagyok az egyetlen hívő, aki szerint ebben nincs szó rossz? (Többiek valaszat köszönöm, de most nem segít)

Mert nem olyat akarok ráerőltetni, amit később megbán a, hanem, amit ő is élvezne. Miért innen bele a rosszba? Miért nem téma ez a dolog más keresztény pároknak?

Várok ameddig csak tudok, nem is erőltetem nála a dolgot, imádkozom, hogy több kitartást kapjak, de egyetérteni nem tudok a dologban 🙁

2018. szept. 16. 00:09
 34/42 anonim ***** válasza:
81%

"Miért nem téma ez a dolog más keresztény pároknak?"

Mert simán megteszik, és utána meggyónják.

És a pap nem ítéli el őket nagyon.

2018. szept. 16. 00:18
 35/42 anonim ***** válasza:
25%

"jó keresztény nem is akar szexelni, sem házasság előtt, sem utána, ...."

Sajnos egészen félre értettél. A szexuális életet, a nemi kapcsolatot Isten a házasoknak hozta létre, és azoknank is szeretné fenntartani, fennttartatni.

Hogy a házasság után, mennyi nemi életet él valaki, az egyéni dolga, azonban, erre is mértékkel kell tekinteni, a mohóság, nem biztos, hogy helyes.

aki ismeri az ember felépítését, anatómiáját, az tudja, hogy a nőnek, nehezebb dolga van ezen a téren. ezért a Férfiaknak, úgy kell bánniuk a feleségükkel, mint a saját testükkel, mert a nőket nem véletlen nevezi, "gyengébb edénynek".

Ezt azért írtam, mert Isten néző pontjából veszem figyelembe ezeket. A többi a párok dolga

2018. szept. 16. 09:12
 36/42 anonim ***** válasza:
Inkább frigid. Nem vonzódik hozzád. Miért jártok? Kihasznál téged? Mi értelme az egésznek?
2018. szept. 17. 13:12
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

19

Ja, nem létezik nem passzolás.

Mondd, te teljesen sötét vagy? Van, akik anatómiailag nem illenek össze, mert nem passzol a két méret. Ez a legegyszerűbb példa a nem összeillésre.

Ki kellett volnajárni legalább az általános iskolát.

Ádámévát meg hagyjuk. Nekik lett két fiúk, az egyik megölte a másikat, majd hzasodtak és benépesítették a földet ... Kivel is egészen pontosan?

2018. szept. 17. 15:04
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

30

Elmondom neked, mit jelent szexualitás: nemi élevezetet.

NEM " ahzasoknak hozta létre az isten", mert az emlősállatok is szexelnek élvezetből.

Ezt az élvezetet jelenti a szex. És ha te erről másképpen gondolkodsz, és nem vagy arról meggyőződve, hogy az önkéntes, felnőtt partnerek örömszerzése, akkor nagyon nagy baj van a fejeddel.

2018. szept. 17. 15:07
 39/42 anonim ***** válasza:
71%

35

Te hallod is magad?! A nőknek nehezebb a szex?! Akik sorozatos orgazmusra képesek, míg egy pasinak szünet kell két erekció között?

Ezt az ostobaságot ...

Nem "gyengébb edény" egy nő. Képes SZÜLNI, plusz mindent megtenni,amit egy pasi. Tehát erősebb.

NEM a házasoknak van a szex. Az egymást tiszteltve szeretőknek.

Ja, és de: a "mohóság" a szexben pont erény.

2018. szept. 17. 15:10
 40/42 anonim válasza:
32%
Nagy áldás lesz ha utána szexeltek. És a vállásra is kevesebb az esély
2018. szept. 18. 20:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!