Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme van a házasság...

Mi értelme van a házasság előtti tisztaságnak, ha már egyikünk sem szűz?

Figyelt kérdés
Valaki elmagyarázná, hogy ha már beleestünk ebbe a hibába, miért kell úgy tenni mégis, mint aki szűz? Nekem is, és a barátnőmnek is volt előző kapcsolata, és mindketten túlestünk már több szexen is, de ő ragaszkodik ahhoz, hogy velem "tisztán" akar az oltár elé állni. Én is vallásos vagyok, de akkor már nem tökmindegy, ha már mással amúgyis megtörtént korábban? Hogyan magyarázzam el ezt neki?

2018. szept. 14. 18:39
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
26%
Nem azért kell tartózkodni, mintha maga a szüzesség volna akkora érték, hanem, mert Isten szemében bűn a paráznaság.
2018. szept. 15. 00:16
 22/42 Alex Fly ***** válasza:
80%
A szexuális együttlét nem csak egy síkon történhet. Az ember is hármas lény -és mindhárom szinten csak házasságban képesek egyesülni. Ha tényleg szeretek valakit annyira, hogy összekötöm vele az életem, akkor miért adnék neki kevesebbet?
2018. szept. 15. 03:05
 23/42 anonim ***** válasza:
55%

Talán azért, mert belátta, hogy mi a helyes?

Az én storym. Kb. 9 évvel ezelőtt volt egy kapcsolatom, ahol megtörtént a dolog. Fiatal voltam,azt hittem ez a normális. Sok mindent normálisnak hittem. Nem volt az. Hála Istennek külön utakra tértünk, mivel így mind a ketten megtaláltuk a boldogságot.

A mostani párommal esküvőnk lesz hamarosan és nem voltunk még együtt. Egyáltalán nem bánom. Hogy voltak e nehéz pillanatok? Voltak, és? Más területein az életnek nincsenek nehéz területek? Kb. 10 éve nem voltak férfival és semmi hátrányát nem érzem. Egyszerű a társadalom belesúlykolja az emberekbe a hülye döntéseket. Van aki enged nekik, de lehet ám német is mondani. ;)

Más,ám fontos. Ha nem akarod ezt csinálni, ne csináld. Ha igazi hívő vagy,akkor követed a Bibliai szavait. A bibliában nincsenek kitételek, feketén-fehéren le van írva benne minden.

Aki pedig azzal jön,hogy ez hülyeség, miért van itt? Ez a VALLÁS kategória. Én sem megyek az intim témakörökre stb, mert nem az én világom. Miért kell olyasmiben tanácsot adni, amiben nem is hisztek? Egyszerűen nem kell beleszólni. Hisz nem is értitek az egészet.

2018. szept. 15. 09:26
 24/42 anonim ***** válasza:
19%

21-es válaszolóval egyet értek.

A 20-as válaszolónak szeretnék pár szót mondani:

Kedves Barátom.

Ez nem szerencse kérdése. Hanem hozzáállásé, és nézőponté. Ha valaki a házasságot azért köti, mert a szexualítás van első helyen az elméjében, az bizony, nem fogja Isten áldását élvezni a házasságban. Főleg, ha figyelembe se vette, Isten erkölcsi elvárásait ebben a témában is.

Fiatal ide, idősebb oda, a házaspároknak a közös életükhöz, elengedhetetlen a jó kommunikáció Minden élethelyzetben, így ebben is. S ha az udvarlás ideje alatt ezeket megbeszélik, és be is tartják, akkor ott Isten áldása mellett, kevesebb az esélye, hogy rossz tapasztalokkal indul a házasságba.

S ami nem sikerül elsőre, sikerülhet legközelebb. Miért, mert szeretik egymást, és jóban rosszban kitartanak egymás mellett.

Ja, ha nem a másik ember iránti őszinte szeretet a motiváló erő, és még Jehovát se veszik bele az életükbe....

2018. szept. 15. 12:39
 25/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te nem egy technikai problémára keresed választ, hanem egy hitbélire. No ez nem megy. Technikai problémát megbeszéléssel lehet tisztázni, hitbélit nem. Az ő hite ilyen, az más kérdés, értelmes-e. Ezért amikor érvelsz, valójában arra kéred, tagadja meg a hitét. EZ nem fog menni.

Helyette azt kérdezd előtte magadtól. Működik az, hogy hitbéli kérdésekről ennyire különböző módon vélekedünk? Mi lesz más hasonló nézeteltérésekkel akkor, ha már házasok vagyunk? Kicsit minden ember hite más (ahogy a nézetei is, vallástól függetlenül). Vajon ekkora (nézet/vallási) különbséggel képesek leszünk minden különbséget tisztázni ,vagy azonnal válunk (ami természetesen lehetetlen a hit miatt - ugye érted).

És ha magadnak megnyugtatóan képes vagy válaszolni, akkor tedd fel neki is. Megtoldva azzal: szeretnéd, ha feloldaná az eddigi életében történtek és a mostani álláspontja közötti ellentmondást. Mert ha nem képes rá, akkor más - a jövőben előforduló - ellentmondást se képes feloldani. Ami ugye most csak tanácstalanságot eredményez, de házastársként a poklot. Mert válni nem lehet ám, csak ha bevállaljuk az ellentmondást. Ami pedig azzal azonos, hogy mindig pillanatnyi elképzelésünk szerint élünk. És amiben az isten se lenne képes kiigazodni, hát még az ember.

2018. szept. 15. 15:21
 26/42 A kérdező kommentje:

"Működik az, hogy hitbéli kérdésekről ennyire különböző módon vélekedünk?

Miért nem működne? Nem is egy felekezetből vagyunk alapból. Attól még egy Istenben hiszünk, ugyanabba a gyülekezetbe járunk, közösen imádkozunk. De ha van valami apróság, ami eltér, jelen esetben a szex (ami egy kapcsolatban nem apróság, fontosabb, mint gondoljátok) akkor jöhet egy közös út, és probléma megoldva. Nem pedig görcsösen ragaszkodni egy törvényhez, ami manapság teljesen más világban teljesen más hatása van, mint amikor létrehozták.

Ezért van az a sok egyedülálló keresztény fiatal, ezért a sok csalódás, lelki fájdalom, mert nem arra hallgatnak, amit a szívük diktál, hanem a kőbe vésett dogmákra, és a gyülekezetben lévő ugyanolyan bűnös emberek szitokszavára... Ez zúzhatja szét a kapcsolatokat, legyen akármennyire is jó keresztény a pár.

2018. szept. 15. 16:26
 27/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Amit a #25 írt, gondold meg egy másik szempontból is:

BÁRMILYEN probléma lesz, azt valószínűleg nem fogjátok tudni megbeszélni.

Gyanús, hogy a szex terén TÉNYLEG vannak vele problémák, és azért (is) halogatja most.

Ezekből következik, hogy elég hamar kerülhetsz majd olyan élethelyzetbe, hogy onnan kezdve nincsen többé szex.

Egy ideig... vagy véglegesen.

2018. szept. 15. 16:30
 28/42 anonim ***** válasza:
93%

"Azért, mert mind a ketten tisztán indultok a házasságba."

Tényleg? Tisztán? Aztán amikor összházasodnak, és összefekszenek, utána mocskosak lesznek? Kutya legyek, ha értem.

2018. szept. 15. 17:00
 29/42 anonim ***** válasza:
82%

"különben meg mi az h nem passzolunk az ágyban? Szexelni mindenképp fogunk tudni, hacsaknem kiderül hogy fiú :o"

Jesszus... hány éves vagy? Mi van, ha te naponta akarod, ő meg csak kéthetente egyszer? Vagy viceversa?

Van egy barátnőm, ahol annyira nem találtak a méretek, hogy képtelenek voltak szexuális életet élni. Két évig szenvedtak, aztán elváltak.

Mi van, ha az egyiketek a durva szexet szerteti, a másik meg a romantikusat?

Tényleg azt hiszed, hogy beszabadultok az ágyba, aztán de jó lesz?

2018. szept. 15. 17:15
 30/42 anonim ***** válasza:
0%
olvasva a kommenteket, elvagyok képede, hogy a szexualitást, amit Isten a házasoknak hozott létre, némelyeknek mit jelent.... :(
2018. szept. 15. 18:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!