Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme van a házasság...

Mi értelme van a házasság előtti tisztaságnak, ha már egyikünk sem szűz?

Figyelt kérdés
Valaki elmagyarázná, hogy ha már beleestünk ebbe a hibába, miért kell úgy tenni mégis, mint aki szűz? Nekem is, és a barátnőmnek is volt előző kapcsolata, és mindketten túlestünk már több szexen is, de ő ragaszkodik ahhoz, hogy velem "tisztán" akar az oltár elé állni. Én is vallásos vagyok, de akkor már nem tökmindegy, ha már mással amúgyis megtörtént korábban? Hogyan magyarázzam el ezt neki?

2018. szept. 14. 18:39
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:

nem tudom, hogy ez hogy távolítana el Istentől, nem egy prostival feküdnék le, hanem a jövendőbelimmel. Én is hívő vagyok, és ő szerinte én nem gondolom komolyan a hitemet, de nem kicsit felhúz, amikor egy 60+ éves lelkész aki soha nem ismert akar engem kioktatni erkölcsről, és magaviseletről, meg amikor olyan emberek adják alá a lovat, akiknek semmi de semmi köze nincs a magánéletünkhöz.

Na ezért hagytam abba a templomba járást,meg az ilyeneket. Nem azért, mert nem szexelhetek, hanem mert átment olyan dologba, ami már beteges...

A másik hívő pár, akik a mintaképek a gyülekezetben, velük semmi probléma nincsen, mert rendben van a szexuális életük, fele annyit sem veszekednek, mint mi. De ők nem is törődnek mások véleményével :(

2018. szept. 14. 20:09
 12/42 A kérdező kommentje:
különben meg mi az h nem passzolunk az ágyban? Szexelni mindenképp fogunk tudni, hacsaknem kiderül hogy fiú :o
2018. szept. 14. 20:14
 13/42 Alex Fly ***** válasza:
36%

Kérdező! Most tényleg az a bajod, hogy a barátnőd komolyan veszi a hitét és téged is? És komolyan kérdezed, hogyan tedd magadévá akarata ellenére?

Azt írtad mindkettőtöknek volt már nemi kapcsolata -és az a bajod, hogy neked ennél többet akar adni?

Vagy te nem értékeled őt annyira, mint ő téged...

2018. szept. 14. 20:27
 14/42 A kérdező kommentje:

Egyrészt ő is akarja, csak küzd ellene, mert fejébe vette (fejébe rakták) hogy Isten akarata szerint nem teheti meg.

Másrészt ez szerintem nagyon is fontos, nem tudom hány huszonéves fiatal bírja ki egy kapcsolatban nemi élet nélkül. Előre láthatóan talán még évekik sem lesz a házasságból semmi, ami akkor azt jelenti, hogy legalább "tiszta" marad a kapcsolatunk. Bele gondolni is durva számomra. Ez nyomot hagy a kapcsolatunkon, és nyomot hagy rajtunk.

Nem erkölcsileg lezülleszteni akarom őt, meg nem a hitét sárba taposni, csak megszabadítani egy több ezer éves elavult hagyománytól, amit egyébként eleve megszegett.

2018. szept. 14. 20:40
 15/42 anonim ***** válasza:
81%
Lehet, hogy rossz az ágyban, és előbb meg akar fogni magának:) Be akar palizni:D:D Lehet, hogy az előző kapcsolataiból amiatt hagyták el, mert nem volt jó az ágyban. Egyébként, hiába akar "tisztán "hozzád menni, az már nem fog menni:) Hiába is akarja:)
2018. szept. 14. 20:56
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
*nem akarja, hogy újra elhagyják, ezzel a papírral akarja bebiztosítani magát; hogy "mostmá akkor minek házasodtunk össze? Ha nem kellek az ágyban... Hát de most már itt a papír..."
2018. szept. 14. 20:57
 17/42 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem semmi értelme, mondom ezt én, gyakorló katolikusként. Ha 2 ember szenvedélyesen szerelmes egymásba, vágynak egymásra, az egy olyan erős ösztön, hogy "nincs az az isten" aki megállítsa őket ebben. És ebben nincs is semmi rossz.
2018. szept. 14. 21:11
 18/42 anonim ***** válasza:
9%

Azért, mert mind a ketten tisztán indultok a házasságba.

S itt nem a szüzességről van szó, hanem magáról a házas életről.

(Héberek 13:3, 4) . . .. 4 A házasság tiszteletre méltó legyen mindenkinél, és a házaságy beszennyezetlen, mert az Isten meg fogja ítélni a paráznákat és a házasságtörőket.

Vagy is a házaságy, a megkötésig érintetlen maradjon számotokra, és mindenki számára.

Ellenben paráznasággal indul az életetek. Mi is megvártuk az esküvőt, pedig voltunk házasok előtte.

S ezzel is látja a Teremtő, hogy tiszteletben tartod a házasság elrendezését, amit Ő hozott létre.

2018. szept. 14. 22:13
 19/42 anonim ***** válasza:
27%

Soha nem értettem, hogy mit jelent az, hogy valakivel nem passzolunk. Ilyen nincs. Csak azoknál, akik a fejükben a nemi életet tartják a házasságban fontosnak. Ha két ember szereti egymást, akkor ilyen hogy nem passzolunk, nem létezik.

Ádám sem próbálta ki Évát. Csak amikor Isten összeadta Őket, utána voltak együtt.

2018. szept. 14. 22:17
 20/42 anonim ***** válasza:
92%

"Soha nem értettem, hogy mit jelent az, hogy valakivel nem passzolunk. Ilyen nincs."

Egyem a szived de szerencses egy ember vagy. De az is lehet hogy nem volt eleg partnered. Egeszseges fiatal (aki nem vallasos, vagy legalabbis nem annyira) az az evek alatt megtapasztal 1,2 (akarmennyi) hosszantarto kapcsolatot, ami altalaban ugy indul, hogy a felek halalosan szerelemesek egymasba, randizgatnak, jarnak egy ideje, aztan osszebujnak, de sajnos kiderul, hogy az agyban nem mukodik a dolog ugy, ahogy mondjuk elotte egy masikkal mukodott.

Ilyenkor meg nincs szo a hazassagrol, szoval ne keverd ide. Ez meg csak egy kapcsolat. Ami jol mukodik, de valami megsem az igazi. Persze a felek mindent megtesznek, hogy mukodjon a sex, mert szerelmesek, de idovel a szerelem elmulik es ha az illetonek volt a multban 'nagyon jo' szexben resze es a mostani csak 'oke', akkor az sajnos sok kellemetlenseget fog okozni, amire ra is mehet a kapcsolat. Nem feltetlen ugy, hogy szakitanak, hanem ugy, hogy egyutt maradnak es mindenfele frusztracio alakul ki a felekben, amit aztan mashol elnek ki, alkohol, cigi, gyerek fizikai bantalmazasa, stb. Tutti hogy nem lehet egy ember kiegyensulyozott egy olyan kapcsolatban, ahol a nemi elete nem kiegyensulyozott.

Es itt most olyan egyszeru dologrol is szo lehet, hogy pl. hanyszor. A fiatal ferfi peldaul napi 1x minimum szeretne, de a lanykanak az egeszsegtelen taplalkozasi szokasai miatt a hormonhaztartasa ossze van kavarodva es ezert alacsony a libidoja. Egy ido utan neki a pasi kozeledese mar nyug lesz...a pasi ezt pedig zokon veszi es a felgyulemlett, kielegitetlen nemi vagyat mashol probalja levezetni :(

2018. szept. 14. 23:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!