Mi az a "keresztény harcos"? Mit jelent és kell-e félni tőle? Olyasmi, mint a dzsihadista?
Nekem meg úgy rémlik, hogy pont II. Orbán (micsoda véletlen) pápa hirdetett háborút a hitetlenek ellen 1095-ben és maguk a papok prédikálták híveiknek azt, hogy csatlakozzanak a pogányok elleni háborúhoz és biztosítva lesz a lelki üdvözülésük.
De nem is kell olyan messzire menni. A mai napokban is az amerikai keresztény (hitgyüli-féle szekták) azok, akik a leghangosabban támogatják a közel-keletiek bombázását és követelik a hitetlenek kiirtását (mint pl Pat Robertson).
"Nekem meg úgy rémlik, hogy pont II. Orbán (micsoda véletlen) pápa hirdetett háborút a hitetlenek ellen 1095-ben és maguk a papok prédikálták híveiknek azt, hogy csatlakozzanak a pogányok elleni háborúhoz és biztosítva lesz a lelki üdvözülésük."
Akkor marhára rosszul rémlik és érdemes lenne történelmet is tanulnod néhány bulvársajtó szintű oldal olvasgatása helyett.
A pápa nem a hitetlenek ellen indított hadjáratot, hanem azon mohamedán kalifátusok ellen, ahol a keresztényeket üldözték, a zarándokokat fosztogatták, nagyon gyakran meg is ölték. Egyébként a zsidók megjelölése se Hitlerrel kezdődött, hanem ezen mohamedán kalifátusokban.
Hogy ezek a hadjáratok utána mennyire helyesen valósultak meg vagy helytelenül, arról lehet vitatkozni, de az okokra egy elfogadható válaszlépés volt a háború meghirdetése. Persze te biztos örültél volna, ha a keresztények nem próbálják megállítani a mohamedán terjeszkedést, de szerencsére nem voltak annyira pacifisták.
Hajrá, szedjétek szét egymást, miközben egy gyerek meg lehet, bajban van!
Gratulálok!
Akkor mi a helyzet a „tartsd oda az orcád” elvvel? A keresztények miért nem fordították oda másik arcukat is a muszlimoknak, ahogyan azt Jézus előírja?
=========================================
Másodsorban meg nem árt tudni azt sem, hogy a (fidesz-izraeli) propagandával ellentétben a valóságban a középkori iszlám kalifátusokban a keresztények és a zsidók mindig is elismert kisebbségek voltak. Szíria csak a középkor végére lett muszlim többségű, Egyiptom pedig csak a 13. századra a Mamlúkok idejére lett muszlim többségű, még ma is több tízmillió keresztény él ott. Azaz ezek az országok több mint fél évezredes muszlim uralom után lettek csak muszlim többségűek. A szíriai Ibn Taymiyyát pedig bebörtönőzték a középkori muszlim uralkodók, amiért keresztényellenes nézeteket vallott (aki egyébként nem is volt annyira radikális mint pl egy mai nyugat által támogatott szíriai „mérsékelt felkelő”).
A keresztény Európában ellenben ezidőtájban Európában máglyán égettek el mindenkit, aki nem értett egyet az egyházzal (Jan Hus-t még egész a 15. században is). A spanyolok is amint visszaszerezték Ibériát első dolguk a muszlimok halálrakínzása és elüldözése volt. Görögörszág is félévezredig iszlám uralom alatt állt, most mégsincs néhány tized százaléknál több muszlim.
Úgyhogy ennyit a hitgyüli-fidesz-izraeli propagandáról...
Nem tudom miért kell ebbe a politikát belekeverni, lehet nálad ez valami kényszeres dolog. De megnyugodhatsz, engem nem érdekel se a fidesz, se a hitgyülis propaganda, sőt még a te iszlamista propagandád se. Te is pont annyira demagóg és agymosott vagy, mint a legrosszabb hitgyülisek.
Gondolom azt is tagadod, hogy a 7. században Jeruzsálemet elfoglalták a mohamedánok a keresztényektől. Talán szerinted al-Hakím kalifa nem is létezett és csak fideszes legenda, gondolom szerinted a mohamedán szeldzsukok se támadták Bizáncot. Vagy esetleg az utóbbiak hadjárataival minden rendben van, mert az a szent háborútok a dzsihád?
Azért keverem bele a politikát, mert a vallás és a politika mindig is összekapcsolódott, mivel mindkettő a gondolkodás és világkép kialakításában vesz részt. Pl az USA-ban a a keresztények az alapján szavaznak, hogy mely politikus tagadja az evolúciót és mely hirdeti a muszlimok kiirtását (ezért nyert Trump), míg az ateisták meg reflexből demokratákra szavaznak.
Egyébként meg nem értem miért forgatod ki a szavaimat, egy szóval sem írtam, hogy a kalifátusok ne terjeszkedtek volna. Csak azt írtam le, hogy hogyan bántak a muszlimok az területeiken a keresztényekkel és, hogy hogyan a keresztények a muszlimokkal. Az általad említett kalifátus is megtűrte a keresztényeket, de mikor tudsz te ilyet a keresztény Európára elmondani?
Az pedig nem iszlamista propaganda, amiket leírtam, hanem tények, bármely (hiteles) történelemkönyvben utána lehet olvasni.
szinte félelmetes újra arról olvasni, hogy ismét egy fiatal a családjában vallási fanatizmus- indíttatás okán egyre jobban megváltozik, és a környezetére is kihatással próbál lenni.
Ilyenkor - teljesen lényegtelen melyik vallásról van szó!!
kedves kérdező - javaslom minél hamarabb, de sűrgősen keress fel szakembert aki segít mindannyiatokon mielőtt elfajul a rossz hangulat otthonotokban.
A bátyád vallási indítékú indulatos magatartása, a szüleid hallgatása és te félelmeid alapos ok a segítségkérésre .
Ezzel nem szabad játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!