Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy is van ez? (lent)

KZitus kérdése:

Hogy is van ez? (lent)

Figyelt kérdés

"Szűz Máriának valami jó is volt abban, hogy ő az Isten anyja?" - kérdezte valaki.

Ha mi valamennyien Isten teremtényei vagyunk, akkor hogyan szülhetett egy teremtmény egy Istent, ha Mária Isten anyja?

Egy teremtmény Isten anyja????

Itt a klasszikus kérdés: a tyuk, vagy a tojás?

2018. aug. 20. 15:15
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
0%
Ha Isten született meg a Földön, miért imádkozott volna az "Atyához" Jézus?! Ennyire ostobák csak a hívők lehetnek... Önmagához imádkozott? 80-as IQ alatt mindent be kell nyalni?
2018. aug. 22. 04:39
 22/41 anonim ***** válasza:
Hozzászólást írni egy keresztyén kérdésre anélkül, hogy ismernéd a szentháromságtant. Ez az igazi 40-es alatti IQ.
2018. aug. 22. 17:24
 23/41 anonim ***** válasza:

Szentháromságtan?

Én tudom az Istent... Nem hiszem... És nincs semmiféle szentháromság... EGY az Isten!!! Nem HÁROM!!!

2018. aug. 23. 08:00
 24/41 anonim ***** válasza:

Az jó ha tudod, mert így talán te vagy az egyetlen ilyen ma élő ember. Fényképpel vagy bármi kézzelfogható bizonyítékkal tudsz szolgálni Róla? Hogy nekünk se csak hinni kelljen, hanem mi is tudhassunk végre.

2018. aug. 23. 09:43
 25/41 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Zitus

hogy kozelitheted meg materialis szemszogbol a kerdest

en ugy emlekszem epp ott emlittem meg ezt, hogy Isten csodara valo kepesseget vonjak ezzel ketsegbe a "hivok" ahogy ez az utobbi idoben termeszetes(?!) lett kereszteny (katolikus) teologusok szamara is, hogy csak vegletekben lehet gondolkodni (abszolut betuszerint, vagy abszolut elvont ertelemben), es hogy rengeteg Bibiai esemenyt "kepletesse" amortizaltak (persze "mufaji ertelmezes" es hasonlo fedonevekkel) mivel tul irrealis, tul logikatlan, vagy tul sok kapcsolat van mas mitologiai elemekkel es azok "termeszetesen kitalaciok" igy ezek is azok, nepi regek, mondak

(attol fuggetlen hogy biztos egy rakat "mufaji ertelmezes" van mar, ami mind egyeduli igaznak tartja onmagat - igy az ilyen uj fogalmi meghatarozasok, inkabb rontottak a helyzeten mint javitottak, de hat epp errol beszeltem eddig is)

ellenben "megertem": termeszetesen nem erre hivatkoznak a SzentHaromsag vagy Jezus Istensegenek tagadoi hanem a Bibliai (eredeti ahol szukseges) szovegkre amik, nem hogy nem emlitik meg ezeket, hanem epp egyenesen az ellenkezojet "igazoljak"

Katolikus Egyhaz felulbiralhatna ezeket, ha lenne alapjuk

igaz rengeteg ilyen kerdes van "Gyakori"-n gondolom mar sok szazan leirtak azokat amiket en

tudtommal az ortodox keresztenyek sem tagadjak Krisztus Istenseget

SzentHaromsagot, SzentLelket (SzentSzellemet) elfeljtettem

ellenben kerdesed eppen ezt kerdojelezi meg amit emlitettem hogy Isten keptelen szerinted erre a tettre es ezert nem lehetett igy

igy nem csak Jezust rantod le a Felhokrol, hanem Istent az Atyat is Tronjarol

"te istenkem csak olyan dolgokat muvelhetsz amik logikusak, emberi esszel felfoghatoak, mert ha nem azokban nem tudok hinni"

igen kategoria tevesztes Zitus

#9 Zitus

ezt Istentol kell megkerdezned

megint csak, meghozza nem pusztan materialista, hanem atesita szemszogbol nezed a dolgot, Isten Titkait akarod megismerni, HitTitkokat, Miszteriumokat

szerinted miert igy nevezik?

csak azert nem magyarazzak el, nehogy a tudomanynak bizonyitva legyenek? hogy nehogy megterjenek? ha jol emlekszem a Bibliaban es szinten emlekeim szerint Jezustol van egy resz ami valahogy ugy szol "azert nem teszem, hogy nehogy megterjenek"

ez persze egyaltalan nem Jezus irigysegere vagy hasonlokra utal

majd megprobalom kikeresni neked

Jezustol mindeg ujabb csodakat vartak, Istentol Atyatol nem varnak csodakat az emeberek? ti nem vartok? es ha nem tesz csodat, akkor haragudtok ra? nem hisztek benne?

(itt tehat arra gondolok hogy Isten egy Csodajara magyaraztot varsz, ami egy ujabb Csodat jelentene Tole hiszen csak O tudna elmagyarazni, mit tett es hogyan, amellett hogy Csoda kell ahhoz is, hogy megertsd a magyarazatat)

#10 +1

#12 Zitus

teljesen egyetertesz, de megsem?

Isteni hatalmat is letehette ugy, hogy Isten maradjon

gondolom ezt "hianyoltad", vagyis ha ezt is irta volna, akkor mar nem ertettel volna egyet vele

maga a Kerdes amirol Kerdezzel ott a Kerdezo rosszul fogalmazott valoban felreertelmezheti aki akarja, igaz haszna nincs, csak kara hogy:

a Teremtot szulte meg es "addig nem is letezett" vagy hasonlo elvont kepzelgesek, de ne forgasd ki ezt hiszen lathatad, hogy nem komoly ismeretekkel rendelkezo volt aki feltette a kerdest, eppen ezert kerdezhetett

pontosan nem tudom mire is gondolnak akik az Oroktol-Szuletett Istent nem teremtmenynek tartjak es nem is angyalnak, most JT OT Tanuktol fuggetlenul, mert mar az IstenFiu vagy FiuIsten megnevezestol is feall a szor a hatukon, nem csak azoknak akik embernek, teremtmenynek, profetanak tartjak (iszlam, zsidok, szektak stb.)

gondolom Atya utan a legfobb "angyalnak" aki felett csak az Atya all, bar ez miert zarja ki az egyseguket? miert zarja ki hogy Krisztus Isten? (persze ez esetben nem legfobb angyal!, de mar ez is elorelepesnek szamitana, ha ilyen "egysegkepig" eljutnanak)

(ezt lentebb hasonlon megegyszer leirtam)

#14 +1

ilyen felfogasokkal a keleti filozofiakat eltavolitjak a nyugatiaktol, pedig egyaltalan nem errol szolnak (nyugati tomegek is sok babonaban hisznek, miben lennenek kulonbek a keleti tomegek? vallsuktol, hituktol fuggetlenul)

nem o kerdezte ezt a Marias dolgot o azt kerdezte Teremtmeny megszulheti-e ("megteremtheti-e") Teremtojet

a zarojelbe tett kihangsulyozza azt ami nem valosulhat meg es egyertelmuen helytelen felfogas minden vilagkepben, persze sok tevelygo ilyen gondolatokat is melengethet kebelen, ezt nem ketlem, de ez az o dolguk, valaki majd megmenti oket is (segito emberre gondolva elosorban)

"De Isten akkor ilyenre is kepes lenne?" - Mivel Mindehato, vagy nem az (lejart a mandatuma?)? De hol van ilyenrol barhol is szo? Ha mar ettol is sokan osszezavarodnak mi lett volna ha ilyet tesz?

Isten nem szetszorni akar mineket, hanem osszefogni

(azokat akik hisznek Obenne, akik pedig nem azok, hogy onkent higyjenek csodak nelkul is Benne)

#16 +1

o epp leirja amit akartam hogy anyja

anya es Teremto kozt van kulonbseg, persze egy anya szeretne magat teremtonek erezni (eletadas miatt), de azert megsem errol van szo

teves felfogas ha onmagatol (es legfeljebb ferfejtol) eredezteti az uj eltet es nem pedig Istentol

szoval kisbetus istennek tarthatjak valakik

ez eleg szerencsetlen megoldas szerintem, mert ezzel Krisztust az osszes egyeb isten taboraba sorolja, akik tobbsegerol semmit se tudunk, melyik kitalalt, melyik gonosz (demon), melyik angyal es hasonlok

igy meg az angyal besorolas is szerencsesebb vagy az arkangyal, foangyal es ezt Leg-gel fokozva

nem mintha jo lenne ez, de igy legalabb sajat elkepzelsukkel nem utkoznek tul nagy logikatlansagokba, ha mar a logika annyira mervado szamukra, hiszen ebbol indulhatnak ki

kesobbi kiegeszitesem:

eszembejutott hogy olvastam errol toluk (Tanuk) hogy az isten az egy cim (rang, beosztas), de ez eleg borzalmas szamomra, mivel eppen ok akik annyira ezoteria elleneseguk hangoztassak allandoan ennyire ezoteriaba sulyesztettek Jehova Fiat?

(ha meg gondolatotokban sem volt soha ilyen, akkor elnezest, lehet masoktol olvastam)

a kepmasara teremtest a keresztenyek is tobbmindenre vonatkoztassak

ezoterikus elkepzelesek nem segitenek, se magadnak, se masnak

nem Lilit miatt "atkozna ki"

elet vagy tudas? most melyik? ez igy ertelmetlen, nem mintha a tobbi az lenne

nem tesz emlitest a Biblia almarol, a Jo es Rossz Tudasanak Fajanal vagyis nem egyszeruen Tudas faja volt

ez a legkisebb problema gondolataiddal de a SzentLelek-tol Fogantatas nem azt jelenti, hogy az Atyat kizarta az esemenybol

sokan szorakoznak, ez van ha unatkoznak

#19 +1

lettem? engem is mindeg megakaszt, de mivel multidorol,van szo igy mindeg a "voltam" ugrik be, nem a lettem, ellenben a "vagyok" kifejezesel az allandosagat, oroktolvalosagat fejezi ki

de ugylatszik ez lenyegtelen a FiuIsten tagadoknal,

feltetelezem eredetiben is igy allhat, bar ekkor meg a hamisitas ADU-Asz-Joker kartyajat kihasznalhassak a szektasok (barmelyik!)

masok pedig hogy bar oroktolvalo Krisztus, de megsem egylenyegu az Atyaval, amibol szinten ok es masok istensegenek tagadasara jutnak

(igy inkabb logikai kenyszerito ereje van Istensegenek, mint logikatlansaga)

hat valakinek lehet lesz haszna is belole

ha egy valaki is megter, kozelebb kerul Istenhez mar megeri Szamra

Kesobbi kiegeszitesem:

Zitus az ehhez hasonlo kerdeseid olyasmit sugalnak szamomra, hogy ketelkedsz a Tanuk Igazsagaban de keptelen vagy elhagyni is oket es a Katolikusokhoz Megterni (visszaterni?) igy ezen a "hataron" megallsz inkabb (talan masok is emlitettek neked mar hasonlot)

.

#20 20. valasz utaniakat nem tudtam meg elolvasni ha tul sok erkezik akkor azokkal nem foglalkozom mar

Xy4

2018. aug. 23. 09:56
 26/41 anonim ***** válasza:

Magadban keresd. Isten létezése bele van égetve a lelkedbe... ha nincs lelked, az az egyéni személyes problémád... Aki keres... talál... Nekem 8 évembe telt meglelni amit kerestem... 8 éven át tanulmányoztam az összes vallást, hogy mit alkotott az emberiség Istenről, mielőtt rátaláltam... Keresgélj csak Te is...

Egy kis útmutató...

https://www.youtube.com/watch?v=tIeC2G4HCcU

2018. aug. 23. 10:02
 27/41 anonim ***** válasza:

Nesze semmi, fogd meg jól. Szerintem kárnak írtad le ezt a választ, teljesen felesleges volt.

2018. aug. 23. 10:15
 28/41 anonim ***** válasza:

Jó és honnan a jó qrva anyámból szerezzek neked fényképet a logosz világából?! Fény kép... Mi a lélek?! A belső energia a lélek, az az isteni képesség, amivel Isten teremtette az Univerzumot, csak az ember ennek egy darabkáját kapta (ALMA spanyolul LÉLEK), így tud alkotni és teremteni, de nem Univerzumot, csak van tehetsége kreatívnak lenni (zene, festészet, építészet, irodalom a logosz a fantázia birodalma)...Tehát Isten "fény képe", bele van égetve minden ember lelkébe... Neked kell rátalálnod Istenre, ha nem csak hinni akarod, meg kell találnod... Aki keres, az talál... Nem tudom neked a kezedbe adni Istent, hogy tessék itt van... Ha keresed elrejtett egy csomó útbaigazítást, hogy aki keresi megtalálhassa... Ne másoktól várd a csodát és a bizonyítási eljárást... Nézz körül és láss...

2018. aug. 23. 12:12
 29/41 anonim ***** válasza:

Felesleges ez a nagy felháborodás, egyébként is úgy írtam, hogy fényképet vagy bármi kézzelfogható bizonyítékot. Természetesen csak arra akartam rámutatni, hogy a biztos hit sem jelent bizonyos tudást. Erről az alábbi igét juttattad szembe:

"Jézus erre azt mondta neki: »Mivel láttál engem, hittél. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hittek.«"

Tamás látta Krisztust, így hite tudáson alapult. Mi nem láttuk személyesen Istent, nem érintettük Őt, így a vele való bizonyosságunk hiten alapszik. Persze lehet te egyedi eset vagy napjainkban.

2018. aug. 23. 12:25
 30/41 anonim ***** válasza:

Többen látták már Istent, csak nem szívesen beszélnek róla... A nirvána állapotában már többen is csatlakoztak Istenhez Isten világához... figyeld a lényeget, Te magad adtad meg rá a választ...

"Mivel láttál engem, hittél.

Boldogok, akik nem láttak, és mégis hittek."

Ha elhiszed, hogy létezik Isten, keresed és megtalálod. Azonban ettől nem leszel boldog, mert nem azt fogod kapni, amire számítottál... Isten nem tud rajtad segíteni, mert szabad akaratod van, Te döntheted el, hogy hiszel-e benne vagy sem. Ha találkoznál vele mit tennél? Ha láttad volna amit én, tudnád, hogy mi az igazság. Az igazság pedig sokkal szörnyűbb annál, mint amire hívőként számítasz. Nagyon kevesek jutnak be Isten országába... A legtöbb ember a halála után, a bűneik miatt, még a pokol kapujáig sem jut el, mert a lelkük felperzselődik a pokol tornácán a tisztítótűzben... És Istenhez, csak a tiszta lélek juthat el... Előbb meg kell tisztulnod... A tisztítótűzben...

Ha feltehetnél egy kérdést Istennek, mi lenne az?! Millió kérdésed lenne hozzá nem? Pedig a válaszok mind ott vannak benned...

Visszatérve egy kérdés... Jézusra ugye a megváltóként vártok... De mit vált meg?! Aki bűnös az megítéltetik, aki nem bűnös, annak nincs szüksége megváltásra nem? Ha eljönne a Földre és látná mit művel a bolygóval és egymással az "ember", szerinted mit gondolna?! Mi lenne az első reakciója? Jó, akkor legyen megváltás! Megvált és Te folytatod tovább amit csak akarsz, mert meg vagy váltva, mintha mi sem történt volna, mert hiszen szabad az akaratod... Nem lesz itt semmiféle megváltás... Teljesen felesleges... a "fény képet" nem véletlenül hoztam fel... A lélek, azaz a kreativitás, energia... a sötét emberek nem tudnak alkotni, csak rombolni... A fény tehát maga a lélek.. a sötétség ellentéte... A megvilágosodás... Ezt keresd... De nagy valószínűséggel csalódni fogsz... Istenhez nem egy valláson keresztül vezet az út... iszonyat sokat kell fejlődnöd lelkileg... én önként vállaltam ehhez egy bizonyos magányt... nincs gyerekem, se feleségem... Ez egy magányos út... És a vége kiábrándító... Ezért boldog aki csak simán hiszi az Istent és nem tudja is... Mellesleg, ha már tudod az Istent nem kell hinned... És már nem is tudsz benne igazán hinni, mert rálelsz arra a tudatra amit sokan titkolnak az emberiség elől, hogy hülyére vesznek és becsapnak téged... És az már nem tesz boldoggá...

Nézd csak:

https://www.youtube.com/watch?v=HWjCStB6k4o

2018. aug. 23. 12:54
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!