Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy is van ez? (lent)

KZitus kérdése:

Hogy is van ez? (lent)

Figyelt kérdés

"Szűz Máriának valami jó is volt abban, hogy ő az Isten anyja?" - kérdezte valaki.

Ha mi valamennyien Isten teremtényei vagyunk, akkor hogyan szülhetett egy teremtmény egy Istent, ha Mária Isten anyja?

Egy teremtmény Isten anyja????

Itt a klasszikus kérdés: a tyuk, vagy a tojás?

2018. aug. 20. 15:15
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
0%
Csak az emberi testének ő az anyja. A lelke maga Isten.
2018. aug. 20. 19:35
 12/41 A kérdező kommentje:

10-es

teljesen egyet értek veled.

A Lukács 1:26–31 beszámol arról, hogy Gábriel egy „szűzhöz”, Máriához vitte a következő üzenetet: „Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod elnevezni.” Ezután a 34. vers kijelenti: „Mária megkérdezte az angyalt: »Hogyan válik ez valóra, amikor férfit nem ismerek?«” A Máté 1:22–25 hozzáteszi: „Ezek azért történtek, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta szavával mondott: Íme a szűz fogan és fiat szül, Emmánuel lesz a neve. Ez azt jelenti: Velünk az Isten.

A kérdés az, hogyan lehet ez: "Szűz Máriának valami jó is volt abban, hogy ő az Isten anyja?"

Hol van írva akár a fenti bibliai részekben is, hogy Mária az Isten anyja.

Ő az írások szerint a megváltót, Isten fiát hozta a világra.

2018. aug. 20. 20:52
 13/41 anonim ***** válasza:
91%

A te hazug szervezeted szerint egy angyal lett emberré, méghozzá úgy, hogy Mária megszülte. Tehát tű szerintetek ez lehetséges, de a mindenható Istennek lehetetlen az, hogy értünk elvigye a balhét, bár még a Biblia is írja.

Az ostobaság volt ma a mai tanterv?

2018. aug. 20. 21:23
 14/41 anonim ***** válasza:
46%

Egy teremtmény volt Jézus anyja igen. Mivel Jézus is teljes mértékben ember volt, tehát ő is csak úgy születhetett meg, mint bármelyik ember. :)

Persze ettől még Jézus teljes mértékben Isten is volt. Ebben különleges Ő.

2018. aug. 20. 22:58
 15/41 pelgrim ***** válasza:
0%

Szerintem mi Isten fejleményei vagyunk, nem teremtményei. Ez azt jelenti, hogy, minden emberi lényben Isten az, aki világra jön, de az ember nem ismeri önmagát. Tudatlan afelől, hogy a lelke közvetlen az isteni forrásból származik. Tudatlan afelől is, hogy nem először jár itt a Földön, tudatlan a lelkek birodalma felől, ahol tökéletes rend uralkodik ahol a lelkek nem csak 'kipihennek' egy fárasztó élet után a sűrű anyagi világban, hanem, tanulmányozzák az éppen leélt életüket, mérlegelik lehetőségeiket a további fejlődésre egy újabb megtestesülésben, hogyan fogunk viszonyulni egymáshoz, hogy a lehető legjobb eredményt érhessük el. 'Megbeszéljük' egymás közt ki-kivel hogyan fog viselkedni - „Kérlek, majd mikor együtt leszünk a földön üss majd nagyot a fejemre, hogy érezhessem mennyire fáj, hogy megtanulhassam, hogyan kel megbocsátani, én hálás leszek, hogy kockára tetted, hogy akár életem végéig gyűlöljelek.” - Nincs tudomásunk arról, hogy a lelkek birodalma az igazi otthonunk, nem tudjuk azt se hogy sokan vannak előttünk, akik már nagyon előre haladtak és továbbá 'otthon' maradnak de teljes erővel és odaadással dolgoznak az emberiség javára.

Jézus, egyike ezen nagyon előrehaladt lelkeknek, a nagyjaink legnagyobbja azonosult az isteni forrással, joggal mondta tehát, hogy „Én és az Atya egy vagyunk.” Ő önként vállalta szerepét, a zsidó nép szülöttjeként az emberek, a népek tudatának felemelését látta feladatának.

Mária, mint ahogy Jézus és mi mindannyian Isten fejleményei vagyunk, parányi részeszei a nagy világmindenségnek, amit mi Istennek nevezünk, Isten nem egy valaki, nem egy személy, egy személynél minden tekintetben végtelenszer több, nagyobb, hatalmasabb, bölcsebb...

A kérdésre: "Szűz Máriának valami jó is volt abban, hogy ő az Isten anyja?" szerintem határozottan igen a válsz, nem csak azért, mert egy ennyire kimagasló személyiség édesanyja lehetettet, hanem fiával együtt szenvedett, és örvendhetett feltámadásával.

2018. aug. 21. 00:50
 16/41 szp72 ***** válasza:
86%

Mária anyja volt annak a Jézus Krisztusnak, "aki aki által minden van, és mi is általa vagyunk" (1Kor 8,6), tehát maga Mária is. Vagyis anyja lett a saját teremtőjének.

Mária Isten anyja, de nem abban az értelemben, hogy Máriától származik Jézus istensége, ez iszonyú nagy hülyeség, ilyet senki nem mondott. Mária az emberé lett megtestesült isteni személynek lett az emberi értelembe vett anyja.

Egy képzett Jehova tanújának azért illenék ismerni a megoldását ennek a tyúk-tojás problémának. Mert ha Krisztus, mint mondják egy kisbetűs isten, aki által a nagy betűs Isten teremtett, akkor Mária logikusan egy kisbetűs istennek kell legyen az anyja. A mi tanításunk szerint persze nincs két isten csak egy többszemélyű egyetlen Isten, mi ugyanis Jehova tanúival ellentétben monoteisták vagyunk.

2018. aug. 21. 01:37
 17/41 anonim ***** válasza:
0%

Először is vegyük alapul azt ami a Bibliából kimaradt...

Máriát a Szentlélek termékenyítette meg, Isten parancsára vagy utasítására, de inkább használjuk a kérésének megfelelően kifejezést... Mindig gyanúval fogadd amikor Istenre azt mondják, hogy az "Én Uram"... Isten bár az embert a maga képmására alkotta, Ő maga nem rendelkezik nemi identitással... Hiszen senkihez és semmihez nem hasonlatos... A "képmása" alatt konkrétan azt kell érteni, hogy ahogyan elképzelte az embert, alkotott róla egy képet és megteremtette az embert... Ha sokat forgatod a Bibliát, rájössz, hogy tulajdonképpen valami nem stimmel az egésszel, nem teljesen egyértelmű és kerek, mintha egy mesekönyvet olvasnál, pedig az élet ennél sokkalta realisztikusabb, csak az együgyű embereknek szoktak meséket felolvasni, hogy szórakoztassák őket... akár, még felnőtt korban is... Kezdjük az alapoktól... Hogy jobban értsd Jézus születését... Kezdetben Isten teremtette a "Fényt". Mi a Fény?! Legyen világosság uhh és lőn világosság... Igen ám, de a világosságot szokták értelmezni úgy is, hogy "értelem", főleg amikor felvilágosítanak... Tehát a Fény egyfajta energia Isten alkotta Energia, ami az élethez szükséges feltétel alapja... A Fény még mást is jelent... Azt az energiát amit mi úgy nevezünk, hogy lélek... Tehát Isten első teremtménye a Szentlélek... Ő Isten első teremtménye a legfényesebb angyala, a legragyogóbb lélek tehát. Nevezzük úgy, hogy aki a "fényt hozza", azaz Lucifer. Itt jön képbe Ádám és Éva az első emberpár története, most nem megyek bele a személyekbe, hogy ki kicsoda, de kihagyták a történet egyik legfontosabb szereplőjét, Lilith-et... már ezért kiátkozna engem a keresztény egyház...

Lényeg: Éva eszik az almából, amit Lucifer nyújt át Évának (van egy szobor a Notre Dame katedrális falán, majd nézd meg a 13. században készült)

Lucifer tehát átadja az almát Évának, a "tudás fájáról"... Kicsit legyünk realisztikusak... Az élet vagy tudás fája az emberiség gyökerét és törzsfejlődését, majd terjedését szimbolizálja. Mivel rendelkezett Lucifer, amit átadhatott Évának, mi az ALMA?! Spanyol szótár elő... LÉLEK... Ugye Isten legfényesebb teremtménye, aki a tiszta fényben született, maga a Szentlélek mit adhatott az embernek?! Fényt... vagy lelket... Mi a lélek?! Az az isteni képesség, amivel Isten képes volt teremteni vagy alkotni, most gondolj bele, hogy Prométheuszt milyen súlyosan büntették az istenek amiért átadta az emberiségnek a tüzet... Tehát Lucifer a fényhozó... Átadott egy olyan darabot ebből az isteni erőből, amivel az emberiség képessé vált teremteni vagy alkotni... Zene, művészet, építészet, irodalom, technológiai ismeretek elképzeléséhez és megalkotásához szükséges kreativitás stb... Lucifer hímnemű és többnyire a logosz világán keresztül kommunikál az emberekkel, bár ritkán ugyan, de Isten feladattal bízza meg Őt itt a Földön, olyankor emberi testet öltve személyesen is lehet vele kapcsolatba kerülni, igaz sosem fog neked úgy bemutatkozni, hogy "helló (Helel Ben Sachar a héber neve amúgy, innen a hell vagy magyarul pokol kifejezés) én vagyok Lucifer", úgyis hülyének néznéd...

És jön Jézus... A Szentlélek nemzette Isten utasítására... És ezért Lucifer tulajdonképpen az Antikrisztus is, aki tudja, hogy Krisztus a legkevésbé sem volt Isten, hiszen az Ő teremtménye volt... Minden Krisztusba vetett hitet le tudna rombolni, ezért az ami... Lényeg: A Szentlélek tiszta fény... ezt a fényt örökölte Jézus is... Tulajdonképpen amikor Jézus megnevezi az Istent úgy szólítja az "Atya" de Isten nem hímnemű, mert mint már fent is említettem, neki nincs nemi identitása. Tehát az Atya, akivel a logosz világán keresztül képes volt kommunikálni... Minden lélekkel rendelkező ember képes a logosz világához kapcsolódni, innen születnek az ötletek, a teremtés hajlama és képessége... De, ha itt pasival beszélgetsz, az nagy valószínűséggel Lucifer lesz... Ezért van az, hogy a drogosok többnyire a pokolról és az ördögről készítenek képeket vagy festményeket a leszoktatás fázisában... Lucifer átlendíti őket a nehezén, hogy ne akarjanak csatlakozni a szerek hatására a logosz világához, mert hamis képet tükröznek onnan vissza... ami veszélyes az emberi társadalomra nézve...

Na... Kaptál válaszokat

Szűz Mária édesanyja volt egy csodagyermeknek, ezért elnyerte Isten ajándékát... azt, hogy bármikor bebocsájtást nyerhet a logoszba és a mennyek országába és onnan bármikor visszatérhet a Földre... Azt, hogy mennyire jó ez neki, szubjektív... nézőpont kérdése, erre csak Ő adhatna választ...

Jézus a Szentlélek gyermeke volt... Nem Isten gyermeke... illetve egészen pontosan mindannyian Isten gyermekei vagyunk... olyan nagyon nem hazugság a történet... Ja és a csillag az épgen ami jelezte Isten fiának az érkezését... a Morning Star vagy Hajnal csillag... Helel Ben Sachar, azaz Vénusz a hajnal fia... A csillag nem Jézus születését mutatta... Hanem a Szentlélek megtestesülését jelezte...

Tyúk és kakas nélkül nincs tojás...

2018. aug. 21. 06:21
 18/41 anonim ***** válasza:
0%

Az előző voltam... van egyébként egy vicces és szórakoztató videó klip, ami tökéletesen bemutatja, hogy ki szórakozik és hogyan az emberiséggel.. :D

https://www.youtube.com/watch?v=Bds3FALcR7M

2018. aug. 21. 06:34
 19/41 BGB ***** válasza:
92%

Kedves KZitus

Kérdésed érdekessége, hogy ezt 2000 évvel ezelőtt Jézus Krisztus is felteszi az egész életüket az Írások tanulmányozásával töltő ám azokat megérteni képtelen farizeusoknak.

Tehát mondhatjuk, hogy sikerült egy Isteni kérdést feltenned. Gratulálok!

Miért beszél Dávid az ezer évvel később megszülető leszármazottjáról, akit elvileg nem is ismerhet,úgy mint az Uráról?

Miképpen vélekedtek ti a Krisztus felől? kinek a fia? Mondának neki: A Dávidé

Monda nekik: Miképpen hívja tehát őt Dávid lélekben Urának, ezt mondván:

Máté 22:44 Monda az Úr az én Uramnak: Ülj az én jobb kezem felől, míglen vetem a te ellenségeidet a te lábaid alá zsámolyul.

Máté 22:45 Ha tehát Dávid Urának hívja őt, mi módon fia?

"Egy teremtmény Isten anyja????"

A választ megkaptad a többiektől. Igen! Itt a földi életében.

Mondának azért neki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?

Ján 8:58 Monda nekik Jézus: Bizony, bizony mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én VAGYOK(!!!!)./ nem lettem/

Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige (...)

Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami let (...)

A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.

/János 1 ből/

1Kor 8:6 Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől [van] a mindenség, mi is ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által [van] a mindenség, mi is ő általa.

2018. aug. 21. 06:59
 20/41 anonim ***** válasza:
88%
Én mondjuk nem igazán vagyok érintett a témában,de szerintem ők nem úgy értik az "Istenanyaságot",hogy Isten -mint egy embergyerek- akkor jött létre,mikor megszülte egy ember. Nem úgy kell érteni,hogy Isten megteremti Máriát,aztán gyorsan megszűnt létezni,aztán Mária megszülte és újra létezett. Ugyan már nagyon távol állok a vallástól,de a kamukérdéseid a műértetlenkedéseddel még mindig felbosszantanak.
2018. aug. 21. 07:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!