Más is tök logikátlannak tartja Istent?
Római katolikus vagyok.
Hiszek Istenben, de nekem valahogy nem kerek a sztori.
Az egész Bibliát nem értem, hogy minek küldte ide a fiát, ha tudta, hogy úgy is megölik Jézust?
Minek kellett ez a cirkusz, ha mindenható?
Mit jelent az, hogy a bűneinkért meghalt? Mi értelme volt?
Egyáltalán minek teremtette a világot?
Miért nem pusztította már el a Sátánt?
Hogy tudta Lucifer elárulni?
Egy Mindenhatót nem lehet.
#29, kérlek ezt az eretnek hamis tanítast mellőzd. Egyébként sem magánkinyilatkoztatással kéne érvelni, pláne nem olyannal, amit az egyház határozottan elutasít, mert kamu.
Kérdező:
"Számomra még mindig logikai bukfenc az egész.
Teremt egy világot, emberekkel, hogy ünnepelje magát.
Majd ennek a bulinak az a vége, hogy agyonütik a fiát.
Ehhez csak gratulálni lehet.
Isten létezik, de nem ebben a formában, mert ez egy marhaság"
Hát, így, ahogy felvázoltad, tényleg eléggé marhaság. :)
Ha komolyan érdekel a téma, akkor olvasgasd a Bibliát és a katekizmust, jól érthetően leírja ezeket a dolgokat (is).
...vagy mikor a keresztényi szeretet nevében Inkák millióit ölték le a keresztények.
Nem a keresztényi szeretet, hanem a király nevében.
#31 Ne haragudj, de inkább a feltett kérdésekre próbálj meg válaszolni, mint más válaszait minősíteni!
Az Evangéliumok alapján felismerhető Jézus pedig nem kamu!
Jézus egyháza alatt pedig azt kell érteni, amit Jézus is annak nevezett: "ahol ketten, vagy hárman összejönnek az Én nevemben, ott vagyok közöttük" Mt.18.20 Ez Jézus egyháza... :)
#34 Sajnálom, de tévedsz!
Jézushoz pedig -ha nem haragszol- ragaszkodom, és nem fogom Őt elárulni, egyetlen egy általad nevezett egyház kedvéért sem! :)
35 te a Jezusos hang-konyvedhez ragaszkodsz nem Jezushoz, hiszen a hangkonyvedbol idezgetsz allandoan, nem Jezus szavaibol.
Amugy ez nem minosul keretlen reklamnak, honapokon at a hang-konyvedet hajpolgatni egy nyilt forumon?
Ákos13 nevű felhasználó válasza:
Kedves Kérdező!
"Isten létezik, de nem ebben a formában, mert ez egy marhaság"
Valóban marhaság ebben a formában, ezt nem vonja senki kétségbe.
Ugyanakkor meg kell kérdeznem: miért jelented ki, hogy létezik? Ennek a keresztény Istennek egyetlen forrása a Biblia, amelynek a temérdek logikai hibáját te magad is felfedezted. Más forrás nincs, ami erről az istenről szólna. Szóval ha ez marhaság, ami biztos, akkor mi alapján mondod azt, hogy létezik? A megérzéseid alapján? Vagy nem tudod elengedni a hitedet?
Nem feltétlenül kapcsolódik a témához, csak érdekel. Mert én úgy gondolom, hogy semmi az égvilágon nem utal arra, hogy lenne bármilyen isten.
#33: Az Evangéliumok alapján felismerhető Jézus pedig nem kamu!
Csak az a baj, hogy az Evangéliumok alapján a Hangban nem ismerhető fel Jézus.
"Azt pedig tudnod kell, Isten nem ember."
Nos, ő maga állítja magáról a Bibliában, hogy hiú, féltékeny, haragos, bosszúálló. Ezek igencsak emberi tulajdonságok. Ha még hozzávesszük azt is, hogy téved/hibázik (lásd, özönvíz, és az összes többi esemény, amikor közvetlenül beavatkozik valamiféle népirtás kedvéért), akkor már-már szinte emberi. A teljesen elégő "illatáldozat" nagyon kedves az "úrnak", nyilván az szereti a sült hús szagát, aki szereti a húst is. El is fogadott hús áldozatot (amit az "isteni" láng el is emésztett, volt rá tanú is).
Az biztos, hogy az akkori emberek számára "isteninek" tűnt a hatalma, de ha most visszautaznánk egy gépfegyverrel meg egy zseblámpával abba a korba, mindenki azt hinné, hogy "istenek" vagyunk.
Nem Isten logikátlan, hanem a Biblia, ugyanis emberek írták, akármennyire is igyekeztek összefésülni az írásokat a zsinatok során, majd felépíteni a magyarázására egy "tudomány" ágat, ami igaz az igaz. A Biblia tévedésnek indult, de egy ordas nagy hazugsággá nőtte ki magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!