Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudják pl. Hawking,...

Honnan tudják pl. Hawking, hogy nincs Isten, és semmi féle túlvilág? (Többi lent)

Figyelt kérdés
És lehet, hogy több féle Isten létezik a világban, mint Zeusz ami a villámlásért felelős. Csak úgy csinálta meg a mindenható, hogy ne tudjuk őket és a helyet felfedezni. Nem igaz? És ha jól tudom nem időben élnek. Mert nem öregszenek. Mert az időn kívül léteznek.

2018. aug. 8. 08:47
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
52%

Magától a világ nem jöhetett létre szerintem.

Epp itt a nagy dilema: SZERINTEM.

Szerintem! meg peldaul egy ertelmes isten nem teremt rengeteg elet fentartasara alkalmatlan bolygot.

Plusz ott a tucatnyi aktualis es epp kihalt vallas. De meg jobb, van tucatnyi igazoltan kitalalt vallas csak az utobbi 100 evben, amiben tobb millioan hisznek. Ha a mai modern idokben is meg lehet etetni az emberekkel a lapos fold, kreos,szcientos, jehovas meg hasonlo maszlagokat, akkor valoszinu meg lehetett a keresztenyekkel is, csak korabban kezdtek. HAny neger hinne jezusban ha nem jart volna feher ember Afrikaban? Es tovabb...

2018. aug. 8. 12:36
 12/36 anonim ***** válasza:
51%

"Magától a világ nem jöhetett létre"

Ezért mondtam, hogy ebben csak a buták hisznek.

Aki már egy kicsit is okos, annak a következő kérdése: jó, és akkor a teremtő HOGYAN jött létre?

Csak nem magától?

Mert akkor a világ is létrejöhetett magától.

Ennyi.

2018. aug. 8. 12:41
 13/36 hollófernyiges ***** válasza:
87%

"Az nem egy állítás, ha valaki azt mondja nincs Isten?"

De. Csakhogy ilyen állítást végtelen mennyiségűt lehet tenni. Nincs Isten, nincs Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú, nincs Repülő Spagettiszörny, nincs Négyszarvú Óriásmacska Aki Mindig Mögötted Áll Akárhogy Forgolódsz, nem repül orbitális pályán egy koszos csíkos zokni a Nap körül. Pl az utolsó nagyon valószínű, hogy igaz, mégis gyakorlatilag lehetetlen bebizonyítani. Ha valaki azt állítja hogy a világon mindent egy láthatatlan varázsló irányít, aki a fejében beszél hozzá, azt nehogy már nekem kelljen bizonyítanom, hogy nem létezik; a bizonyítás őt terheli.

2018. aug. 8. 13:01
 14/36 anonim ***** válasza:
Ja, csak ezek ugye nem is lehetnek tudományosan megalapozott állítások, így a tudomány területén kívül állnak, ami megfelel minden olyan állításnak ami úgy kezdődik hogy "szerintem...". Ilyen értelemben meg tök mindegy, hogy egy fizikus zseni állítja, vagy te, vagy én, vagy a kérdező, mert akármelyikünknek lehet pont annyira igaza, mint amennyire nem. Egy nem bizonyítható létét tagadni magasabbrendű ostobaság, mint maga az állítás. Már hogy szerintem. Nem matematikailag.
2018. aug. 8. 13:15
 15/36 anonim ***** válasza:

"Egy nem bizonyítható létét tagadni magasabbrendű ostobaság, mint maga az állítás."

Épp ezért nem tagadni szokták, hanem csak nem foglalkoznak vele, amíg nincs bizonyíték.

Kivéve néhány minősített esetet: pl. a keresztények istene garantáltan nem létezik.

2018. aug. 8. 14:29
 16/36 anonim ***** válasza:

"De ha nincs Isten, hogyan jött létre a világ? Magától a világ nem jöhetett létre szerintem."

De ha mindent Isten teremtett, akkor ki teremtette az Istent? :D

Ha szerinted csak úgy maguktól nem jönnek létre dolgok, akkor Isten sem jöhetett létre csak úgy a semmiből. Kellett valaki, aki őt megteremtette. És akkor kellett valaki, aki Isten teremtőjét megteremtette. És így tovább...

2018. aug. 8. 20:50
 17/36 anonim válasza:
100%

Nagyon tetszik ez a kérdés, az összes válaszoló, aki inkább az ateizmus felé húz, le van szavazva, kapja a piros kezet :D

Sokkal kevesebbet látunk az univerzumból, mint ami... Így van, vannak bizonyos dolgok, amiket az emberi agy nem képes elképzelni, mert evolúciósan így fejlődtünk ki.

Az ember 3000 éve azzal foglalkozott, hogy felmásszon a fára, mielőtt valami ragadozó megenné, nem pedig kvantummechanikával... Ezért olyan nehéz, gyakorlatilag lehetetlen elképzelni csak úgy ezt a tudományágat.

Csak annyi a különbség, hogy a kvantumvilágot megismerjük szépen lassan, mert ha azt bár nem is, de a matematikát értjük, így bizonyítható, isten létével ellentétben.

Amit istenről tudunk, ha van is, az mind emberi fantázia, nem tapasztalat.

Szóval miért hinne inkább valaki abban hogy isten teremtette az univerzumot és nem a fizika törvényei?

2018. aug. 9. 08:46
 18/36 anonim ***** válasza:
Hö-hö, lehet, hogy szerinted 3000 éve még a fáramászással voltunk elfoglalva, de 2600 évvel ezelőtt egész biztos, hogy ismertük a részecskefizika alapjait. Lehet, hogy előtte is, csak arról nincsenek feljegyzéseink. Azóta meg annyival, de annyival okosabbak lettünk, hogy... ja nem. Semmivel sem. Csak drágább műszerekkel játszunk.
2018. aug. 9. 09:00
 19/36 anonim ***** válasza:

18# Várom a te tudományos megfigyeléseidet a témában, ha így leszólod mások kemény munkáját. Ja, várj. Ilyened nincs. :)

Hinni mindig könnyebb, mint tanulni. Az emberek egy része szívesebben fordul egy adott valláshoz, mert az biztonságot ad neki.

Hawking tanult ember volt, nem fogadott el semmit, hanem igenis utána járt a dolgoknak.

2018. aug. 9. 09:44
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Végül is a draga muszereknek koszonhetoen nem halsz bele egy egyszeru felfázasba, elhetsz meg 50 evet mas ember szerveivel, egy traktor elvegzi 20 rabszolga munkajat, es tudjuk hogy nem a nap forog a fold korul, es meg szamitogepeink is vannak, hogy tudjuk osztani a hulyesegeinket a neten.

Tok jo hogy semmivel se vagyunk okosabbak mint 3 ezer éve.

2018. aug. 9. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!