Szerintetek minden öngyilkos a pokolra jut?
Nem jut a pokolra, mert nincsen pokol. Ha ateista akkor főleg nincs pokol. Ha vallásos akkor tudja, hogy nincs pokol, mert a Bibliában egy szó sem esik a pokolról. Amit pokolnak neveznek a Bibliában az teljesen más. Az egy olyan hely ahol gyerekeket áldoztak fel. Sokan egy kicsit félreértelmezik a dolgokat. Igazából a pokol a vallás szerint nem egy hely, ahol örökké ott leszel és égetnek, kínoznak és mások is vannak. Hanem a pokol az amikor megszűnsz létezni örökre. Tehát örök sötétség. Olyan lenne kb, mint születésed előtt. A nagy semmi. Tehát igazából van az a hely ahol Isten mellet élhetsz. Ha úgy éltél az életedben akkor oda kerülsz. Viszont, ha nem akkor megszünsz létezni. De halálod után a Biblia szerint nem kerülsz azonnal a Mennyországba. Tehát amikor a temetéseken elkezdened prédikálni arról, hogy most lenéznek ránk stb az nagy marhaság és már a prédikátort lecsapnám egy ilyen beszédért, hiszen Ő tudja mi van leírva, mégis mást állít.. Na mindegy ez csak kitérő volt, de még annyit hozzáfűznék, hogy halálod után a nagy semmi lesz mindenkinek előszőr és majd csak később lesz az, hogy örökre megszünsz létezni vagy sem. De előtte mindenki feltámad Isten előtt.
A válasz a kérdésedre: Aki öngyilkosságot hajt végre az nem jut be Isten mellé. Az aki úgy öli meg magát, hogy "eutanázia" az szerintem megint más kérdés, hogy öngyilkosságnak nevezzük-e vagy csak kegyes halálnak. Ezt majd Isten eldönti. De aki mondjuk leugrik a hídról, hogy véget vessen az életnének az nem fog a Mennyországba kerülni. Bár ebben is lehetnek kívételek Isten előtt szerintem. Például aki mentálisan beteg és igazából fogalma sincs arról, hogy mit csinál. Szerintem minden esetet "külön-külön" vizsgál meg. :)
4-es:
Autista, depressziós és kényszerbeteg vagyok. Ezek miatt nem vagyok életrevaló. Azért kedves vagy, bárcsak olyan egyszerű problémáim lennének mint amiket felsoroltál, akkor nyilvánvalóan nem jutottam volna erre az elhatározásra.
Csak az nem életre való aki azt gondolja magáról.
"Szerintetek minden öngyilkos a pokolra jut?"
Igen.
Ha a tett ideje alatt teljesen mértékben tudatánál van, a gyilkosság elkövetése alatt cseppnyire se bánja tettét, illetve ebből következően próbálja visszafordítani, akkor jó eséllyel jut a pokolra. Ami a Szentírás szerint bizony örökké tartó kárhozat és nem megsemmisülés.
Hiszen főbejáró bűnt követ el, melyet érthető okokból már nem lesz képes megbánni.
Viszont tudjuk, hogy sok öngyilkos a gyilkosság elkövetésekor nincs teljesen öntudatánál, valmint sok öngyilkos ráeszmélve tette súlyosságára, próbálná menteni életét. Nekik a bűnük bizonyára más súllyal esik latba és enyhébb ítéletre számíthatnak.
De nem szeretnék senki felett sem ítélkezni, csak leírtam a véleményemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!