Volt már hogy öngyilkos akartál lenni?
Már szinte 1 évtizede folyamatos gondolat nálam. De olyan mélyen sose voltam, hogy csak ezt lássam az egyedüli kiútnak, mert szerencsére mindig jobbra fordultak a dolgok.
Lassú, és még mindig nem tökéletes változást az hozta meg, hogy volt egy nagyon rossz időszakom, és kényszerből pszichiátrián és pszichológusnál kötöttem ki egy párszor. Elment erre pár évem, aztán mikor rájöttem, hogy soha senki nem tud segíteni rajtam, csak én magam, akkor erőt vettem magamon, kitörtem a komfortzónámból, elfogadtam a "betegségemet", és éltem egy kis ideig. Aztán kicsit megint visszazuhantam, de a remény és az erő még él bennem, hogy egyszer lesz egy jobb életem.
Szerintem nem elterelni kell a gondolatokat, és úgy tekinteni az öngyilkosságra, mintha nem is létezne, hanem inkább olyan dolgokkal lekötni magunkat, amiket szeretünk, és talán hosszú távon még hasznosak lehetnek. Rossz dolgokat nem évekig siratni, hanem max egy rövid ideig, aztán szarni rá, és élvezni az életet. Legalábbis én örültem volna, ha így kezdtem volna gondolkodni már jó pár éve, mert így csak ellöktem magamtól a lehetőségeket, és emiatt csak tovább fokozódott az öngyilkossági vágy.
Felesleges szerintem ilyen gondolatokkal elpazarolni az időt, és csak mégjobban lehúzni magad. Ha más kiút tényleg nincs, akkor meg kell tenni, de sok mindent megold az idő, nem kell elhamarkodott döntéseket hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!