Hogyan bizonyítsam Isten létét?
"Ja, és vigyázz, hogy soha semmit ne olvashasson ilyen emberektől, mint ez a 41%-os, mert ettől még egy átlagnál kicsit gyengébb hívő is kitér."
Nyugi, ez nekem is leesett. Ha valaki nem tudja mi a különbség az ősnemzés és az abiogenezis között, vagy nem érti az információ fogalmát, azt nem nagyon tudom komolyan venni csak azért, mert ő is hívő és én is.
Tehát akkor nem bizonyításról van szó, hanem azt szeretnéd, hogy vegye át a te érzéseidet.
Akkor az a kérdés, hogy nő az illető?
Mert férfinál ez nem működik.
" Jérdező, mond meg neki, hogy bizonyítsa be neked, hogy Isten nem létezik, akkor elhiszed azt amit mond:D"
Nem mondja hogy nem létezik. Megrögzött ateistának nem próbálnám bemutatni a hitemet, mert minek?
Le is írtam hogy hajlana a dologra. Van benne kíváncsiság, ezért érzem úgy hogy érdemes lehet foglalkozni vele. Csak nem nagyon van tapasztalatom az ilyesmiben.
"Nem tudom bizonyítani de elhiszek valamit = Hit"
Dehogy is. Nem látott dolgokról való meggyőződés a hit. Isten létét is bizonyították logikai úton, mégis hitnek számít
16
Az önigazoló logikára gondolsz?
Na ilyenkor jön az, hogy ha a világnak kell egy teremtő, akkor a teremtőnek is, és a teremtő teremtőjének is kell, így tovább.
A teremtőnek nem kell, akkor a világnak sem, mert ha egy isten teremtődhetett magától, akkor akár a világ is.
Először is azt tanácsolnám, hogy az Evangéliumról beszélgessetek, az az ami igazán fontos, mert a sok filozófiával csak bementek az erdőbe. (Minden ember bűnös, kivéve Isten fia Jézus, aki mégis elvitte helyetted a balhét a kereszten, hiszen ő aztán nem érdemelt volna halált.)
Isten létéről hogy lehet beszélgetni...
-Ott az az épület, elhiszed hogy volt aki megtervezte és megépítette? Pedig látod az építőt meg tervezőt?
-Lett anyag, abból összeállt egy egysejtű élőlény, abból meg az ember, és mindez Isten nélkül, biztos vagy te benne?
(Úgy konkrétan bizonyítani nem lehet, csak filozófiai szinten megközelíteni.)
"-Ott az az épület, elhiszed hogy volt aki megtervezte és megépítette? Pedig látod az építőt meg tervezőt?
-Lett anyag, abból összeállt egy egysejtű élőlény, abból meg az ember, és mindez Isten nélkül, biztos vagy te benne?"
Ha valaki képes a logikus gondolkodásra, nála csak azt éred el ezzel, hogy nem fog komolyan venni.
Gondolod végig! Az ember élete során találkozik a házépítés jelenségével, tudja hogy ez létezik, hogy így működik. Valószínűleg látott már téglát, festéket, cserepet, gerendákat, stb, és tisztában van vele hogy ezek nem állnak össze csak úgy maguktól.
Tehát ha emberünk lát egy házat, akkor persze hogy arra fog következtetni hogy valaki megtervezte és építette, mert minden ismerete ezt támasztja alá.
Ezzel ellentétben olyat még senki sem látot hogy egy sejtet valaki tudatosan tervezett vagy épített volna. Ellenben aki odafigyelt legalább a középsulis biológia és kémia órákon, az emlékezhet rá hogy mind a sejtek, mind az azokat felépítő szerves molekulák képesek önszerveződésre a megfelelő körnhezetben.
Tehát ha valaki nem eleve elfogult, akkor egy sejtet látva eszébe sem jut, hogy azt valakinek terveznie kellett, mert semmilyen korábbi ismerete nem utal ilyesmire.
A jw.org honlapon, vannak olyan kiadványok, amik ezzel foglalkoznak.
Tudományosan is lehet bizonyítani, csak ehhez alázat kell, mert akik tagadni akarják a Teremtő létezését, azok magasröptű szavakkal, és magyarázatokkal ellene mondanak.
aki nem iskolázott ilyen téren, azt butának, illetve hozzá nem értőnek fogják tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!