Minek nevezik azt, aki hisz a teremtőben, de nem vallásos?
"Deizmus"=isten megteremtete a világot majd magára hagyta....
Isten=teremtő?!??
Melyik AZ Isten?
Zeusztól a keresztény Istenig,hány is van/lehet?!
#4 Na itt jön a bonyolult téma, amit most más keresztények is minden bizonnyal támadni fognak.
Protestáns vagyok, úgy tanultam, hogy EGY Isten van, különböző vallások, felekezetek. Mind Istenben hisznek, de tévesen.
És most nem keverném ide az olyan dolgokat, mint a Szentháromság, Ábrahámita vallások, de a deizmus az merőben más mint az összes többi monoteista vallás, ha egyáltalán a deizmust vallásnak lehet -e mondani. Az amolyan teista világnézeti kreálmány valahonnan a múlt mélyéről, amivel manapság próbálják gyengíteni a kereszténységet
"Melyik AZ Isten?
Zeusztól a keresztény Istenig,hány is van/lehet?!"
Teljesen mindegy a deizmus szempontjából. Egy Isten, hívhatod akárhogy (ez már csak az ember hülyesége, hogy valahogy el kell nevezni), egy Teremtő Erő, aki mindent megalkotott és azóta a "gép forog, az Alkotó pihen."
(én nem vagyok egyébként deista, mielőtt bárki letámadna)
#5ös.Katolikus nevelést kaptem.
De iskola tanitja a történelmet(monoteizmus és polietizmus) és a földrajz.
Filozófiai kérdés;mely isten/istenek a valósak,és ki számára.
"Istenbe" nem hiszek,de a darwinizmus/tudomány ba magába se.
Én se teremtőnek nem nevezném,amíg nem bizonyitott.
Talán felsőbb hatalom (relativ,mi az isten,teremtő,felsőbb hatalom)
Nem tudom, minek jár ide az, aki sötétlila a témához.
Lepontozni?
Az első két válasz:
- a deista NEM JÓ válasz a kérdésre. Ő azt hiszi, hogy van egy teremtő, aki aztán magára hagyta a teremtést.
- a (csak) HÍVŐ pedig az, aki nem vallásos, de HISZ valamilyen istenben.
Ehhez képest a pontozás?
IQ ERROR!
Felesleges óbégatnod, úgy adod elő, mintha a vallásos nem lenne hívő. Ezek sokkal inkább szinonímák, mint sem ellentétes fogalmak.
A deista pont olyan, hogy hisz egy teremtőben, ami lehet akár Isten, de nem vallásos, mert a deista istenképben értelmetlen lenne.
Pont azt kérdeztem, hogy aki nem ért a témához, és még magyarul sem tud rendesen, az mienk ír?
És miért pontoz?
A deista NEM PONT EZT jelenti.
Aki pedig nem vallásos, de hisz, az hívő. Mit kell még ezen magyarázni?
NEM SZINONÍMÁK!
Minden vallásos hívő is, de nem minden hívő vallásos.
Tényleg ennyire silányul tudsz magyarul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!