A környezetem nem hívő, de úgy érzem szükségem van Istenre?
De jó, szuper. :) Kezdetnek olvass Bibliát, az Újszövetséggel kezd. Ha nincs otthon, ne aggódj, neten is elérhető, pl. itt:
De telefonra letölthető Biblia applikációk is vannak, én a YouVersion-ös appot szeretem nagyon, különféle bibliaolvasási tervek is vannak ott, különféle témákban, istenkeresőknek is, szóval tudsz válogatni. :)
És persze rárj el templomba, jobb helyeken vannak ifi csoportok, ahova esetleg eljárhatsz, mélyülhetsz a hitben.
Ha van valami kérdésed, itt, és privát üzenetben is nagyon szívesen válaszolok. :)
19/L
#2, inkább ott, ahova Isten őt vezeti. :)
Katolikus karizmatikus vagyok, de nem mindenkinek való ez a lelkiség. Bízzuk inkább a Szentlélekre, hol van a kérdező útja, még csak most ismerkedik a hittel. :)
Mindenek előtt készülj fel arra, hogy nem egy nyílegyenes útra lépsz rá, ahol egyszer megtalálod Istent és minden happy lesz. Sokkal inkább hasonlítanám egy hullámvasúthoz elképzelhetetlen magaslatokkal és minden hitedet megingató mélypontokkal - amk még súlyosabbak, ha Istent egy automataként képzeled el, ahova bedobod az imát és kiadja a csodát, mert ez nagyon nem így működik. Hogy ezeken túljuss, meg kell tanulnod kívülről látni magad, az életed, és észrevenni, hogy minden veszteség, minden gödör, minden akadály egy lehetőség, hogy fejlődj.
Ahogy előttem írták, fontos megismerni a Bibliát, de ne kövesd el azt a hibát, hogy szó szerint értelmezed, vagy vakon elhiszed valaki értelmezését. Érdekes lehet elolvasnod mostanában, és elővenni később ugyanazokat a részeket, hogy lásd, mennyire függ a hited mélységétől és természetétől az, miként értelmezed a sorokat. A hit lényege nem a szíbályokhoz való merev ragaszkodás, hanem a kapcsolat: egy valódi kapcsolat Istennel, akit az embereken keresztül ismerhetsz meg.
"A környezetem nem hívő"
Ugyanígy tértem meg barátok hatására, és nem bántam meg! Igaz én 25 évesen, de most is arra gondolok bárcsak előbb lett volna.
Nagyon nehéz lesz, ha nem támogat senki, és környezeted elutasító, mint az enyém. Családom mai napig nem érti mi történt, ismerőseimet igazából nem érdekli, de ha szóba hozom, akkor csak kigúnyolnak... Szóval nehéz lesz.
"nem tudom hogy kezdjem."
Keress fel egy, a lakóhelyedhez közeli keresztény közösséget\gyülekezetet, ahol vannak fiatalok is, és akik tartják benned a lelket, mert emlékszem a kezdeti fellángolás nekem is alábbhagyott. Ugyanis megtérni Istenhez nem egyről a kettőre megy, ez egy életen át tartó folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!