Van egy 17 éves fiú barátom, akivel akárhányszor elmegyünk egy út széli kereszt vagy templom mellett keresztet vet. Miért csinálja ezt?
Nem vallásos, a családja sem az, de ha keresztet lát vagy templomot akkor keresztet vet.
Mi értelme van ennek akkor, ha nem vallásoa?
Én azt szoktam mondani hogy távozz tőlem gonosz erő ><
Meg mikor olvasom némelyiken hogy az Úr közel, és pont ott vagyok, hát elég érdekes, hogy honnan tudják :o
nem szereti nem hisz benne de feli
perasze lehet megis elozo ketto is
karomkodasnek es a hitnek nincs koze egymashoz
szerinted nem gyonnak sokan karomkodas miatt?
Nincs benne semmi babonaság, ha az ember hívő lélekkel tesz ilyet. Azért vetünk keresztet útmenti keresztnél, mert ezzel Jézus kereszthalálára emlékezünk. Templom előtt meg azért, mert hitünk szerint ott bent az Eucharisztiában jelen van Krisztus valóságosan.
Viszont, ha amúgy nem hívő, akkor lehet egyfajta babonaság.
#6, neked muszáj minden egyes kérdéssel beböfögni valamit a katolikusokról, főleg úgy, hogy nem is vagy tisztában az adott dolog jelentésével?
A keresztvetés szokása az őskeresztény korba nyúlik vissza, és ezzel valljuk meg a hitünket a Szentháromságban, és Krisztus keresztáldozatában. Ez nem egy babona.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!