Ha Isten mindenható, miért nem teremtette tökéletesnek az embert?
"keresztény valláshoz köthető alapgondolatot" - de NEM AZ.
Mindegy.
nem ismerek semmit."csak el kell fogadni, és a Mennybe jutsz" - ilyen sehol sincs. ilyen van:
οὐδὲ ἐροῦσιν Ἰδοὺ ὧδε ἤ Ἐκεῖ ἰδοὺ γὰρ ἡ βασιλεία τοῦ θεοῦ ἐντὸς ὑμῶν ἐστίν. "Nem fogják azt mondani, íme itt van, vagy ott van, az Isten országa ugyanis bennetek van” (Lukács ev.)
tehát meg kell valósítani, realizálni kell a "mennyet" - nem jutsz sehova egyébként
De mondom: mindegy. Megyek aludni.
"És monda Jézusnak: Uram, emlékezzél meg én rólam, mikor eljősz a te országodban!
És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban."
Mondjuk ateistaként nem hiszem hogy az én tisztem felvilágosítani a kereszténységről, de nagyon is az a dolog lényege, hogy eljusson az ember Isten országába. Azt már felekezete válogatja hogy valaki ezt a Mennyországnak képzeli el, van aki szerint egy új Földet teremt Isten és majd ott feltámad mindenki, aki élt a megváltás lehetőségével.
De javaslom, ha időd engedi, beszélgess erről egy kereszténnyel, mert egyelőre úgy néz ki, azt sem tudod mi fán terem ez a vallás!
Ez a másik baj a vallásokkal: Vallásos vagy sem, az emberek többsége mintha csak ilyen rendszerekben tudna gondolkodni és értelmezni... de nem is az "ilyen" rendszerekkel van a baj, hanem a felszínes ismeretükkel.
Te sem azt értelmezted, amiről eddig írtam.
Amit írtál a világvallások rövid jellemzésként az jó példája a felszínességnek. Nem fogom még egyszer leírni a vallások az Istenkép és az Isten viszonyát.
Olvasd vissza korábbi hozzászólásaimat, azokban megtalálod a magyarázatát miért hol hibázik ez utóbbi érvelésed.
"Mármint egy igazságos istennek nem szabad ezt megbüntetnie."
Nem is büntet! Viszont ha eltávolodsz Istentől, akkor a sátánhoz kerülsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!