Jézus Isten vagy nem?
Sziasztok!
Róma Katolikus vagyok.
Én abban a tudatban vagyok hogy Jézus Isten Fia volt.
Én azt gondolom hogy Mindenható Isten volt "Benne" és Isten beszélt belőle személyesen!
Itt egy Ige mely szerintem (szerintem) Isten Jézusba helyezte a központi szerepet a világ teremtése előtt:
Ő tőle, Ő általa és Ő reá nézve vannak mindenek." Róm. 11,36
De:
János 10,30 "Én és az Atya egy vagyunk."
Tehát nagyobb nála?
János 14,28 „az Atya nagyobb nálam”
Ő benne és Istenben is:
Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek!
Tehát most mivan? "Csakis énáltalam"
János 14,6 "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."
Megint egy másik: Vagyis Ábrahám előtt volt TEHÁT JÉZUS Isten egyik "angyala" volt még Ábrahám előtt.
"Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok."
Mégegy alátámasztás:
Ám azt a napot vagy órát senki sem tudja, az ég angyalai sem, sőt még a Fiú sem, csak az Atya.
Jehovások megint az támasztják alá hogy Ádám bűne által Ő volt a Tökéletes ember aki rendbehozta A Bűnt.
Tehát az Örök kérdés: Mindenható Isten volt Jézus?
Válaszokat nagyon megköszönöm, vagy érvelést vagy bármit!
amit #1 ír, az alapja a kereszténységnek.
Aki ezt hiszi = keresztény. Aki követi Jézus Krisztust = az pedig jó keresztény.
Azokat az idézeteket, amelyeket írtál Kérdező - azokat nem szokták megérteni akik leprófétázzák, vagy csak embernek tartják a megtestesült Logoszt (muszlimok, JT-k, és egyéb mellékutak)
Ez egy út - ami arról tanít, az ember hogy lehet Istenné - mert potenciálisan adott számára- hogy aktualizálhatja a potencialitást.
Mert ha embernek született, benne van a világ világossága - a Logosz.
Ezért veszi fel a függőleges testhelyzetet, ezért érti és tanulja meg az emberi nyelvet és ezért tud szavakkal gondolkodni. Az állat ezeket nem tudja- mert az ember Isten gyermeke - vagyis a lehetősége megvan, hogy felnőjön Hozzá.
Jn14,6 "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."
A tanítás során végig TELJESEN EMBERKÉNT tud tanítani Krisztus- MERT emberekhez szól, személyesen, részvéttel, szeretettel.
Tehát nem azt mondja: figyeljetek már, én Isten vagyok - sőt ezt kéri is, ne hangoztassák, hiszen a állandóan az életére akarnak törni, azok akiknek az ördög az atyjuk.
Jn 8, 23 De ő megmagyarázta nekik: „Ti innen alulról valók vagytok, én meg felülről való vagyok, ti e világból vagytok, én nem e világból vagyok.
43-44 Miért nem értitek a beszédemet? Azért, mert nem vagytok képesek meghallani a szavamat. Az ördög az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság.
*
Amikor Krisztus "én"-t mond - gondolj az "én" -re
Az "én" világa ugyanis nem evilágból való, nem a természetből nő ki - ezt jelenti embernek lenni, ez ad lehetősége a transzcendens világgal kapcsolatban lenni, beszélni szavakkal, alkotni, verset, szimfóniát írni -hiszen a Teremtő gyermekei vagyunk.
Az egyházatyák pontosan fogalmaztak: "Isten emberré lett, hogy az ember Istenné lehessen" - ez a megváltás.
Olvasd el Boulad atya könyvét,a Teózist jobban megérted amit írtam, a világot, az embereket, önmagadat, a saját feladataid is.
Válaszokat köszönöm!
Tehát a Szentháromság a "Válasz" erre a dologra.
"Megint egy másik: Vagyis Ábrahám előtt volt TEHÁT JÉZUS Isten egyik "angyala" volt még Ábrahám előtt. "
Az a baj,hogy csak ilyen érvek szólnak amellett,hogy Jézus angyal volt. Tehát semmi,még a szó sem szerepel ott,csak kikövetkeztetünk valamit egyetlen mondatból,aminek köze sincs hozzá. Most őszintén ebből,hogy Jézus Ábrahám előtt létezett,hogy a csudába jutottál el odáig,hogy "TEHÁT" Ő Isten egyik angyala? Csak mert ha én ezt az egy mondatot elolvasom csak úgy otthon mindenféle magyarázat/tanítás nélkül,marhára nem erre fogok következtetni.
Igaz. Nem angyal volt.
Ábrahám előtt volt.
Isten mellett volt, Isten adott neki egy Örökké való hatalmat.
Én ebből arra következtettem hogy angyal volt.
Tehát nem :D
Három dolog:
1) Alapvetően az a koncepció hogy Isten egy ember alakjában jelenik meg, egy ember alakjában jelenti ki magát. (Ezt János evangéliumának első fejezetére alapozom, amit most nem másolok be ha nem baj, ha de ha szeretnél utánajárni hogy ki is Jézus, ezt a fejezet is el kell olvasni hozzá!)
2) "6 [Jézus] aki Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, 7 hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és emberként élt; 8 megalázta magát, és engedelmes volt mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig."
(Filippi 2)
3) [link]
Például azt hogy mikor jön el az a bizonyos óra, azt nem jelenti ki Isten Jézusban, azt csak az Atya tudja.
Abból hogy Jézus azt mondja hogy Ábrahám előtt van, pedig miért következik hogy angyal lenne és nem Isten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!