Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Isten vagy nem?

Jézus Isten vagy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Róma Katolikus vagyok.

Én abban a tudatban vagyok hogy Jézus Isten Fia volt.

Én azt gondolom hogy Mindenható Isten volt "Benne" és Isten beszélt belőle személyesen!

Itt egy Ige mely szerintem (szerintem) Isten Jézusba helyezte a központi szerepet a világ teremtése előtt:

Ő tőle, Ő általa és Ő reá nézve vannak mindenek." Róm. 11,36

De:

János 10,30 "Én és az Atya egy vagyunk."

Tehát nagyobb nála?

János 14,28 „az Atya nagyobb nálam”

Ő benne és Istenben is:

Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek!

Tehát most mivan? "Csakis énáltalam"

János 14,6 "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."

Megint egy másik: Vagyis Ábrahám előtt volt TEHÁT JÉZUS Isten egyik "angyala" volt még Ábrahám előtt.

"Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok."

Mégegy alátámasztás:

Ám azt a napot vagy órát senki sem tudja, az ég angyalai sem, sőt még a Fiú sem, csak az Atya.

Jehovások megint az támasztják alá hogy Ádám bűne által Ő volt a Tökéletes ember aki rendbehozta A Bűnt.

[link]

Tehát az Örök kérdés: Mindenható Isten volt Jézus?

Válaszokat nagyon megköszönöm, vagy érvelést vagy bármit!

#Isten #Jézus #atya #ige #mindenható #Isten Fia #Jézus Egyenlő Istennel
2018. márc. 17. 08:25
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

20# Ezen mi a pletyka? :D Csak miattad utána néztem személyes a bibliában a legeslegelső ellentmondásnak ami listán van. (Ott csak 101 van felsorolva, de nem fogok minden után nézni, szerinten ti rá sem néztetek a linkre.)

[link]

"Who incited David to count the fighting men of Israel?

God did (2 Samuel 24: 1)

Satan did (I Chronicles 2 1:1)"

"Again the anger of the Lord burned against Israel, and he incited David against them, saying, “Go and take a census of Israel and Judah.”

( [link] )

"Satan rose up against Israel and incited David to take a census of Israel. 2So David said to Joab and the commanders of the troops, “Go and count the Israelites from Beersheba to Dan. Then report back to me so that I may know how many there are.”"

( [link] )

Akkor most már hírtelen nem pletyka, hogy saját magam kikerestem a bibliából? Le van írva, hogy pontosan hol találhatóak :D

Szerintem semelyikőtök sem nyitotta meg a linket vagy ha igen, eltántorított titeket, hogy angolul van.

Így is elég időt pazaroltam rátok...

2018. ápr. 8. 17:28
 22/27 anonim ***** válasza:

Nem értem akkor mért vagy itt? De hamár itt vagy, akkor beszélgessünk picit ezekről az ellentmondásokról. Egyébként meg, nem azt panaszoltam, hogy angol szerintem, ha picit vissza olvasol, akkor meglátod, hogy nem ez volt a probléma, hanem az, hogy belinkelt oldalról akarsz érveket hozni, mikor én a saját szavadat kértem. :D 2, Nézzük akkor meg ezt 2 helytelen és ellentmondó bibliai verset, amit ide be másoltál, rendben? :)

Én ezeket magyarul írom le, ha nem bántódsz meg.

A kérdésed az, hogy ki indította fel Dávidot, Sámuelben Isten és az ördög pedig a Krónikákban.

Tehát, az 1. 2Sámuel 24:1: "Újból haragra gerjedt az Úr Izrael ellen, fölindította ellenük Dávidot, és azt mondta neki: Menj, számláld meg Izraelt és Júdát."

Hogy ha tovább olvasod a verset láthatod, hogy ez egy büntetés volt azért amit Dávid tett az Úr ellen. Dávid vétkezett az Úr ellen.

(I Chronicles 2 1:1)"

Ezt meg egyszerüen nem találom. Tehát, 1Krónikák 2 1:1-ből nem tudok ki silabizálni semmit sem. :D 1Krónikák 1:1-ben Ádám Sét és Énok van írva, Ádám leszármazotjai Izsákig. 1 Krónikák 2:1-ben Izrael fiai vannak feltüntetve 1 Krónikák 2:11-ben pedig még mindig. 2Krónikák 1:1-ben az van leírva, hogy Salamonnak Isten védelme alatt hatalama nagy volt. 2Krónikák 2:1-ben Salamon templomot épít, illetve arra készül. Tehát nem igazán tudom, hogy mire is gondoltál, de szerintem te magad sem. :)

2018. ápr. 8. 19:26
 23/27 anonim ***** válasza:

Jaaaa értem már, 1Krónikák 21:1-ben. Jó, így már világos, akkor nézzük meg így utólag azt is: Vélni kezdem a problémát, de nem tudom hogy ebbe bele menjek-e. Érdemes-e olyas valakivel erről beszélgetni, vagy vitázni, aki igazán nem akarja érteni és nem is nagyon akarja ezt hallani vagy leírva látni. Igaz, sok mindent ami a Biblia ellen van azt látni szeretné! Így úgy gondolom elég ha csak érintem a dolgokat, neked már az is elég lesz, majd elmondom az evangéliumot és mint te is mondtad: "így is túl sok időt pazaroltam rátok!" Tehát, összegezve a két verset: 2Sámuelben láthatjuk, hogy valamiért az Isten feldúlt lett, és 1Krónikák 21:1-ben ezt láthatjuk, illetve ennek mértjét.

És az evangélium: Isten annyira szerette a világot, hogy Fiát adta érte. Isten maga halt meg érted a kereszten aznap. Kifizetett érted mindent, el mosta a Bűneidet hogy örök életed lehessen az Istennel. Te rád vár és ajándékot akar neked adni, amihez csak az kell, hogy elfogadd, hogy Ő a te Istened és szeret téged. Te döntesz és nem Ő helyetted. További szép napot/estét!

2018. ápr. 8. 19:39
 24/27 anonim ***** válasza:
Amúgy meg: DE még mindig ugyan olyan pletyka, mivel még mindig nem a te szavad. :D
2018. ápr. 8. 19:45
 25/27 anonim válasza:
Miért nem kérdezed meg az Atyát magát? Én érzem valahogy, ahogy az Atyát megkérdeztem és mintha egész jól tudnám, bár nem szeretném elhamarkodottan jóra ítélni a tudásom. Keresd Őt őszintén és bátran.
2018. ápr. 24. 22:49
 26/27 anonim válasza:
60%
Jézus az maga Isten
2018. ápr. 26. 14:05
 27/27 anonim válasza:
60%
Isten.
2018. ápr. 28. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!