Kedves Tanúk: "Yah" (#H3050) isten, "Hovah" (#H1942) jelentése katasztrófa, romlás, gyalázat, gonoszság! Miért szeretitek ezt a "nevet" Yah-Hovah-t oly sokszor kiejteni naponta?
"A héberben lebontva, Jehova (Yah-Hovah) igazi meghatározása kiderül. "Yah" (# H3050) jelentése "isten". "Hovah" (# H1942) fordítása "lelkesen kívánatos, leesés, vágy, tönkreteszés, szerencsétlenség, gonoszság, kegyetlenség, hiábavalóság, bosszúság, perverz, nagyon gonoszság".
Azt is mondják, hogy Jehovah szinonimája a Baál-nak:
Hóseás 2.15
!!! És azon a napon, ezt mondja az Úr, így fogsz engem hívni: Én férjem, és nem hívsz engem többé így: Baálom. !!!
Állítólag Én Vagyok, I Am (angol) = AHAYAH. És akkor olyat olvastam, hogy az igazi név-rövidítése nem JhVH, hanem AHVH...
Kérelm, aki jobban tudja, írja ide válaszát, legyünk tájékozottabbak.
Jézus esetében is, írja az egyik lap:
Yashiva az Ő neve (Jézus), Megváltó, és nem Yeshua.
A görögben a Soter jelenti a "Negváltót", és nem Jézus-név, vagy Yeshua.
"The same principle is used for our savior YASHIYA. In Hebrew YASHIYA means SAVIOUR, Jesus/Yeshua does not mean Savior. JESUS is derived from Greek and the word SOTER in Greek means SAVIOUR not JESUS/YESHUA.
YASHA or YASHI means “SAVIOUR” in Hebrew, now YA means “my” which is added at the end of YASHA or YASHI = YASHIYA = GOD MY SAVIOUR."
A Tanúk már babonából is nagyon sokszor kiejtik ezt a nevet, hogy J..va, mikor veled beszélgetnek és győzködnek téged a Bibliából, mert "tanúk" akarnak lenni e névnek, mely tartalmazza (ha tényleg igaz a fenti idézetek a honlapokról) az "isten" szót, meg a romlás, gyalázat, gonoszság, katasztrófa, pervez szavak bármelyikét...
itt Péter szépen kifejti: #11-ben
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Az ember szemszögéből minden nála nagyobb hatalommal rendelkező lény isten.
Baál, mint isten a wikipédia szerint:
"Baál (Ba`al, héber: בעל) az ókori kánaáni kultúrkör vihar-, eső- és termékenységistene, jelentése 'úr, uralkodó, férj'.[1] Az Amarna-levelekben valamint az ugariti irodalomban Addu/Haddu viharistennel azonos. Dagan isten valamint Él isten (a kánaáni panteon feje) fiaként is megjelenik nyugati sémi népeknél.[2] Neve valószínűleg az akkád baʾlişapûna nevű hegyből (Hazzi-hegy) ered, a későbbiekben is ezt a hegyormot Baál hegyeként tisztelték."
Ez a bolg szerint: [link]
Ő volt aki Jézus előtt feltámadt. Ez mitológia de érmes elolvasni.
Más megközelítésből:
"Baal-Berít A név jelentése: »a szövetség ura«.
Istenség, amelyet a kánaánita Sikemben imádtak. Gedeon halála után az izráeliták is Baal-Berítet tették meg istenüknek (Bír 8,33; 9,4)."
Forrás: [link]
Egy másik értelmezésben pedig egy démonról van szó szintén a wikipédia szerint. (Baál démon) kulcsszavakkal rá tudtok keresni.
Nekem annyira zavaros ez az egész, hogy nem folyok bele.
mert a SZEKTA központ irányítás befolyás alatt állnak!
saját gondolkozásra és tettekre képtelen a többség.
és kötelező muszály mindíg kimondaniuk a vállalkozásuk nevét ahol csak lehet.
Őrtorony jehova WATCH TOWER BIBLE AND TRACT SOCIET vállalkozás
kb 2 évtizede NEM egy szeretet központot mutat
hanem
fegyveres, háborús dolgok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!