Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az "Ó szövetség" és az "Új...

Az "Ó szövetség" és az "Új szövetség" összeillenek? Egymást jól "kiegészítik"?

Figyelt kérdés
Szerintem e két "vallás", hitvilág össze nem illenek, és nemtudni kik akarhatták a kezdetek kezdetén, hogy az utóbbi ("újszövetség") a héber vallás "folytatása"!?

2018. júl. 14. 08:18
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Vegulis..

A muszlimoknak nagyon jol meg a kavicsdobalas. Ovis kortol tanitjak nehanyan a gyerekeiknek.

"Akkor azért választott népet magának az Ószövetség Istene, hogy a maradékuk (júdabeliek) "kéznél legyenek", ha megérkezik a Messiás, és legyen kik keresztfára küldjék?!"

Nagyjabol igen. Kulonben (teged idezlek) a Mindenhato aki oly csodalatos hogy lehetne olyan buta hogy a foldre kuld valakit akit aztan megfeszitenek, es ez rossz dolog (nyilvan a te megkozelutesedbol ami ezt negatov dologkent jeloli meg, kár volt Jezusert... innen vagy muszlim mivel egy kereszteny nem mondhatja h a zsidok miatt nem fejezte be amit elkezdett, mivel tokeletesen befejezte. Nyilvan zsido nem vagy... marad a muszlim). De ha nem muszlim vagy habem kereszteny akkor magyarazd el h Isten buta-e hogy megoltek Jezust (hisz aki oly csodalatos ezt tudhatta volna), vagy van neki esze es a terv resze volt?

Nem beszelve arrol hogy Jezus zsido volt. Es ezt a vatikan sem kerdojelezi meg.

2018. aug. 22. 19:34
 32/37 anonim ***** válasza:

Csak miattad feljöttem gépre, hogy normálisabban összeszedjem a dolgokat.

"Vegulis..

A muszlimoknak nagyon jol meg a kavicsdobalas. Ovis kortol tanitjak nehanyan a gyerekeiknek.

"Akkor azért választott népet magának az Ószövetség Istene, hogy a maradékuk (júdabeliek) "kéznél legyenek", ha megérkezik a Messiás, és legyen kik keresztfára küldjék?!"

Arra próbáltam utalni a fentebbi válaszomban, hogy tételezzük fel, hogy keresztény vagy (hiszen "én mindenbe muszlimot látok" - mondtad-, nyilván pofádról süljön le a kép, ha ezek után muszlim vagy, mert ha igen, akkor inkább hajoltál volna meg a szőnyegeden mert kitaláltam, nyilván akkor teljesen jogtalanul ócsároltál engem, mert "muszlimot" (téged) láttam a muszlimba...)

Szóval keresztény szemmel: Isten a csodálatos blablabla, igen egész pontosan úgy küldte Jézust ide, ahogyan mondod. Máshogy hogy is lehetne? Hiszen Isten csodálatos tökéletes és végképp nem ostoba. Ha az általam idézett fentebbi részt komolyan gondolod keresztényként, akkor istenkáromló vagy, mert feltételezed a tökéletlenségét. De értelemszerűen muszlim vagy, neked Jézus nem a messiás, nyilván túl nagy baromság lett volna, amit írtál, ha keresztény lennél, így ezt a koncepciót vessük már el.

Onnan tudom, hogy muszlim vagy, mert máshogy működik az agyad. Érted? Egyszerűen hitéleti szemszögből teljesen máshogy gondolkodsz mint egy keresztény. Nem lehet veled úgy kommunikálni mint egy kereszténnyel, mert az iszlám máshogy működik. Ennyi.

A törvényeket megtartották a Messiás érkezéséig. Persze h eddig teljesítettük, a Tóra létezik, bárki olvashatja, és betarthatja a törvényeket. Problem? Ezt hívják funkcionalitásnak, lehet ti nem ismeritek ezt a fogalmat. A lényege, hogy valami működik, és haszna is van.

Nem emlékszem, hogy Isten valaha is meg akarta SEMMISÍTENI a népét...:( ha jól emlékszem, ígéretet tett az ellenkezőjére, újabb istenkáromlás.

"MINDENT ÖSSZEVETVE is: hogy gondoljuk, hogy a Teremtő, Aki oly csodálatosan megalkotta a világot körülöttünk élővel és élettelennel, évszázadokon keresztül vesződik egy népcsoporttal (ízad, verejtékezik), hogy benne higyjenek, neki szót fogadjanak, és a végén csak fel kell adnia, mert semmire sem ment az Általa választott néppel?

És "nem tanulva" az első esetből (ószövetség), megint neki szalad egy új forgatókönyvvel úgyanazok nép maradéka közepette egy Jézus-újszövetséggel? AMI az ELSŐNEK "folytatása" "

Nos ez az egész VAGY ateistától jött, ironizálva, vagy muszlimtól, vagy valakitől aki tök másban hisz...

Nagy az elvi tudásod, de sem a kereszténységet, sem a zsidó vallást nem érted. Művelt ember vagy, de jelentést nem raktál a tudásod mögé. Nem tudom, hogy kikupáltak e párszáz vagy pártíz idézettel arra, hogy ócsárold az Ó- és Újtestamentumot, vagy magadat képezted-e, de nem vagyok már abban sem feltétlenül biztos, hogy olyan művelt lennél. Nem fogok a Koránról írni, mert nem értek hozzá.

Te se írj már olyanról, aminek a logikáját nem érted, összességében előbb tegyetek rendet otthon közel-keleten a vallásotok terén aztán majd beszélhetünk arról, hogy itt is terjesszétek az igét-miután feltakarítottátok a sz rt ott

2018. aug. 22. 19:49
 33/37 anonim ***** válasza:
Az persze kicsit se zavarjon, hogy a muszlimok tagadják azt, hogy Jézust valaha is megfeszítették volna és nem hisznek messiásokba. De sebaj, további kellemes gyűlölködést és uszítást, ha ti ettől érzitek magatokat boldognak...
2018. aug. 22. 22:02
 34/37 anonim ***** válasza:

Es azt hol irtam, hogy hisznek? Egy szpval sem emlitettem egy hittételt sem a Koranbol eppen azert kert mimt ahogy irtam, nem ismerem. Tudod, en nem veszelek olyanrol, amit nem ertek, az a kozel-keleten szokott menni. Listaba lehetne szedni a muszlim diktaturakbol erkezo hallgatok baromsagait, amiket ossze tudnak hordani a judaizmusrol ES a kereszrenysegrol, de nyilvan, sosem fogom felfogni a sterilezett es cenzurazott hasrautesszeruem atirt tortejeteket amik a Koranban vannak, sem azt a gondolkozasmodot.

Nem ertem, miert a zsidok gyulolkodnek mindig. Meg mindig tobb joga van az araboknak Izraepben mint a tobbi husz orszagukban (ugyebar az iszlam nagyon jol megfer a demokraciaval).

Minden esetre orulok, hogy kiugrott a muszlim a bokorbol.

2018. aug. 23. 07:17
 35/37 anonim ***** válasza:

Nem csak a keresztény vallás, hanem más vallásoknak is ez az egyik lényege, hogy rövid idő alatt nem, és soha nem is fogsz mindent megérteni, hanem egész életeden át keresed az igazságot. Apránként tudsz meg egyre többet. Mert akkor értheted meg a lényeget, ha cselekszed is a parancsolatokat, nem csak olvasod. Ehhez alázatra van szükség.

Te most azt hiszed, hogy teljesen egybevágónak kellene lennie az Ó és Újszövetségnek, különben ütik egymást. Pedig az igazság ebből a szempontból nem fekete vagy fehér.

2018. aug. 23. 08:48
 36/37 anonim ***** válasza:

#35 ez nagyon szép, de nem az a kérdés, hogy feketén-fehéren ütik e egymást.

Az a kérdés, hogy összeillenek-e. Az, hogy a felszínen vannak egyező átfedések, hasonlóságok nem jelent szerves kapcsolódást.

Én pl ahogy egyre jobban elmélyedek a szent tanításokban, egyre inkább meg vagyok győződve róla, hogy a felszíni ellentmondások mély gyökerekből, az egyes népek hagyományából, jellegzetes vallásosságából, világképéből táplálkoznak.

És sajnos sok esetben ez utóbbiak erősebbek Isten eredeti tanításánál.

2018. aug. 23. 17:01
 37/37 anonim ***** válasza:

Általában a büntető Istent szokták szembeállítani a kegyelmes Jézussal.

Azt kell látni, hogy az Ószövetségben sem volt Isten kegyetlen. Minden büntetés előtt nyomatékosan felszólította a bűnben tévelygőket, és a csapás előtt adott időt hogy megtérjenek. Az Újszövetségben pedig Jézus nem akart minél több embert meggyógyítani, vagy a törvény előtti büntetésből kimenteni. Igyekezett minél több emberhez eljuttatni az evangéliumot. Akit elé hoztak vagy aki megkérte, azon segített, de kéretlenül senki után nem szaladt. A megátalkodott embereket nem oldozta fel bűneik alól.

2018. aug. 24. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!