Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténység Jézus a...

A kereszténység Jézus a kereszten imádata, Máira imádata miért nem bálványimádás?

Figyelt kérdés

Az idea ami fontos nem az anyag, ezt tanította.

De mégis bálványként imádják a keresztények.

2018. júl. 10. 22:31
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
81%

Máriához vagy a szentekhez nem ugy beszélek, mint magasabb entitásokhoz. Mária és a szentek éppúgy emberek, mint mi, csak már üdvözültek. Úgy tartjuk, hogy ők éppúgy az egyház részei, mint mi vagyunk, tehát miért ne kérhetnénk az imáikat úgy, ahogy itt a földi életben egymást is megkérjük erre. És itt ismét hangsúlyoznom kell, hogy nem a szentektől várjuk a csodát, hanem azt kérjük, hogy vigyék imáinkat Isten elé, imádkozzanak értünk.

Feleslegesnek tartom itt a nyelveszkedést, különben is össze-vissza beszélsz, először azt mondod, imádni és imádkozni nem ugyanaz, régen a kérlel volt az imádni, aztán meg azt, ha valakihez imádkozol, az imádat. Jó, akkor mondjuk, hogy Máriához imádkozom. Szokták igy is mondani, de én pont azért nem szeretem így mondani, mert azt hiszik, akkor imádom Máriát. Pedig egyáltalán nem.

2018. júl. 11. 15:21
 22/36 anonim ***** válasza:
85%

Hogy ne kelljen naponta többször elmagyarázni:

[link]

2018. júl. 11. 16:10
 23/36 A nép hiteője ***** válasza:
8%

Ha Mária es a szentek eppugy emberek mint mi akkor kiert tudnanak egyszerre tobb ezer imat meghallgatni nem fer a fejembe. xd

Megis magasabb entitaskent neztek ra ugy, hogy a Biblia szerint hincs mas nev Jezusen kivul akit segitsegul hivhatnank az eg alatt.

2018. júl. 11. 18:37
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ha Mária es a szentek eppugy emberek mint mi akkor kiert tudnanak egyszerre tobb ezer imat meghallgatni nem fer a fejembe."

Mert már üdvözültek,es a mennyből hallják az imáinkat.

"Megis magasabb entitaskent neztek ra ugy, hogy a Biblia szerint hincs mas nev Jezusen kivul akit segitsegul hivhatnank az eg alatt."

Szóval, ha megkerlek téged, hogy imádkozz értem, akkor én egy bálványimádó vagyok, mert mért nem Jézus Nevét hívtam segítségül, miért fordultam hozzád?

Mi is Jézust hívjuk segítségül, de megkérhetjük a szenteket az imádságra, és ők is Jézust hívják segítségül.

2018. júl. 11. 18:50
 25/36 anonim ***** válasza:
8%

Az ilyen önvádaskodások nagyon hasonlítanak ahhoz az emberhez, aki az ágon ül, és maga alatt vágja a fát.

Mária és a szentek nem lehetnek üdvözült emberek, mert istenként tekintetek rá. Hiszen ember nem képes milliónyi imát meghallgatni. Nem képesen közbenjárásra. Tehát hazugsággal palástoljátok a hülyeséget.

2018. júl. 11. 19:36
 26/36 anonim ***** válasza:
88%

"Mária és a szentek nem lehetnek üdvözült emberek, mert istenként tekintetek rá."

Most csak én nem értem, hogy ebben a mondatban a két mondatrész között hol van az összefüggés? Egyrészt, még mindig nem tekintünk istenként rájuk, másrészt ha istenként is tekintenénk rájuk, attól még lehetnek üdvözült lelkek, harmadrészt te most kajak azt állítod, hogy Mária nincs a mennyben?😲

"Hiszen ember nem képes milliónyi imát meghallgatni. Nem képesen közbenjárásra. Tehát hazugsággal palástoljátok a hülyeséget."

Biztos voltál már a mennyben, hogy tudod, hogy ott sem képesek milliónyi imát meghallgatni. Közbenjárásra meg te is képes vagy, amikor imáidban hordozol valakit.

2018. júl. 11. 19:55
 27/36 anonim ***** válasza:
88%

"Ha Mária es a szentek eppugy emberek mint mi akkor kiert tudnanak egyszerre tobb ezer imat meghallgatni nem fer a fejembe."

Javaslom olvasgasd a Szentírást, hogy mit mond az üdvözültekről, utána lehet megérted.

"Nem képesen közbenjárásra. Tehát hazugsággal palástoljátok a hülyeséget."

Mondod te. De mi azért keresztények inkább hiszünk a Szentírásnak, miszerint az ember nagyon is kélpes közbenjárásra.

Például rögtön ott van, hogy egy a közbenjáról az Atya és az emberek között, mégpedig az "ember Krisztus". Érdekes. De még érdekesebb, hogy az apostolok majdnem minden levélben kérték a hívek közbenjárását, hogy imádkozzanak értük. Isten szerint lehet (mint kiderült), szerinted nem. Utóbbi nem túl releváns.

2018. júl. 11. 20:24
 28/36 anonim ***** válasza:
16%

Hát, az apostolok elég sok mindenben tévedtek, miért is lett volna ez később is másképp...

Jézus szava, kontra páli levelek. Elég átnyálazott téma. Nem véletlenek a keresztes háborúk és az ezernyi felekezet.

Csak meg kell nézni, hogy a híveket milyen imádságra buzdítja Jézus. Semmiféle közbenjárásról szó sincs.

Elég érdekes istenkép, hogy az Istent jobban rá lehet venni, ha valakiért sokan imádkoznak, és nem csak egy ember, vagy az, akinek ez a valami fontos. Ha jó hangosan kiabálunk Istenhez és jó sokan, az eltéríti a szándékától. Istenem...

2018. júl. 11. 20:58
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

"Mária és a szentek nem lehetnek üdvözült emberek, mert istenként tekintetek rá. Hiszen ember nem képes milliónyi imát meghallgatni."

Már miért ne lennének képesek? Az üdvösség állapotában már nincsen tér és idő. Az üdvözült lelkek nincsenek térhez és időhöz kötve, hogy egy nap csak 100 ima "fér bele".

És ami még fontos: a szeretetkapcsolat a zarándok Egyház (azaz mi) és a Megdicsőült Egyház azaz a szentek közössége között nem szakad meg. Szent Pál untig ismételt szavai, hogy a szeretet nem szűnik meg soha, erre is érvényes. A szeretet nem szűnik meg a halállal.

2018. júl. 11. 21:09
 30/36 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs idő, akkor jelen vannak a jövőben jelenben múltban egyazon időben. A jelen lévő jövő viszont megváltozhatatlan, mert jelenleg be van következve a jövő.
2018. júl. 11. 21:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!