Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan felekezet, ahol nem...

Van olyan felekezet, ahol nem üdvözülhet az ember?

Figyelt kérdés

Gyakran olvasom, hogy "így" az egyik felekezet, "úgy" a másik felekezet. De talán mindez lényegtelen addig, amíg arra a kérdésre nem tudjuk a választ, hogy:

"Van olyan felekezet, ahol nem üdvözülhet az ember?"

Keresztény szemszögből írtam ki a kérdést, így ilyen értelemben várom a válaszokat is. Most a keresztény szót értsük a lehető legszélesebb értelemben.

2018. júl. 9. 23:13
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:
Ha megnyugtat, én nem jelentettem senkit sem. Egyébként a 3-as lehettél és a mostani 3-as volt a 4-es, így már akkor teljesen kerek a korábbi hozzászólásom és kiderült mi történt.
2018. júl. 12. 07:30
 22/24 anonim ***** válasza:
0%
Péter szombat imádata nagyon taszító. Pedig nem fogja megtartani. De ugyanaz, mint a jehovista név és katolikus mária vagy bálvány imádat, amit ők szeretnek leszólni még istentisztelet címszó alatt is. Ezt többen hallottuk, átéltük, tehát kár tagadni.
2018. júl. 12. 19:31
 23/24 anonim ***** válasza:

"katolikus mária vagy bálvány imádat, amit ők szeretnek leszólni még istentisztelet címszó alatt is"

Köszönjük, hogy a Katolikus Egyház és az összes keleti ortodox egyházak Mária-tiszteletét (még mindig nem imádjuk, de látom az értelmes olvasás nem megy) egy kalap alá veszed a szombatista és a jehovista pár száz éves kisegyházak "teológiai újításaival".

Egyúttal megjegyzem, hogy azért is téves ez a gondolatmeneted, mert a Katolikus Egyház nem tanítja, hogy pl. a Mária-tisztelet feltétele lenne az üdvösségnek. Mint írtam, Isten minden embert üdvözíteni akar és megtalálja ennek a módját. Ha te nem foglalkozol különösebben a Szűzanya szerepével az üdvösségtörténetben, akkor ez a te dolgod, nem kötelező. Persze, a mocskolódás nem hiszem, hogy közelebb vinne Krisztushoz. :))

2018. júl. 13. 09:55
 24/24 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Szerintem pedig az nagyon taszító, ha valaki más hitvallását, meggyőződését kiforgatja, hamis vádakkal illeti és csúfolja. Jehova tanúi nem "jehovisták" és én nem vagyok szombat imádó. A szombat egy lehetőség és nem üdvösségkérdés, ezt már számtalanszor leírtam, és az, hogy te mit hallottál és mit éltél át teljesen irreleváns ebből a szempontból. Én nem tagadom, hanem egyenesen visszautasítom ezt a vádat, és felszólítalak arra, hogy gondolkodj el a viselkedéseden és tedd meg a megfelelő lépéseket.

Üdv. Péter

2018. júl. 13. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!