Ateisták! Érdekelne engem hogy mennyire fogadjátok el a horoszkópot pl, vagy a jóslást, vagy olyan tanokat mint a lélekvándorlás?
Miért kell privát? Reflektálj csak itt nyugodtan :).
Horoszkóp: badarság. De néha lehet vicces :D.
Jóslás: ha éppen nem tökéletesen kitaláció, akkor "cold reading".
Lélekvándorlás: a fene se tudja. Én nem érzem semmi hatását. Mások? Nos, az elmegyógyintézetek súlyosabb betegei ennél durvábbakról is beszámolnak. :D
Nem fogadom el, sem a horoszkópot, sem a jóslást, sem a kézrátétellel gyógyítást, sem a jövendőmondást. Az embereknek nincsenek X-Men képességeik, mindenki két lábbal áll a földön, még azok is, akik gondolatban a felhők közt lebegnek. Akik ebből keresik a kenyerükre valót, azok mind alattomos szélhámosok.
A lélekvándorlással kapcsolatban nincs határozott álláspontom. Akár, valamilyen formában, még igaz is lehet. Nem tudom, de igazából senki sem tudja. Abban viszont biztos vagyok, hogy halál után nem a nagy fekete semmi fog jönni. A tudat, avagy lélek, valamilyen formában tovább él a halál után. De ez egy olyan dolog, amit csak akkor tudsz meg biztosan, amikor már ott vagy... egyelőre én még nem szeretném tudni! :)
"Abban viszont biztos vagyok, hogy halál után nem"
Akkor te hívő vagy, itt meg az ateistákat kérdezték.
Az ateisták 90%-a nem hisz az ezotériában sem.
Viszont érdekes, hogy a hívők 90%-a hisz benne, holott a kereszténység ezt kifejezetten tiltja.
#8: "Akkor te hívő vagy, itt meg az ateistákat kérdezték."
Istenekben nem hiszek. Úgy gondolom, hogy ezt jelenti az ateista kifejezés: "Az ateizmus az isten, istenek vagy más természetfeletti lények létezésébe vetett hitet elutasító eszmei irányzatok csoportja. Nem egyetlen, homogén ideológia, hanem számos különböző eszmei irányzat összessége." - wiki
Az, hogy mi várhat a halál után, az nem tartozik a természetfeletti lények kategóriába. Az pedig, hogy valaki abban hisz, hogy a halál után fekete sötétség van, vagy mennyország, vagy reinkarnáció, vagy feltételez, akármilyen másik lehetőséget, az ugyanaz a kategória. Egyik sem bizonyított, így viszont bárkinek, bármi elképzelése van erről, az hit kérdése. És elképzelése, mindenkinek van, erről a dologról, minden ateistát is beleértve.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!