Történt már veletek hasonló meditálás közben?
Még nem. Mondjuk én nem is meditálok.
De anyukámnak volt hasonló élménye az apukájával, amikor súlyos beteg (rák) volt. Valami olyasmit mondott neki, hogy vele fog menni, de anyum nem akart, mert mondta, hogy még fel kell nevelnie engem.
És szerencsére meg is gyógyult.
"ezt megint szintén nehéz elmondani de éreztem a lelkemet"
Biztos, hogy érezhettél valamit, de az is biztos, hogy az nem a lelked volt, hiszen a buddhizmus tanítása szerint nincsen lélek. Fontos lenne tisztázni a meditációnak nem csak a technikáját, de az elméleti hátterét is.
Továbbá, különösen ha ilyen intenzíven, évek óta napi rendszerességgel meditálsz, akkor azt ajánlatos lenne valamilyen tapasztalt mester instrukciói alapján végezni. Ő abban is útba tud igazítani, hogy a fent leírthoz hasonló élményeket hogyan kell tudni kezelni.
Nem mondom hogy katasztrófa történt volna azzal, hogy sírtál egy jót és megkönnyebbültél, de ha a meditáció alkalmával érzelmi kitörések támadnak, akkor ott valami nagyon félresiklott. Tényleg keress magadnak egy mestert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!