Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia említ ilyen személyt?

A Biblia említ ilyen személyt?

Figyelt kérdés

Olyan személyre/teremtményre lennék kíváncsi aki érzett szerelmet a Sátán iránt

Lehet hülye kérdés, ezesetben bocsánat, csak kíváncsi vagyok

Meg mivel említi a könyv, hogy voltak olyan lények (pontosan nem tudom a nevüket) akiket Isten leküldött a Földre, majd ők beleszerettek a halandókba, házasodtak, majd utódott nemzettek és emiatt démonokká tette őket, és mivel Lucifer is egy démon innen jön a kérdés

Asszem így volt

És mégegyszer bocsánat, ha valamit félremondtam, nem jól tudtam, de nem ismerem a Bibliát, csak pár sort belőle

2018. júl. 4. 20:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Lucifer egy áruló angyal nem démon. Pont hogy ö teremtette a démonokat
2018. júl. 11. 21:31
 12/18 anonim ***** válasza:

Az ördög mióta képes a teremtésre? A Biblia szerint egyedül Isten teremt.

2018. júl. 11. 21:39
 13/18 anonim ***** válasza:

Na most már szépen vagyunk!!

Nem értem hogy a huszon egyedik században hogyan lehetnek az emberek enyire félre informálva,elvakítva hülyeséggel.

2018. júl. 11. 22:53
 14/18 anonim ***** válasza:
^Meg hogy ennyire nem tudnak helyesen írni...
2018. júl. 12. 00:11
 15/18 anonim ***** válasza:

Nem képes a 100% teremtésre de kísérletezik vele

Lásd a félig ember félig állat démonokat

2018. júl. 12. 17:33
 16/18 anonim ***** válasza:
De ezek nem olyan tökéletesek mint pl az ember oylan teremtésre nem képes
2018. júl. 12. 17:34
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem te sok horror filmet nézel.
2018. júl. 12. 19:47
 18/18 anonim ***** válasza:

Ilyet sajnos nem tudok (pedig engem is érdekelne... ^^ ).

Viszont Tóbit (Tóbiás) könyve említi Asmodeust, a kéj démonát, aki mindig megöli Sarah (a helyi Mary Sue) férjjelöltjeit, mielőtt azok elhálhatnák a nászéjszakát. Ezt egyesek Asmodeus közeledési szándékaként vagy féltékenységeként értelmezik. A fanfiction-ök özönében biztos találsz olyat, ahol Sarah viszonozza az érzéseit.

Bár félek, több lesz a slash Raphaellel.

(Egyébként még Enoch könyvéhez is vannak fanfictionök. Ez itt ránézésre olyasmi, amire te gondolsz, egy bukóban lévő angyal és egy emberlány románca:

[link] )

Egy másik történet, bár nem biblikus, témájában hasonló. Mihail Lermontov "A Démon" című elbeszélő költeménye, ahol egy démon küzd az érzéseivel, amik a táncoló Tamara megpillantásakor merülnek fel benne... de nem spoilerezek.

[link]

Amúgy meg tudom érteni, ha valaki érez valamit Lucifer iránt, az Elveszett paradicsom után is szántam szegényt, tiszta antihős.

Aztán a judeo-keresztény mitológiában ott van ugyebár Lilith, na ő biztos összejött volna Luciferrel. Legalábbis ezen a festményen nagyon szexuálisan tartja azt a kígyót:

[link]

2018. aug. 5. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!