A Biblia említ ilyen személyt?
Olyan személyre/teremtményre lennék kíváncsi aki érzett szerelmet a Sátán iránt
Lehet hülye kérdés, ezesetben bocsánat, csak kíváncsi vagyok
Meg mivel említi a könyv, hogy voltak olyan lények (pontosan nem tudom a nevüket) akiket Isten leküldött a Földre, majd ők beleszerettek a halandókba, házasodtak, majd utódott nemzettek és emiatt démonokká tette őket, és mivel Lucifer is egy démon innen jön a kérdés
Asszem így volt
És mégegyszer bocsánat, ha valamit félremondtam, nem jól tudtam, de nem ismerem a Bibliát, csak pár sort belőle
Az ördög mióta képes a teremtésre? A Biblia szerint egyedül Isten teremt.
Na most már szépen vagyunk!!
Nem értem hogy a huszon egyedik században hogyan lehetnek az emberek enyire félre informálva,elvakítva hülyeséggel.
Nem képes a 100% teremtésre de kísérletezik vele
Lásd a félig ember félig állat démonokat
Ilyet sajnos nem tudok (pedig engem is érdekelne... ^^ ).
Viszont Tóbit (Tóbiás) könyve említi Asmodeust, a kéj démonát, aki mindig megöli Sarah (a helyi Mary Sue) férjjelöltjeit, mielőtt azok elhálhatnák a nászéjszakát. Ezt egyesek Asmodeus közeledési szándékaként vagy féltékenységeként értelmezik. A fanfiction-ök özönében biztos találsz olyat, ahol Sarah viszonozza az érzéseit.
Bár félek, több lesz a slash Raphaellel.
(Egyébként még Enoch könyvéhez is vannak fanfictionök. Ez itt ránézésre olyasmi, amire te gondolsz, egy bukóban lévő angyal és egy emberlány románca:
[link] )
Egy másik történet, bár nem biblikus, témájában hasonló. Mihail Lermontov "A Démon" című elbeszélő költeménye, ahol egy démon küzd az érzéseivel, amik a táncoló Tamara megpillantásakor merülnek fel benne... de nem spoilerezek.
Amúgy meg tudom érteni, ha valaki érez valamit Lucifer iránt, az Elveszett paradicsom után is szántam szegényt, tiszta antihős.
Aztán a judeo-keresztény mitológiában ott van ugyebár Lilith, na ő biztos összejött volna Luciferrel. Legalábbis ezen a festményen nagyon szexuálisan tartja azt a kígyót:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!