Vannak olyanok akiknek szimpatikusak Jehova tanúi, de néhány dolgot nem tudnak elfogadni és ezért nem lesznek csatlakoznak hozzájuk?
"Hogy valaki ne tartozzon Isten népéhez, ennek nagyon komoly okának kell lennie, hogy Isten elfogadja. Azért van a hirdetés az egész világon, hogy mindeki halljon a megváltásról, akit csak el lehet érni."
Olvastad azt amit írtam 17/20 számú válaszban?
"évek-évtizedek óta nem kutatja a Bibliát és mégis szubjektív véleményt mond"
Amikor a jehovások kutatják a Bibliát, az nagyjából olyan lehet, mint ha én a kvantumfizika rejtelmeit kutatnám.
Tudod ha valamit kutatunk, ahhoz érteni is kell. Bár mondjuk a bibliakutatásnak a nyelvészet csak egy nagyon kicsi szelete, de te tudsz héberül, ógörögül, arám nyelveken? Ismered kellően az irodalmat, ókori történelmet, filozófiát? Vagy egyáltalán mit kutatsz? Esetleg szintén hozzád hasonló tudatlanok okoskodásait olvasgatod? Az még nem kutatás.
Amikor a jehovások kutatják a Bibliát, az nagyjából /NAGYJÁBÓL LAIKUS VAGY/olyan lehet, mint ha én a kvantumfizika rejtelmeit kutatnám.
Tudod ha valamit kutatunk, ahhoz érteni is kell /HONNAN VESZED AZ ELLENKEZŐJÉT?/. Bár mondjuk a bibliakutatásnak a nyelvészet csak egy nagyon kicsi szelete, de te tudsz héberül, ógörögül, arám nyelveken? /ARRA VANNAK A HÉBER ÉS GÖRÖG SZÓTÁRAK, LEXIKONOK, BIBLIAKUTATÓ SZOFTVEREK, KOMMENTÁROK/. Ismered kellően az irodalmat, ókori történelmet, filozófiát? /AKKOR KELLŐ AZ ISMERET, HA ELEGENDŐ. A BIBLIA NEM IRODALOM ÉS NEM FILOZÓFIA. A TÖRTÉNELMET IS BÁRKI KUTATHATJA/Vagy egyáltalán mit kutatsz? Esetleg szintén hozzád hasonló tudatlanok / HOZZÁD HASONLÓ TUDATLANOK – EZT MIVEL TÁMASZTOTTAD ALÁ, HA NEM A SAJÁT KÚTFŐDBŐL SZÁRMAZÓ OSTOBASÁGODDAL?! / okoskodásait olvasgatod? Az még nem kutatás. /EGY SZUBJEKTÍV VÉLEMÉNY VAGY KRITIKA ATTÓL ÉRTÉKTELEN, HOGY SZUBJEKTÍV, MINT A TIED IS!/
Nyilván nem olvastad a korábban írt linket, amely éppen a kutatás alapján történő különbségtételről szól!
Ha meg itt okoskodsz, magyarázd meg ezt a bibliai szöveget, annak jelentését, történelmi hátterét: „Annak okáért, atyámfiai, nem vagyunk a szolgáló fiai, hanem a szabadoséi” (Galata 4:31). Ha meg azt sem tudod miről van szó, akkor a szubjektív véleményeddel ne itten ékeskedjél, mert amihez nem értesz, abba ne kotnyeleskedjél bele!
Milyen végzettséged van?
Bár gondolom úgy se kapok rá majd választ...
"A TÖRTÉNELMET IS BÁRKI KUTATHATJA"
Nem, a történelmet a történészek, régészek kutatják. Minden kutatásnak van egy edogg módszertana, minden kutatáshoz kell megfelelő háttérismeret, aki ezekkel nincs teljesen tisztában, az nem kutat, csak laikusként kontárkodik.
"ARRA VANNAK A HÉBER ÉS GÖRÖG SZÓTÁRAK, LEXIKONOK, BIBLIAKUTATÓ SZOFTVEREK, KOMMENTÁROK"
Vannak szótárak, de ha nem ismered kellően a nyelvet, akkor legyen bármilyen jó szótár, nem tudod lefordítani az adott részeket. Ugye a nyelveknek van nyelvtana is, nem csak egy hatalmas szóhalmaz. Gyanítom, hogy azokat a "bibliakutató szoftvereket" is hozzád hasonló okoskodók írták.
"A BIBLIA NEM IRODALOM ÉS NEM FILOZÓFIA"
Minden írott mű irodalom, ekkora marhaságot, amit állítasz... Meg miért ne lenne benne filozófia? János és Pál apostolok művein gyönyörűen látszik.
" EZT MIVEL TÁMASZTOTTAD ALÁ, HA NEM A SAJÁT KÚTFŐDBŐL SZÁRMAZÓ OSTOBASÁGODDAL?!"
Azzal támasztom alá, hogy az elő "bibliakutatóitok" teljesen laikusok voltak, nem volt végzettségük sem. Még csak az ókori nyelveket sem ismerték, mint írtam. Meg is látszott munkáikon, melyen a hozzáértők csak jót röhögtek. A bibliafordításotok is egy vicc, tele hibákkal, melyre a valódi nyelvészek már sokszor felhívták a figyelmet.
Biblia kutatás Jehova tanúi részéről. Eddigi tapasztalataim alapján Jehova tanúi nem végeznek Biblia kutatást! A 16-os válaszban írja Péter hogy csak a saját irodalmukban hisznek. Ami vicces ha figyelembe vesszük ezt is "Persze idézik pl. a Britannica Encyklopédiát, de csak azokat a részeket, amik alátámasztják a nézeteiket."
Bennem felmerül a kérdés hogy az úgynevezett Biblia kutatás során, pontosan mit is kutatnak? Mert ha csak a saját irodalmukat fogadják el akkor az nem kutatás. Illetve akkor nincs mit kutatni, mert értelmetlen.
Fiktív elképzelésként nézzük meg a születésnap esetét. Mondjuk egy Jehova tanúja "kutatásai" során még is csak arra az állás pontra jut hogy maga a szülinap nem Biblia ellenes. Vajon beszámolhat-e egyháza többi tagjának a kutatásai eredményéről és próbálhatná-e meggyőzni őket az eredmények pontosságáról? A 4. válaszban itt a kérdésem alatt ez olvasható "kiközösítés gyakorlata" nem kell sokat keresgélni hogy az ember rátaláljon az ezzel kapcsolatos információkra. Apropó, az hogy utánanéz valaki ennek azt lehet kutatásnak nevezni?
"/ARRA VANNAK A HÉBER ÉS GÖRÖG SZÓTÁRAK, LEXIKONOK, BIBLIAKUTATÓ SZOFTVEREK, KOMMENTÁROK/"
Olyan kommentárok amelyeket más egyházak adtak ki? De ugyan ez vonatkozik a lexikonokra és a számítógépes szoftverekre is.
Nem csak Péter de mások is írták már hogy Jehova tanúinál csak is a saját irodalmuk a mérv adó. A többit csak addig a pontig fogadják el amíg a saját dogmáikat támasztják alá.
Itt most az egyik konkrét tanítás gondolok amely 1914-re épül. Ezzel kapcsolatban még nem beszélgettem mélyebben Jehova tanúival, de olvasni való az akad bőven. Persze teljesen érthető hogy nem fogadják el a történelmi megállapításokat. Hiszen azzal eltűnne a saját "szegletkő" amire Jehova tanúinak szervezete épül. A fő tartógerenda!
Javíts ki ha tévedek, de jól látom hogy ez az alapja az egész tanításnak Jehova tanúinál?
"Javíts ki ha tévedek, "
Miért kellene, hogy kijavítsalak? Jó neked úgy ahogy van, majd aszerint kapod az ítéletet, amit képviselsz!
/Egyébként meg pl. Balázs Károly USZ-i görög szómutató szótárát, vagy Nestle-Aland Usz-i görög konkordanciáját, vagy könyvesboltokban, interneten megvásárolható, letölthető bibliai szoftvereket, egyéb, DR. Haag katolikus lexikonát, Protestáns teológiai szótárt, Nevek és fogalmak szótárt, stb, idézhetném számtalanul, nem Jt adták ki, ezek bárki számára hozzáférhetőek, és a kutatások alapjait, eszközeit vagy segítőit jelenthetik, nem csak azt, amit Jt kiadtak. Bár ott is vannak hasznos dolgok, Királyság sorközi fordítás görög-angol, meg sok egyéb.
Amint látom, nektek fekszik a Jt megkritizálása, csakhogy ahhoz igen kis kalibert képviseltek, hogy azt érdemben megtegyétek. Füttycsücsörítőkkel nem szoktam és nincs szándékomban komolytalan értekezést folytatni, komolyra meg nem vagytok sem felkészültek, sem érettek, sem jellemileg kiforrottak.
Az Isten fogja elbírálni a kotyogásotokat, mint már sok szószátyárnak megtette a történelem folyamán.
A Galata idézetre meg nem jött válasz, hogy mit jelent, nem véletlen, a nem tudásból nem jön ki értelem, csak szubjektív áskálódás.
S mivel világossá lett a sötétségetek, a további információátadást részemről berekesztettnek nyilvánítom.
Kedves 18-s!
Péter "sajnos" csak az igazságot írta az Őrtorony szervezetről, "sajnos" minden állítása igaz.
Sajnálom ha csak az utolsó 4 sor nem nyerte el a tetszésedet, a többiről nyilván tudod, hogy csak a valóságot tartalmazzák.
Jehovát biztosan nem érdeklik a számok, bár a Bibliában vannak számszerű tények is. A statisztikákból azonban sok mindent megtudhatunk, de igazad van, ezek nem fontosak. Sokkal fontosabbak amiket előtte írt.
"Miért kellene, hogy kijavítsalak?"
Mert lehet hogy tévedek és nem jól tudom!
"Jó neked úgy ahogy van, majd aszerint kapod az ítéletet, amit képviselsz!"
Ha ezt tényleg komolyan gondolnád akkor vagy nem is reagáltál volna semmit vagy pedig figyelmeztetnél érvekkel! De fenyegetőzöl! Az írástudók is fenyegetőztek!
"Bár ott is vannak hasznos dolgok, Királyság sorközi fordítás görög-angol, meg sok egyéb."
Igen egyetértek, vannak hasznos dolgok ott is.
"Amint látom, nektek fekszik a Jt megkritizálása, csakhogy ahhoz igen kis kalibert képviseltek, hogy azt érdemben megtegyétek."
Nem minden a mennyiség. És én személy szerint nem is akarok olyan nagy kaliber lenni. Elég nekem a kicsi is. Jehova tanúinak meg az fekszik hogy más egyházakat kritizáljanak. Hány kiadványt lehetne találni amiben kritizálnak?
Így nem nehéz "nagy" kalibernek lenni csak egy kicsit kell keresgélni vagy ahogyan te nevezed kutatni a saját irodalmatokban és már is megvan az ami kell. Hiszen ott van rengeteg helyen.
"Füttycsücsörítőkkel nem szoktam és nincs szándékomban komolytalan értekezést folytatni, komolyra meg nem vagytok sem felkészültek, sem érettek, sem jellemileg kiforrottak."
Nem szoktál? Majdnem jól csináltad csak néhány kommentnyi hibát vétettél. Nem szoktad de azért csak meg tetted el kellene ismerned hogy nem azt teszed amit írsz!
"Az Isten fogja elbírálni a kotyogásotokat, mint már sok szószátyárnak megtette a történelem folyamán."
Igen ez így van. De te is ott leszel közöttünk!
"A Galata idézetre meg nem jött válasz, hogy mit jelent, nem véletlen, a nem tudásból nem jön ki értelem, csak szubjektív áskálódás."
Amennyiben még is csak szóba állnál konkrétan velem úgy majd lesz válasz. Amennyiben aktuális még! Igaz hogy azt nem nekem írtad!
Sziasztok!
Én kérdeznék azért egyet, hátha kapok rá választ. Az Új világ fordításból idézek: "Miután Jézus ezeket mondta, elment, és elrejtőzött előlük. Hiába tett annyi jelt előttük, mégsem hittek benne, úgyhogy beteljesedett, amit Ézsaiás próféta mondott: „Jehova, ki hitt abban, amit tőlünk hallott? És kinek mutatta meg Jehova a hatalmát?” Ézsaiás azt is megmondta, hogy miért nem tudnak hinni: „Megvakította a szemüket, és megkeményítette a szívüket, hogy ne lássanak a szemükkel, ne értsenek a szívükkel, ne térjenek meg, és ne gyógyítsam meg őket.” Azért mondta ezeket Ézsaiás, mert látta az ő dicsőségét, és beszélt őróla. Mégis, még a zsidók vezetői közül is sokan hittek benne, de a farizeusok miatt nem ismerték el őt, nehogy kizárják őket a zsinagógából, mert jobban vágytak az emberek elismerésére, mint Istenére."
Itt ugye az Úr Jézus Krisztusról van szó végig, és azt olvassuk, hogy "azért mondta ezeket Ézsaiás, mert látta az ő dicsőségét, és beszélt őróla." A szöveg be is idézi: "Ézsaiás 6:1 Abban az évben, amikor Uzziás király meghalt, láttam Jehovát, amint egy fenséges és kiemelkedő trónon ült, és a ruhájának a szárnyai betöltötték a templomot.
Ézsaiás 6:8
Ezután hallottam, hogy Jehova ezt kérdezi: „Kit küldjek el, és ki megy el nekünk?” Akkor ezt mondtam: „Itt vagyok én! Küldj engem!”"
Kinek a dicsőségét látta Ézsaiás és kiről beszélt? :-)
Üdv. Péter
"S mivel világossá lett a sötétségetek, a további információátadást részemről berekesztettnek nyilvánítom."
További??? Egy kérdésre sem válaszoltál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!