Érdemes a Bibliának hinni?
Mivel keresztény kultúrába születtél.
Ha Indiában születél volna, most a buddhizmussal szemben éreznéd ugyanezt.
Ha szeretnéd hagyni, hogy az érzéseid sodorjanak valahova, akkor mi a probléma?
Ha nem szeretnéd, akkor pedig érdemes a tudományokat is tanulmányozni. Azok sok hasonló kérdésre is választ adnak.
Nem igazán értem, hogy pontosan milyen választ is szeretnél kapni. Ha így kérdezed, hogy érdemes-e hinni, akkor a hit lényegét nem érted. Kicsit olyan, mintha megerősítést vagy meggyőzést várnál, de ennek nem kívülről kellene jönnie. Olyan, mintha nagyon szeretnél hinni valamiben, csak nem jön magától.
Érdekes a kérdésed, csak nincs rá jó válasz. :(
Azért a Biblia jóval összetettebb Jézusnál...
Továbbá 6+1 nap alatt teremtett Világmindenség, mindent beborító Özönvíz? :D De tudod, abban hiszel, amiben akarsz :).
Jó helyen vagy. A világegyetem és az élet létrehozását, egy Isten hajtotta végre, és Ő Jézus, és mindannyiunk Atyja is.
Itt tájékoztatást kapunk tőle, hogy Ő ki csoda, miért hozta létre az életet, mi történt, amiért most még nem tökéletes az ember, és hogyan állítja helyre azt amit az első ember elrontott.
Ebben pedig Jézusnak központi szerepe van, hiszen az ember újra tökéletességét, és Isten eredeti szándékának megvalósulásában, hatalmas feladatot vállat.
Szia, jó hírem van. Jézus azt mondta:
Máté
" 7,7 Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.
7,8 Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik. "
Ez a szellemi keresésre abszolút vonatkozik. Ez a mondás volt ami legelsők közt megfogott engem az Újszövetségben.
Jeremiás ezt írja:
„És kerestek engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek engem.”
Vagyis a siker kulcsa az őszinte, nyitott szívű keresés. És megtalálod Istent.
Egyáltalán, hogy szellemileg keresel, jó dolog.
A Bibliának érdemes hinni, a keresztény hit nem egy alaptalan vakhit. Az Ószövetséget az hitelesítette, hogy Jézus Krisztus eljött. Ő nem tagadta meg az ószövetségi írásokat, magát a benne lévő próféciák beteljesítőjének tartotta, sokszor idézett is az írásokból.
Jézust magát, mint Isten hiteles küldöttjét, Isten Fiát, a következők igazolják:
- kiemelkedő szellemi tanítás és élet (szeretet központba állításával)
- csodatételek, halottak feltámasztása, béna meggyógyítása, születésétől vak szemények megnyitása, és a legkiemelkedőbb a feltámadás, amit még senki nem csinált utána
- beteljesített évszázadokkal korábban megírt próféciákat, pl. születésének helye, ideje, küldetése, stb
Ajánlom alábbi írást:
A vak hiten túl
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!