Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezékiel 31: 18 mit jelent?

Ezékiel 31: 18 mit jelent?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy sok egyház erre a versre hivatkozva azt mondja, hogy az éden kert leszállt a bűn eset után a föld mélyébe, majd Jézus halála óta fent van az égben. Van e erre konkrétabb utalás, mert szerintem ebben a részben teljesen másról van szó
2018. máj. 28. 13:21
 1/7 anonim válasza:
Szerintem azt akarja írni, hogy könnyű jónak lenni, ha minden frankó, paradicsomi a körülmények. De a nehéz időkben, rossz emberek között, a szenvedés kozben
2018. máj. 28. 13:26
 2/7 KZitus ***** válasza:
66%

Szia

Ha a 31:1-18 verzeit olvasod, akkor láthatod, hogy az egész egy egybeföggő történet, prófétai leírás

A Bibliában a fákat néha képletes értelemben királyságok, uralkodók és személyek jelképezésére használják a 31:1–18 hasonlítsd össze a Dániel 4:7–23 verseivel.

Megemlítik a fákat az örömteli, békés és gyümölcsöző állapotokkal kapcsolatban, amelyek Jehova királyságának és népe helyreállításának az eredményei.

Itt is hasonló módon: 1Krónika 16:33; Ésaiás 55:12; Ezékiel 34:27; 36:30.

2018. máj. 28. 14:12
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm
2018. máj. 28. 14:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy fél mondatból ilyen cifra dolgokat kihozni, mint amiket felvetették kedves kérdező (tudom, hogy nem a te találányod, csak hallottad), hát...

Mint jól látod, valóban másról van szó. Mégpedig Egyiptom bukásáról.

2018. máj. 28. 15:24
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyiptomnak, a fenséges cédrusnak a bukása
2018. máj. 28. 15:55
 6/7 A kérdező kommentje:
én sem értem, hogy hozták ki ebből ezt a tanítást, ezért voltam kíváncsi más véleményére is
2018. máj. 28. 16:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha elképzeled, hogy mi történt Éden fáival a vízözönkor akkor már azt is eltudod, hogy mi történt azzal akinek ez az üzenet szólt. :)
2018. máj. 28. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!