Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Igazságos és jogos volt Isten...

Igazságos és jogos volt Isten részéról pl. a zsidó népnek Egyiptomból való kivezetése során az elsőszülöttek meggyilkolása?

Figyelt kérdés
Bárhogy gondolkodom rajta, szerintem semmiképpen sem.

2018. máj. 5. 14:36
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:

"Itt még mindig nem a büntetésről van szó, hanem a kikerülhetetlen törvényről, arról, hogy mindennek jó vagy rossz következménye van!"

Mivel bármiféle Bibliai bűnnek nem következménye, hogy hirtelen meghal tőle a gyereked, egyszerűen nem igaz, amit írsz. Ez egész egyszerűen egy kicsinyes büntetés volt.

Vagyis amellett hogy semmibe veszed az emberi életet, most még hazugsággal is próbálod kimagyarázni ezt az életellenes felfogásod? Csak gratulálni tudok...

2018. máj. 11. 14:35
 52/61 anonim ***** válasza:
Tisztelt 50-es válaszoló! Az ókori krónikák nem jellemző vonása, hogy a birodalmat érintő negatív eseményeket leírja. Én úgy tudom, hogy az elsőszülött csak a csecsemőkre, gyerekekre vonatkozott. Ez az egyiptomi Ré isten ellen irányuló csapás volt.
2018. máj. 11. 17:15
 53/61 anonim ***** válasza:

51-es válaszoló! Az ember bűne miatt gyakran szenved a családja is! Ez a bibliai történetekben is gyakran így van.

A tettei következményét nem vállaló ember, ez nagyon jellemző erre világra.

2018. máj. 11. 17:20
 54/61 anonim ***** válasza:

"51-es válaszoló! Az ember bűne miatt gyakran szenved a családja is! Ez a bibliai történetekben is gyakran így van. "

Mellébeszélés.

Ha nem adok enni a gyerekemnek ezért éhenhal, az az én felelősségem, mert én okoztam a gyerekem halálát.

De ha valaki van olyan szemétláda, hogy a gyerekemet öli meg, mert velem van baja, az kizárólag annak a felelőssége, aki ilyen aljas gyilkosságra vetemedik.

2018. máj. 11. 17:28
 55/61 anonim ***** válasza:

Most őszintén: nem mindegy, ha hagyja Isten, hogy halálra éheztesd, vagy bármi más kegyetlenség, felelőtlenség által megöld a gyermekedet - ha egyébként hatalmában állna elvenni tőled a gyermekedhez való jogot, vagy ha egyszerűen halálra ítéli veled együtt?!

Mond, nem mindegy? Neked asztal is bajod van, hogy miért hagyja ezt a sok kegyetlenséget, pedig jó oka van rá.

2018. máj. 11. 19:34
 56/61 anonim ***** válasza:
Helyesebben "azzal is bajod van"...
2018. máj. 11. 19:34
 57/61 anonim ***** válasza:

Oké, értem én, a szemedben semmit nem ér az emberi élet. Büntiből a bűnöst büntetni semmivel sem igazságosabb, mint ártatlanokat ölni halomra.

Azért remélem elfogadod - ha meg nem is érted -, hogy egy ilyen egészséges értékrendre és az emberi életre fittyet hányó vallást az emberek jó része sosem venne komolyan.

2018. máj. 11. 19:47
 58/61 anonim ***** válasza:

Tisztelt 52-es válaszoló! A 10. csapás alatt csecsemő, gyermek, középkorú, idős ember is meghalt... nem csecsemőkről, kisbabákról szól csak a történet...

Mózes II.13.15.vers:

És lőn, mikor a Faraó megátalkodottan vonakodék minket elbocsátani: megöle az Úr MINDEN elsőszülöttet Égyiptom földén, AZ EMBER elsőszülöttétől a barom első fajzásáig; azért áldozok én az Úrnak minden hímet, mely anyja méhét megnyitja, és megváltom az én fiaimnak minden elsőszülöttét.

2018. máj. 11. 20:34
 59/61 anonim ***** válasza:

"Oké, értem én, a szemedben semmit nem ér az emberi élet"

Számomra sokkal többet ér az emberi élet, mint a megfigyelésem szerint az átlagembernek, sőt! Nem csak az emberi, hanem maga az ÉLET szent számomra! Te nem érted sajnos az álláspontomat. Nem akarod megérteni, hogy Isten számára is szent az élet, de nem csak az élet, hanem az emmer szabad akarata is! Ő nem fogja senki felelősségét elvenni. Mindenkiét meghagyja. Az egyiptomiakét is meghagyta. Ha magadra ítéletet vonsz tőle, az a családododat egyaránt sújtja. Kivéve, ha felelősen döntést tud hozni Isten mellett.

2018. máj. 11. 20:52
 60/61 anonim ***** válasza:

"Nem akarod megérteni, hogy Isten számára is szent az élet, de nem csak az élet, hanem az emmer szabad akarata is"

Megérteni megértem, csak elhinni nehéz, ha egyszer minden egyes cselekedetével meghazudtolja saját magát.

Aki ártatlanokat gyilkol, azt aligha érdekli bárkinek az élete...

2018. máj. 11. 21:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!